Lorna Luft (1952-yil 21-noyabrda tugʻilgan) — amerikalik aktrisa, yozuvchi va qoʻshiqchi. U Judy Garland va Sidney Luftning qizi.

Lorna Luft
LornaLuftMay10.jpg
Luft 2010-yil
Tavalludi 21-noyabr 1952-yil (1952-11-21) (69 yosh)
Fuqaroligi AQSh
Kasbi Aktrisa, xonanda, muallif
Turmush oʻrtogʻi
  • Jake Hooker
    (turm. 1977; ajr. 1993)
  • Colin Freeman (turm. 1996)
Otasi Sidney Luft
Onasi Judy Garland
Faoliyat yillari 1963–hozirga qadar
Bolalari 2

YoshlikTahrirlash

Luft 1952-yil 21-noyabrda Kaliforniyaning Santa-Monika shahridagi Sent-Jon sog'liqni saqlash markazida Judi Garland va Garlandning uchinchi eri Sidney Luft oilasida tug'ilgan[1]. U Los-Anjelesdagi Universitet o'rta maktabida o'qigan va maktab xorining a'zosi edi. U Nyu-York shahridagi HB Studio[2] da teatrda tahsil olgan.

KaryeraTahrirlash

Sahna va televizorTahrirlash

Luft o'zining shou-biznesdagi debyutini 11 yoshida, Garlandning CBS teleserialining 1963-yilgi Rojdestvo epizodida " Santa Klaus shaharga keladi " qo'shig'ini kuyladi. Opa-singillar Liza Minnelli va Joey Luft ham paydo bo'ldi. Garland "Lorna" qo'shig'ini 1964-yilda Judy Garland shousining 20-qismida Luftga kuyladi, bu asl raqam Garlandning iltimosiga binoan Mort Lindsi va Jonni Merser tomonidan, ayniqsa Luft uchun yaratilgan. Keyinchalik qo'shiq 2006-yilda Garlandning " Buyuk kun" to'plamida namoyish etildi. Judy Garland shousidan nodir yozuvlar.

Tez orada Luft yozgi kontsert gastrolida oilaviy aktyorga qo'shildi, uning eng muhim voqeasi Garlandning onasi vafotidan ikki yil oldin, 1967-yilda Brodveydagi Nyu-Yorkdagi mashhur Palace teatrida uchinchi va oxirgi chiqishi edi[3]. Bir oy davom etgan ushbu nishonda Garland hisobni Luft (o'sha paytda 14 yosh) va Joey (12 yosh) bilan "baham ko'rdi". Shou jonli yozib olingan va ABC Records -da Judy Garland at Home at Palace sifatida chiqarilgan[4].

Luft o'zining Brodveydagi debyutini 1971-yilda Shubert teatrida Billi Uaylderning 1960-yilgi klassik filmi "Kvartira" dan moslashtirilgan " Va'dalar, va'dalar " musiqiy filmida o'rinbosar sifatida o'tkazdi[5]. U eng mashhur " I'll Never Fall in Love Again " qo'shig'i bilan mashhur.

 
Luft 2007-yilda

2006-yil noyabridan 2007-yil yanvarigacha Luft Irving Berlinning " Oq Rojdestvo " filmi filmi asosidagi yangi sahna moslamasining Buyuk Britaniya premerasida ishtirok etdi. U keyingi yili o'z rolini takrorladi, 2007-yil 19-noyabrdan 8-dekabrgacha Edinburg o'yingohida va 2007-yil 13-dekabrdan 2008-yil 12-yanvargacha Donald Gordon teatridagi Uels Millennium markazida o'ynadi.

Shaxsiy hayotTahrirlash

Luft bolalar va OITS bilan bog'liq turli xayriya tashkilotlarida, jumladan, har yili o'tkaziladigan Los-Anjelesdagi OITS yurishida va Xalqaro bolalar tilaklari jamg'armasida ishtirok etadi. Jeyk Xuker nomi bilan mashhur bo'lgan Luft va birinchi eri Jerri Memberg 1993-yilda ajrashishgan. Ularning ikkita farzandi bor edi, o'g'li Jessi va qizi Vanessa va ikkita nabirasi bor edi[6].

SalomatlikTahrirlash

2015-yil iyun oyida Luft saraton kasalligiga chalinganini ma'lum qildi. Shunday qilib, Buyuk Britaniyadagi Judy - The Songbook of Judy Garland gastroli 11-iyul kuni erta yakunlandi va u jarrohlik davolash uchun AQShga qaytdi.[7][8].

2018-yil mart oyida Luftga Londondagi spektakldan keyin qulab tushganidan keyin miya shishi tashxisi qo'yilgan edi[9]. O'sha oyning oxirida Luft o'simtani olib tashlash uchun operatsiya qilindi. Operatsiya muvaffaqiyatli o'tdi va Luft o'shandan beri tuzalib ketdi[10].

