Foydalanuvchi:Erdal~uzwiki/Vikipediya-Jasur bo'l: Versiyalar orasidagi farq

Kontent oʻchirildi Kontent qoʻshildi
New page: thumb|300px|Bu suv sovuq emas.. '''jasur bo'l!''' Xush kelibsen. Vikipediya faqat har odom '''jasur''' bo'ldukcha başar...
(Farq yoʻq)

23-Iyun 2007, 10:58 dagi koʻrinishi

thumb|300px|Bu suv sovuq emas.. jasur bo'l! Xush kelibsen. Vikipediya faqat har odom jasur bo'ldukcha


başarılı olur. Vikipedi'de gez dolaş, hiç çekinmeden şunu ya da bunu değiştir, rastladığın hataları düzelt, bilginle eksikleri gider, kullanılan dili güzelleştir vs. vs. Böyle yapman kesinlikle doğrudur! Hepimizin senden beklediği de zaten budur. İnanması belki zor ama Vikipedi işte böyle gelişiyor. Tabii ki bu arada iyimserliğini ve saygını eksik etmemen gerekir.

Yakın zamanda anlayacaksın ki: Bir yazarın, yazdıklarını muhafaza etmek ve onlara "sahip" olma hevesi Vikipedi için faydalı değildir.

Vikipedi yazarları, yazdıklarının değiştirilmesine en başından samimiyetle bakmalıdır ve yazdıkları metinle fazla duygusal bir bağ kurmamalıdırlar. Çünkü kimse "HER ŞEYİ" bilemez ve ancak bir kaç kafa birleşince gerçekten iyi bir sonuca varılabilir. O yüzden kendi yazdıklarında değişiklikler yapıldığında da "cesur" olman gerekir :-)

Yazım ve dil bilgisi hataları gibi ufak şeyleri düzeltmene kimse karşı çıkmayacaktır, ama eğer fazla radikal değişiklikler yapacaksan, bunları güvenilir kaynaklar ışığında ispat edebilmen gerektiğini unutma. Büyük değişikliklerden önce, değiştirmek istediğini, Maddenin Tartışma sayfasında dile getirmen doğru olur.

Eğer şakadan yazılmış ya da saçma bir maddeye rastlarsan, cesur ol ve oraya da el at. Yanlışları gider, maddeyi kurtarmaya çalış. Ama eğer hiç işe yarayacak bir tarafı yoksa, onu silme kurallarına göre silme listesine ekle.

Şimdi cesaret kazandıysan ve artık nasıl değişiklikler yapabileceğini öğrenmek istiyorsan buraya uğra.

Artık cesaretlendiysen sana bol eğlenceler. Doğruyu ve yanlışı ayırt edebilme kabiliyetin hiç körelmesin!

Cesaret