Rita Bhaduri — 1955-yil 4-noyabrda tugʻilgan (2018-yil 17-iyul) hind kino va televideniye aktrisasi edi. U hind tilidagi filmlardan tashqari koʻplab tillardagi filmlarda rollar ijro etgan. U Gujarati kinosida ham ishlagan.[3]

Rita Bhaduri
RitaBhaduri.jpg
Bhaduri in December 2012
Tavalludi 4-noyabr 1955-yil(1955-11-04)
Vafoti 17-iyul 2018-yil(2018-07-17)
(62 yoshda)[1][2]
Mumbay, Maharashtra, Hindiston
Fuqaroligi Hindiston
Kasbi Kino aktrisasi, televidenie aktrisasi
Faoliyat yillari 1968-2018-yillar

KaryerasiTahrirlash

U dastlab 1970 — 1980-yillar va 1990-yillarda Bollivudning turli filmlarida yordamchi (ikkinchi plandagi) aktrisa sifatida paydo boʻlgan. U 1979-yilda Rajshri Productions tomonidan suratga olingan "Sawan Ko Aane Do" filmi va „Raja“ (1995) filmi uchun eng yaxshi ikkinchi plandagi aktrisa nominatsiyasida Filmfare mukofotiga sazovor bo‘lgan.[4] U Julie (1975) filmida „Yeh Raatein Nayi Purani" qoʻshigʻi tasvirlangan Julining eng yaxshi doʻsti rolini ijro etgan. Uning mashhur filmdagi roli Kamol Hasan bilan birga ijro etgan Malayalam filmi Kanyakumari edi. Bu film unga keragicha mashhurlik olib keldi. Keyinchalik uning Grihalakshmi Ka Jinn seriali 1995-yildan 1997-yilgacha mashhur boʻlgan. 1996-yilda u Pyar Zindagi Hayda Navin Nischol va Raj Mohammed bilan birga suratga tushgan, film Haydarobodda suratga olingan.

U 1973-yilda Hindiston Kino va Televideniya Instituti (FTII) partiyasidan edi, Pune va uning partiyasi aktrisa Zarina Vahobni oʻz ichiga olgan.[5] Rita Bhaduri Nimki Mukhiya serialida buvi rolini oʻynagan.[6]

Uning soʻnggi roli "Nimki Muxiya" filmida boʻlgan.[7] Uning 1990—1968-yillaridagi filmlari 1989-yil Sindoor Aur Banduk, 1988-yil Rama O Rama (Monuning onasi sifatida), 1988-yil Ghar Mein Ram Gali Mein Shyam (xonim sifatida. Dharamchand), 1987-yil Diljalaa (oʻlgan bolaning onasi sifatida), 1986-yil Asosiy Balvan (Tonining onasi Gita rolida), 1985-yil Pulan Devi (1985 yilgi film) (Pulan rolida), 1984-yil Maya bozori (Surexa sifatida), 1983-yil Nastik (Shanti sifatida), 1982-yil Bezubaan (Revati, aka Meerabai sifatida), 1982-yil Chalti Ka Naam Zindagi, 1981-yil Vo Phir Naxin Aaye (Reeta Bhaduri rolida), 1981-yil Jagya Tyathi Savar, 1981-yil Garvi Naar Gujaratan, 1980-yil Gehrayee (Chenni sifatida), 1980-yil Unees-Bees, 1980-yil Hum Nahin Sudhenge, 1980-yil Xanjar 1979-yil Raadha Aur Seeta (Raadha S. Saxena sifatida), 1979-yil Gopal Krishna (Yashoda sifatida), 1979-yil Nagin Aur Suxagan (Gauri J. Singx/Kamla rolida), 1979-yil Sawan Ko Aane Do (Gitanjali rolida), 1979-yil Kashino Dikro (Rama sifatida), 1978-yil kollej qizi, 1978-yil Vishvanat (Munni sifatida), 1978-yil Khoon Ki Pukar (Rani rolida), 1977-yil Aaina (Poorna R. Shastri sifatida), 1977-yil Din Amader, 1977-yil Kulvadhu, 1977-yil Anurodh (Anju sifatida), 1976-yil Udxar Ka Sindur (Sudha — Premnathning singlisi sifatida), 1976-yil — Lakho Fulani (gujarati filmi), 1975-yil Julie (Usha Bhattacharya sifatida), 1974-yil Kanyakumari (Parvathi sifatida), 1968-yil Teri Talash Mein filmlaridir.

