Holly Marie Combs Ryan (1973-yil 3-dekabrda tugʻilgan)[2] — amerikalik aktrisa va prodyuser. U CBS serialidagi „Picket Fences“ (1992—1996) dagi Kimberli Brok, „The WB“ serialidagi "Charmed " (1998—2006)dagi Piper Xolliuell va „Freeform“ serialidagi „Chiroyli yolgʻonchilar“ (2010—2017) dagi Ella Montgomery rollari bilan tanilgan.

Holly Marie Combs
Holly Marie Combs, July 2012.jpg
Combs 2012-yil iyulida
Tavalludi 3-dekabr 1973-yil (1973-12-03) (49 yosh)
Fuqaroligi AQSh
Kasbi
  • Aktrisa
  • prodyuser
Turmush oʻrtogʻi
  • Bryan Travis Smith
    (turm. 1993; ajr. 1997)
  • David Donoho
    (turm. 2004; div. filed 2011)
  • Mike Ryan (turm. 2019)
Faoliyat yillari 1985-hozirda
Bolalari 3[1]

YoshligiTahrirlash

Combs Kaliforniyaning San-Diego shahrida tugʻilgan va irlandiyalik.[3][4] U tugʻilganda onasi Lauralei Kombs[5] 15 yoshda, otasi esa 17 yoshda edi.[3] Combsning ota-oansi ikki yildan soʻng ajralishdi[6], ular nikohni amalga oshirish uchun juda yosh edi.

Combs yurishni oʻrganayotganda yiqilib, boshini marmar stolga urdi, natijada uning oʻng qoshi ustida sezilarli „yorilish“ paydo boʻldi. U onasi bilan San-Diegodagi plyaj yaqinidagi turli uylarda yashar, koʻpincha shaxsiy hayotdan mahrum boʻlgan, onasi esa aktyorlik karyerasini davom ettirishga harakat qilgan.[7] Combs yetti yoshga toʻlganda, u onasi bilan Nyu-York shahriga koʻchib oʻtdi va u yerda u oʻsgan yillarining koʻp qismini oʻtkazdi. Onasi oʻgay otasiga uylanganida Combs 12 yoshda edi. Nyu-York shahrida Combs Beekman Hill boshlangʻich maktabida, keyin esa Professional bolalar maktabida oʻqidi.[8] Supanova Expo uchun Avstraliyaning Sidney shahrida boʻlgan.[9]

FaoliyatiTahrirlash

Dastlabki ish: 1988-1997Tahrirlash

 
1993-yilgi Emmy Awards

U 14 yoshida Combs Robert Grinvald rejissyori boʻlgan Sweet Hearts Dance (1988) komediya dramasida oʻzining birinchi asosiy rolini oldi. U Debs Boon, Wiley Boon (Don Jonson oʻynagan) va Sandra Boon (Syuzan Sarandon oʻynagan) qizi rolini oʻynadi. Uning keyingi asosiy roli Oliver Stounning „Toʻrtinchi iyulda tugʻilgan“ (1989) filmida boʻldi, bu Vyetnam urushi faxriysi Ron Kovichning shu nomdagi eng koʻp sotilgan avtobiografiyasiga moslashtirilgan film boʻldi. Tom Kruz ham bosh rolni ijro etgan filmda Combs Jenni obrazini yaratdi. Uning boshqa rollari orasida 1989-yilda „Nyu-York hikoyalari“ antologiyasi filmidagi Xelena va Xol Xartlining „Oddiy odamlar“ (1992) filmidagi Kim Filds bor edi. Shuningdek, 1992-yilda Combs Temistokles Lopesning „Istaklar zanjiri“ filmida Diana rolida va „Doktor Gigglz“ filmida Tom Campbellning 19 yoshli qizi Jennifer Campbell rolini oʻynagan (Cliff De Yang oʻynagan) va Maks Andersonning qiz doʻsti (Glenn Quinn oʻynagan) rolini oʻynagan.

