Ella Summer Purnell(1996-yil 17-sentabrda tugʻilgan)- Showtime serialidagi " Yellowjackets " dramasida Jeki, Netflixning " Arcane " animatsion teleserialidagi Jinx va Paramount+ / Nickelodeon animatsion seriyasidagi Gvin rollari bilan mashhur boʻlgan ingliz aktrisasi „. Shuningdek, u “Miss Peregrineʼs Home for Peculiar Children" (2016), Churchill (2017) va "Army of theDead" (2021) filmlarida rol oʻynagan.

Ella Purnell
Ella Purnell Serpentine Summer Party 2017 (cropped).png
Purnell 2017-yil
Tavalludi
Ella Summer Purnell

17-sentabr 1996-yil (1996-09-17) (26 yosh)
Whitechapel, London, Angliya
Fuqaroligi Birlashgan Qirollik
Kasbi Aktrisa

YoshlikTahrirlash

Ella Summer Purnell[1] 1996-yil 17-sentabrda Sharqiy Londonning Whitechapel hududida tug‘ilgan.[2] U Bethnal Green Montessori, Forest School, London City for Girls maktabi va Islington yosh aktyorlar teatrida qatnashgan.[3] U, Silvia Yoshlar Teatr Maktabida haftalik mashgʻulotlarida qatnashgan.

KaryeraTahrirlash

FilmTahrirlash

U Mark Romanekning Kadzuo Ishiguro kitobi asosida suratga olingan „ Never Let me Go“ filmida Yosh Rut rolini qoʻlga kiritdi.[4] Keyin u Gustavo Ronning " Ways to Live Forever " filmida Kayli rolini oʻynadi.[5]Xuan Karlos Fresnadilloning " Intruders " filmida Mia rolini oʻynadi.[6] Purnell Screen International tomonidan Buyuk Britaniyaning kelajagi porloq 10 yulduzidan biri deb nomlandi.[7] U shuningdek, 2011-yil iyun oyida BBC HD Film Short Candy filmida suratga tushgan.

2013-yilda Purnell " Kick-Ass 2 " badiiy filmida Dolce rolini oʻynadi. U, shuningdek, " WildLike " filmida va Disneyning 2014-yilda suratga olingan " Malefisenta „ filmida yosh Malefisenta rolini oʻynagab. 2016-yilda Purnell Tim Burtonning Ransom Riggsning “Miss Peregrineʼs Home for Peculiar Children" romani asosida suratga olingan filmida rol oʻynadi.[8] 2017-yilda u Access All Areas filmida Mia rolini oʻynadi.[9] Oʻsha yilning oxirida Purnell " Churchill " tarixiy drama filmida Uinston Cherchillning kotibi Helen Garret rolini oʻynagan.[10]

televizorTahrirlash

2018-yilda Purnell Agata Kristining kitobiga asoslangan BBCningOrdeal By Innocence“ mini-serialida suratga tushdi.[11]

Purnell Stefani Danlerning xalqar miqyosda eng koʻp sotilgan romaniga asoslangan Starz " Sweetbitter " serialida bosh rolini oʻynadi.[12] U filmda yangi hayot izlash uchun Nyu-York shahriga koʻchib oʻtadigan 22 yoshli sodda Tess rolini oʻynadi.[13] Birinchi mavsumi 2018-yil boshida efirga uzatildi.[14] 2019-yil dekabr oyida Starz seriali bekor qilgani eʼlon qilindi.[15] 2020-yilda Purnell ITV va Epix tomonidan ishlab chiqarilgan Julian Fellowesning Belgravia tarixiy dramasida Ledi Mariya Grey rolini oʻynadi.[16] 2021-yilda u Showtime seriali Yellowjackets serialida Jeki rolini o‘ynay boshladi.[17]

Shaxsiy hayotTahrirlash

2019-yildan boshlab Purnell Los-Anjelesda, Kaliforniyada istiqomat qiladi.[18]

FilmografiyaTahrirlash

Yil Sarlavha Rol Eslatmalar
2010 yil Never Let me Go Yosh Rut
Ways to live forever Kayli
2011 yil Candy Candy Qisqa film
Intruders Mia
2013 yil Kick-Ass 2 Dolce
2014 yil Widlike Makkenzi
Maleficent Maleficent oʻsmir
2016 yil Sayohat — bu maqsad Emi
Tarzan afsonasi Yosh Jeyn Porter Akkreditivsiz
Miss Peregrinning oʻziga xos bolalar uyi Emma Bloom
2017 yil Churchill Helen Garrett
Acces All Areas Mia
2018 NUJ Natali
2021 yil Army of the Dead Keyt Uord