OʻlimTahrirlash

U Mumbayning Vile Parle shahridagi Sujay kasalxonasida buyrak kasalligi tufayli davolanayotganda 62 yoshida Mumbayda vafot etdi. 

FilmografiyasiTahrirlash

  • 2012-yil Kevi Rite Jaish (keksa ayol sifatida)
  • 2003-yil Asosiy Madhuri Dixit Banna Chahti Xun (Kalavati sifatida)
  • 2002-yil Dil Vil Pyar Vyar
  • 2002-yilMulaqaat (xonim sifatida. Patkar)
  • 2000-yil Kya Kehna (Ajayning onasi sifatida)
  • 1999-yil Xote Xote Pyar Xo Gaya (Asha rolida)
  • 1998-yil Jaane Jigar (xonim sifatida. Prem Kishan)
  • 1997-yil Tamanna (bosh ona sifatida)
  • 1997-yil Qahramon № 1 (xonim sifatida. Laxmi Vidya Nath)
  • 1997-yil Virasat (Mausi sifatida)
  • 1996-yil Khoon Ki Pyasi (Parvati sifatida)
  • 1996-yil Pyar Zindagi Xay
  • 1995-yil Aatank Salom Aatank (xonim sifatida. Shiv Charan Sharma)
  • 1995-yil Raqs partiyasi (xonim sifatida. Lajjo Sharma)
  • 1995-yil Inteqam Ke Sholay
  • 1995-yil Maa Ki Mamta (Shanti sifatida)
  • 1995-yil Raja (Sarita Garewal sifatida)
  • 1994-yil Kaskadyor (Reenaning onasi sifatida)
  • 1994-yil Kabhi Xaan Kabhi Naa (Meri Sallivan rolida)
  • 1993-yil Dalaal (xonim sifatida. Djun-Djun Wala)
  • 1993-yil Rang (xonim sifatida. Joshi)
  • 1993-yil Oʻyin (Vikramning onasi sifatida)
  • 1993-yil Aashik Avara (Gayetri sifatida)
  • 1993-yil Insaniyat Ke Devta (Sumitradevi (Ranjitning rafiqasi) sifatida)
  • 1993-yil Anth (Priyaning onasi sifatida)
  • 1992-yil Yudpat (xonim sifatida. Choudhary)
  • 1992-yil Tilak
  • 1992-yil Ghar Jamai
  • 1992-yil Ajeeb Dastaan Xai Yeh (maktab oʻqituvchisi sifatida)
  • 1992-yil Beta (Neeta sifatida)
  • 1991-yil Sevgi (Stella Pinto sifatida)
  • 1991-yil 13-uy (Shanti sifatida)
  • 1991-yil Khooni Panja
  • 1991-yil Ayee Milan Ki Raat
  • 1990-yil Teri Talash Mein (Shanta D. Sandhu rolida)
  • 1990-yil Ghar Xo To Aisa (Kanchan rolida)
  • 1990-yil Jungle Love (Rani onasi sifatida)
  • 1990-yil Neru: Hindistonning javohiri
  • 1990-yil Naya Khoon (Sapna Srivastav rolida)
  • 1989-yil Sindoor Aur Banduk
  • 1988-yil Rama O Rama (Monuning onasi sifatida)
  • 1988-yil Ghar Mein Ram Gali Mein Shyam (xonim sifatida. Dharamchand)
  • 1987-yil Diljalaa (oʻlgan bolaning onasi sifatida)
  • 1986-yil Asosiy Balvan (Tonining onasi Gita rolida)
  • 1985-yil Pulan Devi (1985 yilgi film) (Pulan rolida)
  • 1984-yil Maya bozori (Surexa sifatida)
  • 1983-yil Nastik (Shanti sifatida)
  • 1982-yil Bezubaan (Revati, aka Meerabai sifatida)
  • 1982-yil Chalti Ka Naam Zindagi
  • 1981-yil Vo Phir Naxin Aaye (Reeta Bhaduri rolida)
  • 1981-yil Jagya Tyathi Savar
  • 1981-yil Garvi Naar Gujaratan
  • 1980-yil Gehrayee (Chenni sifatida)
  • 1980-yil Unees-Bees
  • 1980-yil Hum Nahin Sudhenge
  • 1980-yil Xanjar
  • 1979-yil Raadha Aur Seeta (Raadha S. Saxena sifatida)
  • 1979-yil Gopal Krishna (Yashoda sifatida)
  • 1979-yil Nagin Aur Suxagan (Gauri J. Singx/Kamla rolida)
  • 1979-yil Sawan Ko Aane Do (Gitanjali rolida)
  • 1979-yil Kashino Dikro (Rama sifatida)
  • 1978-yil kollej qizi
  • 1978-yil Vishvanat (Munni sifatida)
  • 1978-yil Khoon Ki Pukar (Rani rolida)
  • 1977-yil Aaina (Poorna R. Shastri sifatida)
  • 1977-yil Din Amader
  • 1977-yil Kulvadhu
  • 1977-yil Anurodh (Anju sifatida)
  • 1976-yil Udxar Ka Sindur (Sudha — Premnathning singlisi sifatida)
  • 1976-yil — Lakho Fulani (gujarati filmi)
  • 1975-yil Julie (Usha Bhattacharya sifatida)
  • 1974-yil Kanyakumari (Parvathi sifatida)
  • 1968-yil Teri Talash Mein

