Massachusets shtatining Everett shahrida tugʻilgan Pompeo Mayamiga, keyin esa Nyu-Yorkka koʻchib oʻtdi. U yerda kasting direktori bilan tanishdi va L’Oreal uchun reklama kampaniyasiga imzo chekdi. U NBC telekanaliningLaw & Order“ huquqiy dramasi bilan ekrandagi debyutini qildi, keyin boshqa telekoʻrsatuvlarda, jumladan, „Strangers with candy“ komediyasi, „Strong medicine“ tibbiy dramasi va „Friends“ sitkomida mehmon sifatida ishtirok etdi. U 1999-yilda „Coming soon“ romantik komediyasi bilan oʻzining badiiy filmdagi debyutini qilgan va "In the Weeds" va „Mambo Café“ kabi filmlarda kichik rollarni oʻynagan, ammo dastlabki filmlarda muvaffaqiyatga erishmagan. 2002-yilda u Brad Silberlingning „Moonlight Mile“ dramasidagi bosh roli uchun keng eʼtirofga sazovor boʻlganida, uning karyerasida burilish nuqtasi boʻldi.

Ellen Pompeo
Tavalludi
Ellen Kathleen Pompeo

10-noyabr 1969-yil (1969-11-10) (54 yosh)
Fuqaroligi AQSh
Kasbi
  • Aktrisa
  • prodyuser
Faoliyat yillari 1994-hozirga qadar
Turmush oʻrtogʻi
Chris Ivery (turm. 2007)
Bolalari 3

Yoshligi

tahrir

Pompeo 1969-yil 10-noyabrda Massachusets shtatining Everett shahrida tugʻilgan[1][2]. Uning otasi Italiyaning Gesualdo shahrida tugʻilgan va kelib chiqishi italyan, ingliz va irland edi. Onasi esa irlandlar ajdodlaridan boʻlgan[3][4]. U katolik sifatida tarbiyalangan[5]. Uning onasi Ellen toʻrt yoshida tasodifiy ogʻriq qoldiruvchi vositani haddan tashqari oshirib yuborish natijasida vafot etdi[6]. Tez orada otasi yana uylandi va 2012-yil -sentyabrda vafot etdi. 2006-yilda Pompeo shunday degan edi: „Menimcha, onam juda yosh, 39 yoshida vafot etgani meni hayotni juda qadrlashimga majbur qildi“[7]. Ular oilada beshta farzand boʻlishgan: uchta opasi va ikkita ukasi. U „qalam“ va „stracciatella“ laqabini olgan[8]. Oʻsha paytdagi yigiti bilan uchrashishni boshlaganida u Mayamida bufetchi boʻlib ishlagan. Ular 1995-yilda Nyu-York shahriga koʻchib oʻtishdi va u yerda unga kasting direktoriga Citibank va L’Oreal reklamalarida qatnashish uchun murojaat qilishdi.

Faoliyati

tahrir

Pompeoning dastlabki ishiga reklama va kichik mustaqil filmlar kiradi[9]. U oʻzining televizion debyutini 1996-yilda NBC telekanalining „ Law & Order“ huquqiy politsiya dramasida mehmon sifatida boshlagan[9]. Badiiy filmdagi debyutini „Coming soon“ (1999) filmida kichik roli bilan qilgan.

Filmografiyasi

tahrir
Yil Sarlavha Rol Izohlar
1995-yil Do You Have the Time Ayol Qisqa film
1999-yil 8 ½ x 11 Inson resurslari boʻyicha ayol
1999-yil Coming Soon Xafa boʻlgan qiz
2000 Eventual Wife Beth Qisqa film
2000 In the Weeds Martha
2000 Mambo Café Stacy
2002-yil Moonlight Mile Bertie Knox
2002-yil Catch Me If You Can Marci
2003-yil Old School Nicole
2003-yil Daredevil Karen Page
2003-yil Undermind Flynn
2004-yil Nobody’s Perfect Veronica Qisqa film
2004-yil Art Heist Sandra Walker
2004-yil Eternal Sunshine of the Spotless Mind Naomi Sahnalar oʻchirildi
2005-yil Life of the Party Phoebe Elgin

Musiqiy videolar

tahrir
Yil Sarlavha Rassom Rol Mnb.
2015-yil "Bad Blood" Taylor Swift Luna [10]

Direktor sifatida

tahrir
Yil Sarlavha Rol Izohlar Mnb.
2017 — hozirgi kungacha Grey’s Anatomy Direktor "Be Still, My Soul" & „Old Scars, Future Hearts“ [11][12]

Manbalar

tahrir
  1. „Ellen Pompeo - Biography“. TV Guide.com. 2014-yil 6-oktyabrda asl nusxadan arxivlangan. Qaraldi: 27-sentabr 2014-yil.
  2. „Ellen Pompeo Quietly Weds in New York“. People. 20-mart 2016-yilda asl nusxadan arxivlangan. Qaraldi: 22-may 2016-yil.
  3. „Obituaries 09-13-2012 | Charlestown Patriot-Bridge“. Charlestownbridge.com (13-oktabr 2012-yil). 2012-yil 2-noyabrda asl nusxadan arxivlangan. Qaraldi: 11-aprel 2013-yil.
  4. „Descendants of Mary Coffey and Dennis O'Keefe:Information about Ellen Pompeo“. Genealogy.com (10-noyabr 1969-yil). 2014-yil 22-fevralda asl nusxadan arxivlangan. Qaraldi: 11-aprel 2013-yil.
  5. „Ellen Pompeo: strength from a challenging early life“. The Inner Actor (4-noyabr 2015-yil). 2017-yil 30-aprelda asl nusxadan arxivlangan. Qaraldi: 10-may 2017-yil.
  6. Estera, Christine. „Ellen Pompeo talks resentment towards mother who died of an accidental overdose when actress was four“. MSN (24-avgust 2020-yil). 14-noyabr 2020-yilda asl nusxadan arxivlangan. Qaraldi: 13-noyabr 2020-yil.
  7. Segatto. „10 Things You Probably Didn't Know About Ellen Pompeo of Grey's Anatomy“. Wetpaint (10-may 2011-yil). 2017-yil 25-iyunda asl nusxadan arxivlangan. Qaraldi: 10-may 2017-yil.
  8. Bried, Erin. „Anatomy lesson“. Self. February 2006
  9. 9,0 9,1 „Ellen Pompeo“. Hollywoodlife.com (17-iyul 2015-yil). 2016-yil 28-mayda asl nusxadan arxivlangan. Qaraldi: 22-may 2016-yil.
  10. „Taylor Swift's 'Bad Blood' Video: Cindy Crawford, Mariska Hargitay, Ellen Pompeo Posters REVEALED [SEE PICS“]. Fashion & Style. 2015-yil 20-mayda asl nusxadan arxivlangan. Qaraldi: 16-may 2015-yil.
  11. Ihnat. „Ellen Pompeo does a fine job directing her first episode of Grey's“. The A.V. Club (30-mart 2017-yil). 2017-yil 14-mayda asl nusxadan arxivlangan. Qaraldi: 10-may 2017-yil.
  12. „(#1415) "Old Scars, Future Hearts"“. The Futon Critic. Qaraldi: 19-mart 2018-yil.