Yil Yagona Yorliq
1973-yil " Kunimiz keladi " b/b "Bu haqiqatan ham sevgimi" Epik yozuvlar
1978-yil "Head Over Heels" b/b "Men hammasini sevgi uchun qildim" Xususiy aktsiyalar yozuvlari
1981-yil "Uzoq vaqt" b/b "Yuragimni nimadir ushlab oldi" DJM yozuvlari
1981-yil "O'rningdan tur" b/b "Bir necha dollar ko'proq" Silver Blue Records
1984-yil " Bolalar qayerda " (qishloq odamlari bilan) b/b "Meni noto'g'ri deb isbotlang" Silver Blue Records
1984-yil "Butun dunyo aqldan ozgan" b/b "Jessi mavzusi" Silver Blue Records
1989-yil "Born Again" b/w "Born Again (instrumental)" Dessca yozuvlari
1995-yil " Rojdestvo bayramini o'tkazing " (Judi Garlend bilan) Carlton tovushlari
2011-yil " Yulduz tilaganingizda " Silver Blue Records

FilmografiyaTahrirlash

Film
Yil Sarlavha Rol Eslatmalar
1963-yil Men qo'shiq aytishni davom ettira olaman Qayiqdagi qiz Akkreditivsiz rol
1982-yil Yog '2 Paulette Rebchuck
1984-yil Yigitlar qayerda 84 Kerol Qo'shiqchi
1989-yil Qo'rquv Stalk Doris Televizion film
1998-yil Mening Gigantim Joan
1998-yil 54 Elaine homiysi
2017-yil Ajoyib Allan Karr O'zi (intervyu) Hujjatli film
Televizion
Yil Sarlavha Rol Eslatmalar
1963–64-yil Judy Garland shousi O'zi (ijrochi) 15 va 20-qismlar
1973-yil Sevgi, Amerika uslubi Margi Kurri Epizod: " Sevgi va ko'k plastinka maxsus "
1975-yil Makkloud Marlen Morgan Epizod: " Park Avenue Pirates "
1985-yil Qotillik, u yozgan Patti Bristol Epizod: " Brodvey kasalligi "
1985-yil Ajoyib Spektakllar O'zi (styuardessa) Epizod: " Djudi Garland: Konsert yillari "
1985–86-yil Trapper Jon, MD Hamshira Libbi Kegler Asosiy tarkib (19 qism)
1985-yil Alacakaranlık zonasi Sheila Cunningham Epizod: " Bolalar hayvonot bog'i "
1986-yil Darkside dan ertaklar Kristin Metyus Epizod: " Ma'bad "
1988-yil Huperman Shaftoli Markowitz Epizod: " Yalang'och va o'liklar "
1990-yil Qotillik, u yozgan Patsi Dyumont Epizod: " Agar poyabzal mos bo'lsa "
1995-yil Enaga Amakivachchasi Syuzan Rozenberg Epizod: " Eng yomon sovg'a "
1995-yil Karolin shaharda Sayyohlik agenti Mindi Epizod: " Kerolin va Rojdestvo bayrami "
2001-yil Judi Garland bilan hayot: men va mening soyalarim Yoʻq Televizion mini-seriallar (birgalikda ijrochi produser)
2003-yil Uslublar sudi Mashhur hakamlar hay'ati Epizod: "2003-yil 2-sentabr"
2007–09-yil Rik va Stiv: Dunyodagi eng baxtli gey juftlik Joanna (ovoz) Takroriy rol (4 qism)
2014-yil Shon dunyoni qutqaradi Francine Epizod: " Sonning g'azabi "

ManbalarTahrirlash

  1. „Judy's Children“. Judy Lives. Qaraldi: 19-iyun 2020-yil.
  2. „HB Studio - Notable Alumni | One of the Original Acting Studios in NYC“. Hbstudio.org. Qaraldi: 15-dekabr 2020-yil.
  3. Judy Garland: At Home at the Palace (show) at Internet Broadway Database
  4. Judy Garland: At Home at the Palace (recording) at Allmusic
  5. „Lorna Luft - Broadway Cast & Staff“. Internet Broadway Database. Qaraldi: 4-noyabr 2016-yil.
  6. Moore, Paul (1998) "In Judy Garland's dark maternal shadow", The Baltimore Sun, May 24, 1998.
  7. „Judy Garland Songbook tour shortened due to Luft cancer surgery“. What's On Stage (23-iyun 2015-yil). Qaraldi: 26-iyun 2015-yil.
  8. „Lorna Luft's Breast Cancer Reemerges, JUDY UK Tour to Wrap Run Early“. Broadway World. Qaraldi: 26-iyun 2015-yil.
  9. „Lorna Luft diagnosed with brain tumour after collapsing“ (en) (10-mart 2018-yil). Qaraldi: 11-mart 2018-yil.
  10. BWW News Desk. „Lorna Luft Undergoes Successful Brain Surgery to Remove Tumor“. Broadwayworld.com. Qaraldi: 15-dekabr 2020-yil.