Combsning aktrisa sifatidagi birinchi yirik yutugʻi 18 yoshida CBS teleserialida „Picket Fences“da yuz berdi. U sherif Jimmi Brokning qizi Kimberly Brockni (Tom Skerritt oʻynagan) va uning birinchi rafiqasi Lidiyani shouning toʻrt faslida (1992—1996) tasvirlagan. Jimmining ikkinchi xotini doktor Jill Brok (Keti Beyker oʻynagan) uning oʻgay onasi edi. Combs Nyu-Yorkda rol uchun tinglovdan oʻtdi. Kasting agenti unga bu rolga toʻgʻri kelmasligini aytdi, chunki u „Yetarlicha katta yurakka ega emas edi“. Combs javob berdi: „Agar siz katta yurakli odamni qidirsangiz, Nyu-Yorkda nima qilib yuribsiz?“. Keyinroq uni qayta chaqirishdi va ishga taklif qilishdi.[3] Combs shoudagi ijrosi uchun Yosh rassom mukofotiga sazovor boʻldi. 1996-yil davomida Combs Sem Pillsberi rejissyorligidagi drama/dahshat janridagi "Sukunat gunohlari" filmida Sofi DiMatteo rolini oʻynadi. Keyingi yili Combs „Muhabbatning halokatli uchburchagi: Texas kadetining qotilligi“ televizion filmida haqiqiy hayotda sudlangan qotil Dayan Zamorani tasvirladi va "Qizlar „ dramatik filmida oʻldirilgan merosxoʻrning ikki qizidan biri Aleks Morell rolida paydo boʻldi.

Keyingi ish: 1998-yildan hozirgi kungachaTahrirlash

1998-yilda Combs „The WB Charmed“ teleserialida bosh rolni oʻynadi, unda u jodugar boʻlgan uchta opa-singilning oʻrtasi Piper Xolliuellni tasvirladi. Shannen Doerti uchinchi mavsumdan keyin (2000-01) ketganidan soʻng, Combsning qahramoni shouning qolgan besh mavsumida eng katta opa boʻldi. Combs, shuningdek, beshinchi mavsumdan boshlab Charmed uchun prodyuser boʻldi. Serial 2006-yil 21-mayda sakkiz faslni yakunladi. 2007 va 2008-yillarda AOL Combs qahramoni Piperni televizor tarixidagi uchinchi eng buyuk jodugar deb atadi. Combs serialning har bir epizodida, shu jumladan asl efirga uzatilmagan uchuvchida paydo boʻlgan yagona aktyor edi.

Charmed“ filmida Combs Stiven Soderbergning“ Okeanning oʻn birligi" (2001) filmida nomaʼlum kamo rolini oʻynadi va „Jeyn Datega qarang“ (2003) romantik komediya filmida Charisma Carpenter bilan birga rol oʻynadi va „Karyererasi katta foyda keltiradigan kurashchi aktrisa“ rolini oʻynadi.[10] 2007-yilda u "Kirish nuqtasi" televizion filmida (shuningdek, „Vahima tugmasi“ deb nomlanadi) Kathy Alden, turmush oʻrtogʻi va yolgʻiz bolaning onasi sifatida rol oʻynadi, uning oilasi zoʻravonlik qurboni boʻlganidan keyin „Chiroyli va goʻyoki xavfsiz darvoza jamoasiga“ koʻchib oʻtadi.[11] Keyingi yili Combs xuddi shu nomdagi Britaniya seriali asosidagi „Misstresslar“ serialini suratga olish uchun Lifetime bilan shartnoma imzoladi. Biroq, shouning bu versiyasi hech qachon efirga chiqmagan. 2010-yilda Combs Freeform seriyali „Chiroyli yolgʻonchilar“da bosh qahramonlardan biri Aria Montgomerining onasi Ella Montgomeri rolini oʻynagan (Lyusi Xeyl oʻynagan).[12] Combs birinchi uch fasl uchun muntazam seriya edi, lekin toʻrtinchi mavsumdan boshlab maxsus mehmon yulduzi sifatida eʼtirof etildi. Kichkinagina yolgʻonchilar yetti fasldan soʻng tugadi va Combs 2017-yil 27-iyunda shouning soʻnggi epizodi uchun qaytib keldi.[13][14]