TelevizionTahrirlash

Yil Sarlavha Rol Eslatmalar
2015 yil Kiberbully Megan Televizion film
2018 Innocence tomonidan sinov Xester Argyll Mini serial, 3 qism
2018-2019 Sweetbitter Tess Bosh rol, 14 qism
2020 Belgraviya Xonim Mariya Grey Mini serial, 6 qism
2021 — hozirgi kungacha Yulduzli trek: ajoyib Gvin Ovozli rol Bosh rol, 10 qism
2021 — hozirgi kungacha Sariq kurtkalar Jeki Bosh rol, 10 qism
2021 — hozirgi kungacha Arcane Jinx Ovozli rol Bosh rol, 9 qism
2022 Army of the Dead Lost Vegas Keyt Uord Ovozli rol, kelgusi seriya
TBA Fallout Bosh rol, kelgusi seriya

ManbalarTahrirlash

  1. „Ella Summer PURNELL“. Companies House service. Qaraldi: 16-fevral 2021-yil.
  2. Nugent. „Yellowjackets' Ella Purnell:“ (23-aprel 2022-yil). Qaraldi: 25-iyun 2022-yil.
  3. „Asa Butterfield and Ella Purnell Interview at Young Actors Theatre Islington – YouTube“ (8-aprel 2017-yil). 8-aprel 2017-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 26-yanvar 2020-yil.
  4. „First trailer for 'Never Let Me Go' with Keira Knightley and Carey Mulligan“. Moviejungle.com (16-iyun 2010-yil). 19-iyun 2010-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 24-yanvar 2011-yil.
  5. „Ways to live forever – The Movie“. Waystoliveforever.com (23-dekabr 2009-yil). 1-avgust 2010-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 24-yanvar 2011-yil.
  6. Cooper. „Fersnadillo starts shooting thriller Intruders in London“. Screendaily.com (14-iyul 2010-yil). 4-dekabr 2010-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 24-yanvar 2011-yil.
  7. „Stars of Tomorrow 2010“. Screenterrier.blogspot.com. 3-oktabr 2015-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 24-yanvar 2011-yil.
  8. „Two teenage British stars are set to join Eva Green“. 1-oktabr 2015-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 1-oktabr 2015-yil.
  9. Clarke. „Access All Areas review – Hollyoaks goes Bestival in a teen music festival caper“ (en). The Guardian (19-oktabr 2017-yil). Qaraldi: 19-sentabr 2018-yil.
  10. „'Churchill' shoot begins; cast revealed“ (en). Screen. Qaraldi: 19-sentabr 2018-yil.
  11. Billen, Andrew. Ordeal by Innocence: the Christie Mystery that almost got away. The Times (31-mart 2018-yil), s. 4–5.
  12. Petski. „'Sweetbitter': Ella Purnell To Star In Starz Drama Series Based On Book“. Deadline (6-oktabr 2017-yil). 7-oktabr 2017-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 4-oktabr 2017-yil.
  13. „Ella Purnell on the Starz Series 'Sweetbitter' and Her Disastrous Audition“ (en-US). Collider (3-may 2018-yil). Qaraldi: 19-sentabr 2018-yil.
  14. Otterson, Joe. „'Sweetbitter' Renewed for Season 2 at Starz“ (en-US). Variety (13-iyul 2018-yil). Qaraldi: 19-sentabr 2018-yil.
  15. „'Sweetbitter' Canceled at Starz (Exclusive)“. Hollywood Reporter. Qaraldi: 15-fevral 2020-yil.
  16. Bahr. „‘Belgravia’: TV Review“ (en-US). The Hollywood Reporter (10-aprel 2020-yil). Qaraldi: 27-mart 2022-yil.
  17. Haylock. „Ella Purnell on Surviving Yellowjackets as ‘Queen Bee’ Jackie“ (en-us). Vulture (17-yanvar 2022-yil). Qaraldi: 17-yanvar 2022-yil.
  18. „Yellowjackets’ Ella Purnell on the secrets of the show“ (en-gb). The Face. Qaraldi: 2-fevral 2022-yil.