TeleseriallariTahrirlash

Title Role Channel
Bante Bigadte Dulaari Doordarshan
Manzil Mousi Doordarshan
Nimki Mukhiya Daadi Star Bharat
Sanjivani — A Medical Boon Dr. Rahul Mehraʼs paternal grandmother Star Plus
Kaajjal Bimmo Bua Sony TV
Sarabhai vs Sarabhai Ilaben Madhusudan Star One
Kkoi Dil Mein Hai Ashaʼs mother Sony TV
Zameen Aasman Shanno
Girja Devi Housewife Zee TV
Hudd Kar Di Kiran/Beeji Zee TV
Saas v/s Bahu Herself: Contestant Sahara One
Hum Sab Baraati Zee TV
Ek Mahal Ho Sapno Ka Faiba Sony TV
Thoda Hai Thode Ki Zaroorat Hai Sony TV
Amanat Gayatri Kapoor Zee TV
Grihalakshmi Ka Jinn Grihalakshmi Zee TV (1994-97) with Raj Zutshi as Jinn
Gopaljee Rukmani Zee TV (1996)
Choti Bahu Shantidevi Purohit Zee TV
Hasratein Savi’s Aunt Zee TV
Mujrim Hazir Doordarshan
Kumkum Rajeshwari Wadhwa Star Plus
Khichdi Hemlata Star Plus
Bible Ki Kahaniya Deborah DD National
Bhagonwali-Baante Apni Taqdeer Ahilya Devi (Nani) Zee TV
Rishtey (Season 1) Zee TV
Krishnaben Khakhrawala Santu Baa Sony TV
Chunauti DD National
Mrs. Kaushik Ki Paanch Bahuein Naani Zee TV
Bani — Ishq Da Kalma Biji Colors and Rishtey
Aaj Ki Housewife Hai… Sab Jaanti Hai Sonaʼs grandma Zee TV
Ek Nayi Pehchaan Daadi maa Sony TV
Mohi Vinay’s mom Star Plus
Josh aur Shakti… Jeevan ke khel Suman Walia (Nanny ji) Zee TV

ManbalarTahrirlash