Combs va Doherty 2015-yil 2-yanvarda Buyuk Amerika mamlakatida premyerasi boʻlib oʻtgan Shannen va Xolli bilan „Off the Map“ nomli sayohat realiti-shousida rol oʻynagan.[15][16] Olti epizodli seriya juftlik Amerika Qoʻshma Shtatlarining janubi-sharqida sayohat qilib, Kentukki, Tennessi, Missisipi, Alabama, Jorjiya va Florida shtatlarida toʻxtagan.[17] Tomoshabinlar Buyuk Amerika mamlakatining rasmiy veb-saytida Doherty va Combs har bir yoʻnalishda ishtirok etadigan tadbirlarga ovoz berishlari mumkin edi.[17] 2016-yil yanvar oyida Combs Hallmark Channel telekanalining „Muhabbatning murakkabligi“ telefilmida bosh rolni oʻynadi, u „Xalqni xushnud etishi bilan tanilgan“ katta shahar roman yozuvchisi va senatorning qizi Li Taunsendning bosh rolini oʻynadi.[18]

Shaxsiy hayotiTahrirlash

1993-yilda Combs aktyor Bryan Travis Smithga uylandi. Ular 1997-yilda ajrashishdi.

2004-yil 14-fevralda u oʻzining uzoq yillik sevgilisi va sobiq Charmed kaliti Devid Donohoga uylandi. Ularning birga uchta oʻgʻli bor. 2011-yil noyabr oyida u Donoxdan ajrashish uchun ariza berdi va bu kelishmovchiliklarni keltirib chiqardi.[19]

2016-yilda Combs restoranchi Mike Ryan bilan uchrashishni boshladi. 2017-yil 3-sentyabrda Combs oʻzlarining nikohlarini eʼlon qilishdi.[20] 2019-yil 7-sentyabrda ular Kaliforniyaning Karmel shahrida turmush qurishganligi xabar qilindi.

