Jastin Li Barta (inglizcha: Justin Lee Bartha jins. 1978-yil 21-iyul ) - amerikalik aktyor, prodyuser va rejissyor, " Hangover " trilogiyasidagi Dug Billings va " Milliy xazina " filmidagi Nikolas Keyjning sherigi bilan mashhur.

Justin Bartha
Tavalludi 21-iyul 1978
Fuqaroligi AQSh

BiografiyaTahrirlash

Jastin Barta 1978-yil 21-iyulda Florida shtatining Fort-Loderdeyl shahrida ko‘chmas mulk agenti Stiven Barta va o‘qituvchi Betti Bartaning yahudiy oilasida tug‘ilgan [1] . Jastin 8 yoshga to'lganda, uning oilasi West Bloomfield ( Michigan ) ga ko'chib o'tdi. 15 yoshida Jastin tennis o'ynab, bilagini sindirib, aktyorlik faoliyatini boshladi. U “Yoz kechasi orzusi ” spektaklida rol o‘ynagan, shundan so‘ng u o‘z maktabining 15 ga yaqin o‘quvchilarini o‘z ichiga olgan o‘zining bolalar teatr guruhini tashkil etgan. Teatrda yigitlar bolalar shifoxonalarida va boshlang'ich maktablarda spektakl qo'yishdi va ular bilan birga chiqishdi. Shundan so'ng, Jastin Detroytda Nyu-Yorklik o'qituvchilardan aktyorlik saboqlarini ola boshladi. 1996 yilda maktabni tugatgandan so'ng, Jastin Nyu-Yorkka ko'chib o'tdi va u erda Nyu-York universitetini tugatdi.

KaryeraTahrirlash

Jastin Barta o'zining kino karerasini 1999-yilda " Buni tahlil qiling " filmida assistent sifatida boshlagan. Jastin aktyor sifatida " Tag " qisqa metrajli filmida debyut qildi.

2003-yilda Barta o'zini rejissyor sifatida sinab ko'rdi. U 2003-yil mart oyida Janubi-G'arbiy kinofestivalida namoyish etilgan "Fazrat va kamchiliklar" qisqa komediyasining ssenariy muallifi, rejissyori va prodyuseri sifatida ishlagan. Bundan tashqari, Barta Todd Fillipsning ko'ngilochar dasturiga satirik chaqiruv bo'lgan " The Dastin & Justin Show " deb nomlangan MTV loyihasini yozgan, ishlab chiqargan va rol o'ynagan. 2003-yilda Jastin Martin Brestning " Gigli " filmini suratga olishda ishtirok etdi, unda Ben Afflek va Jennifer Lopes ham rol o'ynagan. Jastin kuchli federal prokurorning ukasi rolini o'ynadi.

2004-yilda Jastin " Milliy xazina " sarguzasht filmida kompyuter dahosi Rayli Puul rolini o'ynadi, unda Nikolas Keyj, Dayan Kruger, Shon Bin, Jon Voyt va Xarvi Keytel ham rol o'ynagan.

2005-yilda Jastin Bart Freundlixning " Odamga ishon " dramasida ikkinchi darajali rolni o'ynadi va 2006-yilda Metyu Makkonaxi va Sara Jessika Parker bilan " Muhabbat va boshqa muammolar " romantik komediyasida rol o'ynadi. Shuningdek, 2006-yilda Jastin 2006-yil 28-martda NBC telekanalida premyerasi bo'lgan "O'qituvchilar " sitkomida Jeff Keyxill rolini o'ynadi. Biroq reytinglar past bo‘lgani uchun serial 15-may kuni olti qism chiqqanidan so‘ng efirdan olib tashlandi.

2007 yilda Jastin Barta " Milliy xazina: Sirlar kitobi " nomli "Milliy xazina " filmining davomi filmida rol o'ynadi. Film premyerasi 2007 yil dekabr oyida bo'lib o'tdi. 2007 yil noyabr oyida Jastin Barta Kevin Ashning " Muqaddas rollar " tragikomediyasida rol o'ynashga ruxsat oldi. Ushbu filmda uning qahramoni do'stini ( Jessi Eyzenberg ) ekstaz savdosiga tortadi. Film 1990-yillarda, Hasidim yordamida AQShga giyohvand moddalar olib kelingan real voqealarga asoslangan edi. Film 2010 yilda chiqarilgan.