FilmografiyasiTahrirlash

Film
Yil Sarlavha Rol Izohlar
1985 Shisha devorlari Abby Hall Sinfdosh
1988 Shirin yuraklar raqsi Dens Boon
1989 Nyu-York hikoyalari Elena Kostyum partiyasi qiz
Toʻrtinchi iyulda tugʻilgan Jenni Tyorner
1991 Sizning qichqirigʻingizni hech kim eshitmaydi Melinda Esvud
1992 Oddiy erkaklar Kim Fields
1992 Doktor Giggles Jennifer Kempbell Bosh rol
Istaklar zanjiri Diana Richards
1995 Ishonish uchun sabab Sharon Digbi
Podvaldagi yovuzlik Karen Ford
2001 Ocean's Eleven Oʻzi Cameo
Televizion
Yil Sarlavha Rol Izohlar
1990 Yoʻnaltiruvchi yorugʻlik Luiza Yang 2 epizod
1991-1994 Dunyo Aylanayotganda Denis Jons 5 qism
1992-1996 Piket panjaralari Kimberli Brok Bosh rol (83 qism)
1994 Mukammal begona Amanda Xeyl Televizion film (NBC)
Orol shahri Erin Sloan Televizion film (PTEN)
1996 Jimlik gunohlari Sofi DiMatteo Televizion film (CBS); bosh rol
1997 Sevgining halokatli uchburchagi: Texas kadetining qotilligi Diane Zamora Televizion film (NBC); bosh rol
Onamizning qotilligi Aleks Morell Televizion film (Umr boʻyi); bosh rol
Nisbiylik Enn Pris Qism (1.14): „Toʻlanadigan soatlar“
1998-2006 Maftun boʻldim Piper Halliwell Bosh rol (179 epizod)Prodyuser (5-8-fasl)
2003 Qarang: Jeyn Date Natasha Nutli Televizion film (ABC oilasi); birgalikda bosh rol
2007 Vahima tugmasi (asl nomi Kirish nuqtasi) Ketrin Alden Televizion film (Umr boʻyi); bosh rol
2010-2017 Yoqimtoy aldoqchi Qizchalar Ella Montgomeri Asosiy tarkib (1-3-fasllar)
Maxsus mehmon yulduzi (4-7-fasl); 62 epizod
2014 Jahannam oshxonasi Oʻzi 12-mavsum 6-qism: „15 oshpaz bellashadi“;[21] Moviy oshxona VIP mehmoni
2015 Shannen va Xolli bilan xaritadan tashqari Buyuk Amerika mamlakati realiti-seriali[22] (6 qism)
2016 Sevgi murakkab Lea Townsend Televizion film (Halmark Channel); bosh rol
2019 Grey anatomiyasi Heidi Peterson Epizod (16.03): „Qayta birlashgan“[23]
2020 Kichkina vino onalari qayta koʻrish Oʻzi Epizod: „Uchuvchi“
2020 Uyga qaytish: Koronavirusdan omon qolish Epizod: „Hoʻl kostyumlar, Meri Poppins va goʻzal kichkina vino onalari“
Ishlab chiqaruvchi sifatida
Yil Sarlavha Rol Eslatmalar
2002-06 Maftun boʻldim Ishlab chiqaruvchi 90 epizod
2008 Zakning hayoti Ijrochi prodyuser
2009 Xonimlar Hammuallif Televizion film
2011 Sevgi yozi Ijrochi prodyuser
2012 „Venetsiyada yalangʻoch“ Ishlab chiqaruvchi Radical Something tomonidan musiqiy video
2014 „Sizni ajoyib his qilasiz“ Ishlab chiqaruvchi
„Sof“ Ishlab chiqaruvchi
2015 Shannen va Xolli bilan xaritadan tashqari Ijrochi prodyuser Epizod: „Kentukki Burbon va Bronkos“
2016 Nega faqat bitta? Assotsiatsiya prodyuseri Hujjatli film
2018 Shark suvining yoʻq boʻlib ketishi Ishlab chiqaruvchi Hujjatli film
Yil Uyushma Turkum Ish nomi Ref.
1993 Yosh rassom mukofotlari Yangi teleserialdagi eng yaxshi yosh aktrisa Piket panjaralari [24][25]
1994 Televizion serialdagi eng yaxshi yoshlar ansambli [24]
1995 Mini-serial yoki maxsus serialdagi yosh aktrisaning eng yaxshi ijrosi Mukammal begona [24]
Ekran aktyorlari gildiyasining mukofotlari Drama serialidagi ansamblning ajoyib chiqishi Piket panjaralari [24]
2001 RATTY mukofotlari Ilmiy fantastika seriyasidagi eng yaxshi ansambl Maftun boʻldim [26]
Ilmiy-fantastik serialdagi eng yaxshi aktrisa
2002 Eng yaxshi ilmiy fantastika bosh roli [27]
2003 [28]
2007 AOL TV Eng yaxshi televidenie jodugarlari (Payper Hallivell) [29][30]
2008 [31]
2011 E! Onlayn Eng zoʻr jodugarlarning 10 tasi (Piper Xollivel) [32]
2016 Huffington Post Barcha davrlarning eng zoʻr 10 ta jodugarlari (Piper Xolliuell) [33]