2008 yilda Jastin Bart Freundlixning boshqa filmida ishlay boshladi. Bu safar u Ketrin Zeta-Jons ham bosh rolni o'ynagan "Qo'ng'iroqda chaqaloq enagasi" romantik komediyasida bosh rolni o'ynadi. Hikoyada Jastin qahramoni o'zidan o'n besh yosh katta ayolni (Zeta-Jons) sevib qoladi, uning ham ikki farzandi bor. 2009 yilda Jastin Dug rolini o'ynagan "The Hangover " filmi chiqdi. 2011 yilda " Bachelor Party 2: Vegasdan Bangkokgacha " davomi chiqdi.

2012 yilda u " Yangi normal " sitcomidagi asosiy rollardan birini oldi.

Shaxsiy hayotTahrirlash

2008 yildan 2011 yilgacha u aktrisa va ishbilarmon ayol Eshli Olsen bilan uchrashdi [2] [3] .

2014-yil 4-yanvardan boshlab u fitnes murabbiyi Lea Smitga turmushga chiqdi [4] [5] . 2014-yil 13-aprelda er-xotinning Asa Sharlotta [6] ismli qizi bor edi. 2016-yilning 16-aprelida er-xotinning ikkinchi qizi bor edi, unga Ruby ismli [7] .

FilmografiyaTahrirlash

Yil Nomi Original nomi Rol
1998 f Студия 54 54 Clubgoer

Andoza:ВкФильме

2003 f Джильи Gigli Брайан

Andoza:ВкФильме Andoza:ВтФильме

2004 f Сокровище нации National Treasure Райли Пул
2005 f Доверься мужчине Trust the Man Джаспер Бернард
2006 f Любовь и прочие неприятности Failure to Launch Эйс
2006 s Teachers Джефф Кэхилл
2007 f Сокровище нации: Книга Тайн National Treasure: Book of Secrets Райли Пул
2008 f Нью-Йорк, я люблю тебя New York, I Love You Джастин
2009 f Мальчишник в Вегасе The Hangover Даг Биллингс
2009 f Джек и Джилл: Любовь на чемоданах Jusqu'à toi Джек
2009 f Нянька по вызову The Rebound Эрам Финкелштейн
2010 f Святые роллеры Holy Rollers Йозеф Циммерман
2011 f Мальчишник 2: Из Вегаса в Бангкок The Hangover Part II Даг Биллингс
2011 f Тёмная лошадка Dark Horse Ричард
20122013 s Новая норма The New Normal Дэвид Сойер
2013 f Мальчишник: Часть III The Hangover Part III Даг Биллингс
2013 f Brahmin Bulls Алекс
2013 f Клуб «CBGB» CBGB Стив Баторс
2015 f Headlock Питер Хоббс
2015 f Феникс Phoenix Ли
2015 f Записки из рая Sticky Notes Брайан
2015 f White Girl Келли
2016 s Руководство по выживанию от Купера Барретта Cooper Barrett's Guide to Surviving Life Джош Барретт
20172018 s Хорошая борьба The Good Fight Колин Морелло
  1. http://movieweb.com/. „EXCLUSIVE: Jesse Eisenberg and Justin Bartha Take Flight in ‘Holy Rollers’“ (21-may 2010-yil). 10-dekabr 2015-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 15-oktabr 2015-yil.
  2. http://www.people.com/. „Ashley Olsen and Justin Bartha Split“ (9-mart 2011-yil). 27-sentabr 2015-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 15-oktabr 2015-yil.
  3. http://www.lifeandstylemag.com/. „Justin Bartha confirms split with Ashley Olsen“ (23-may 2011-yil). 23-noyabr 2015-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 15-oktabr 2015-yil.
  4. http://www.people.com/. „Justin Bartha Marries Lia Smith“ (5-yanvar 2014-yil). 24-sentabr 2015-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 15-oktabr 2015-yil.
  5. http://www.nydailynews.com/. „Justin Bartha, wife Lia Smith welcome first child together: report“ (21-aprel 2014-yil). 22-noyabr 2015-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 15-oktabr 2015-yil.
  6. „Justin Bartha, Wife Lia Smith Welcome Baby Girl“. 18-dekabr 2015-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 26-oktabr 2015-yil.
  7. „Lia Bartha в Instagram: «It’s my second born spunky nuggets 3rd birthday today! We have two kids with almost identical birthdays. This hunky dudes birthday is 7/21.…»“ (ru). Instagram. Qaraldi: 1-may 2020-yil.

HavolalarTahrirlash