ManbalarTahrirlash

  1. Nahas, Aili (September 7, 2019). „Holly Marie Combs Marries Longtime Boyfriend Mike Ryan“. People.
  2. „UPI Almanac for Thursday, Dec. 3, 2020“. United Press International (3-dekabr 2020-yil). Qaraldi: 11-avgust 2021-yil. „actor Holly Marie Combs in 1973 (age 47)“.
  3. 3,0 3,1 3,2 Kizis, Deanna (December 2000).
  4. „Holly Marie Combs Dishes on Life With Her Boys“. People (17-sentabr 2008-yil).
  5. „Holly Marie Combs Biography“. TV Guide. Qaraldi: 11-avgust 2021-yil.
  6. „Profile: Holly Marie Combs“. askmen.com. 12-dekabr 2007-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 7-yanvar 2015-yil.
  7. „People: Holly Marie Combs“. tv.com. 26-yanvar 2021-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 15-sentabr 2013-yil.
  8. „Professional Children's School : Alumni : Distinguished Alumni“. Professional Children's School. 23-mart 2018-yilda asl nusxadan arxivlandi.
  9. „Charmed stars“. Yahoo! News. 22-avgust 2016-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 28-iyul 2022-yil.
  10. „Holly Marie Combs Biography“. Yahoo! Movies. Yahoo! Inc. Qaraldi: 15-iyul 2012-yil.
  11. „Panic Button: Piper's No Longer Charmed in Dull 'Suspense' Yarn“. Tvjots.com (3-noyabr 2007-yil). 25-yanvar 2012-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 16-iyul 2012-yil.
  12. „Exclusive: Holly Marie Combs joins 'Pretty Little Liars'. {{cite magazine}}: Cite magazine requires |magazine= (yordam)
  13. Swift. „Pretty Little Liars Series Finale Photos: The Moms Say Goodbye to Rosewood“. TVLine (15-oktabr 2016-yil). Qaraldi: 13-sentabr 2017-yil.
  14. Valiente. „'Pretty Little Liars' series finale recap: Who is AD, who got married, who's pregnant“. ABC News (27-iyun 2017-yil). Qaraldi: 13-sentabr 2017-yil.
  15. „Shannen Doherty & Holly Marie Combs Go 'Off The Map' On Great American Country“. Deadline Hollywood. PMC (24-iyul 2014-yil). Qaraldi: 26-iyul 2014-yil.
  16. Spining. „'Off the Map with Shannen & Holly' Premieres on January 2“. Great American Country (29-dekabr 2014-yil). 30-dekabr 2014-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 4-yanvar 2015-yil.
  17. 17,0 17,1 Gennis. „Charmed's Shannen Doherty and Holly Marie Combs Reunite for Reality Show“. TV Guide (25-iyul 2014-yil). Qaraldi: 26-iyul 2014-yil.
  18. Reyes. „'Love's Complicated': Hallmark teaches conflict for doormats in romantic movie, starring Holly Marie Combs, Ben Bass“. Inquisitr (8-yanvar 2016-yil). Qaraldi: 13-sentabr 2017-yil.
  19. Serpe, Gina. „Holly Marie Combs No Longer Bewitched by Husband, Files for divorce“. E! Online. E! News (11-noyabr 2011-yil).
  20. „Charmed Star Holly Marie Combs Is Engaged! See Her Gorgeous Ring“. {{cite magazine}}: Cite magazine requires |magazine= (yordam)
  21. Martindale. „'Hell's Kitchen' Recap: The Kitchen's Hot, The Chefs Are Cold“. BuddyTV (17-aprel 2014-yil). 18-may 2015-yilda asl nusxadan arxivlandi.
  22. Falzone. „Shannen Doherty and Holly Marie Combs want to talk 'Off the Map,' not Alyssa Milano“ (inglizcha). Fox News (26-may 2015-yil). Qaraldi: 19-mart 2022-yil.
  23. „A Charmed Reunion! Alyssa Milano and Holly Marie Combs Will Guest Star on Grey's Anatomy. {{cite magazine}}: Cite magazine requires |magazine= (yordam)
  24. 24,0 24,1 24,2 24,3 „Holly Marie Combs — Awards“. IMDb.com. Qaraldi: 5-aprel 2007-yil.
  25. „Young Artist Award“. youngartistawards.org. Qaraldi: 6-may 2008-yil.
  26. Licuria. „7th Annual RATTY Awards Nominations“. Google Groups (15-iyun 2001-yil). Qaraldi: 29-mart 2015-yil.
  27. „The 9th Annual RATTY Awards – The Nominees“. RATTY Awards. 18-may 2006-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 29-mart 2015-yil.
  28. Licuria. „9th Annual RATTY Awards – The Winners“. Google Groups (28-iyul 2003-yil). Qaraldi: 5-sentabr 2014-yil.
  29. „Best TV Witches“. AOL TV. 23-iyun 2007-yilda asl nusxadan arxivlandi.
  30. Sample. „Top TV Witches“. AOL TV (22-oktabr 2007-yil). 7-sentabr 2014-yilda asl nusxadan arxivlandi.
  31. Greenberger. „AOL Picks TV's Best Witches“. Comic Mix (31-oktabr 2008-yil). 2-aprel 2015-yilda asl nusxadan arxivlandi.
  32. „6. Piper, Charmed from Top 10 Most Bitchin' Witches“. E! Online (3-iyul 2011-yil). Qaraldi: 6-sentabr 2014-yil.
  33. Ellis. „The Top 10 Greatest Witches of All Time“. The Huffington Post (30-oktabr 2016-yil). Qaraldi: 20-may 2017-yil.

HavolalarTahrirlash