Annet Ngozi Ilonzeh(1983-yil 23-avgustda tugʻilgan)—amerikalik aktrisa. 2010-yildan 2011-yilgacha u ABC kanali General Hospital serialida Mayya Uord rolini oʻynagan keyinchalik Charlining farishtalari filmida Keyt Prins rolini oʻynadi. Keyinchalik u Arrow, Drop Dead Diva va Empire kabi seriallarda ikkinchi darajali rollarni ijro etdi. 2017-yilda Ilonzeh " All Eyez on Me „ biografik drama filmida Kidada Jons rolini va “Oʻlim bizni boʻlguncha" trillerida rol oʻynadi. 2018-yilda u NBC telekanalining Chicago Fire dramasida Emili Foster rolini o‘ynay boshladi.

Annie Ilonzeh
Tavalludi
Annette Ngozi Ilonzeh[1]

23-avgust 1983-yil (1983-08-23) (39 yosh)
Grapevine, Texas, Amerika Qoʻshma Shtatlari[2]
Fuqaroligi AQSh
Kasbi Aktrisa
Faoliyat yillari 2007-yildan

HayotTahrirlash

Ilonzeh Texasning Grapevine shahrida tugʻilgan va Colleyville Heritage High Schoolda oʻqigan.[3] Uning otasi igbo millatiga mansub nigeriyalik, onasi oq tanli.[4] Faoliyatini 2007-yilda suratga olingan CBS telekompaniyasining How I Met Your Mother serialida boshladi. U "Heʼs Just Not That You Into", "Miss Mart" va "Persi Jekson va Olimpiyachilar: Chaqmoq oʻgʻri " filmlarida rollarni ijro etgan.[5] Ilonzeh 2009-yildan 2010-yilgacha CW prime time seriali Melrose Place serialida rol oʻynagan va 2010-yilda Entouragening uchta epizodida rol oʻynagan. 2010-yildan 2011-yilgacha u ABC General Hospital serialida Mayya Uord rolini oʻynadi.

2011-yil yanvar oyida Ilonzeh 1970-yillardagi Charlining farishtalari teleserialining qayya suratga olinishini oʻzini esa kinodagi „Farishtalar“dan biri sifatida eʼlon qilindi. 2011-yil sentabrida premyerasi boʻlgan serial asosan salbiy baholarni oldi[6] va toʻrtinchi qismdan keyin bekor qilindi. 2012-yil mart oyida Ilonzeh The CW seriali Arrowda rol oʻynashi eʼlon qilindi.[7] Oʻsha yilning oxirida u ABC „Family“ drama seriyasida takrorlanuvchi rolda paydo boʻlishni boshladi. 2013-yilda u " Qotil haqiqati " televizion filmida bosh rolni oʻynadi.[8] Ilonzeh, shuningdek, CW-ning Beauty & the Beast ning ikkinchi mavsumida rol oʻynagan.[9] 2013-yilda " Drop Dead Diva „ komediya-dramasida rol oʻynagan. Keyinchalik u “Qiziqarli odam" va " Imperiya " filmlarida ikkinchi darajali rollarni ijro etdi.

2017-yilda Ilonzeh oʻzining birinchi yirik kino rolini oʻynadi, u xip-xop rassomi Tupak Shakur haqidagi " All Eyez on Me „ biografik dramasida Kidada Jonsni oʻynadi.[10] Oʻsha yili u “Oʻlim boʻlguncha" psixologik trillerida suratga tushdi.[11] 2018-yilda Ilonzeh Yalpiz trillerida suratga tushdi.[12] 2018-yil oktabr oyidan boshlab hali efirga uzatilmagan ABC drama uchuvchisi Staties,[13] da bosh rolni ijro etdi.

2018-yilda Ilonzeh Dik Vulfning Chikago franshizasida Emili Foster obrazini oʻynay boshladi, birinchi bo‘lib Chikago olovi filmida rol o‘ynadi.[14] 2020-yil 16-aprelda NBC/Wolf Entertainment vakillari Ilonzehga shartnomani uzaytirmasligi haqida xabar berishgan, bu esa ikki mavsumdan so‘ng ko‘p o‘tmay uning serialni tark etishiga sabab bo‘ldi.[15]

FilmografiyaTahrirlash

Yil Sarlavha Rol Eslatmalar
2009 yil He's Just Not That Into You Issiq qiz
Miss Mart Chiroyli qiz #2
Zarur emas Uitli Qisqa film
2010 yil Persi Jekson va Olimpiadachilar: Chaqmoq oʻgʻri Afrodita qiz
Frenemilar Doʻkon qizi
2013 yil Qotil haqiqat Xeyli Vens
2017 yil Hammaning koʻzlari menda Kidada Jons
Oʻlim bizni ajratmaguncha Madison Roland / Kate Smit
2018 Yalpiz FQB agenti Liza Inman
2022 Agent oʻyin Karolin Visser [16]

ManbalarTahrirlash

  1. „Annie Ilonzeh“. TVGuide.com. Qaraldi: 27-fevral 2018-yil.
  2. „Annie Ilonzeh Bio“. Soapoperadigest.com. 12-iyun 2012-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 17-fevral 2012-yil.
  3. Martindale, David. „Tarrant actress Annie Ilonzeh goes all-in on Tupac film, 'a story that needs to be told'“. Fort Worth Star-Telegram (13-iyun 2017-yil). Qaraldi: 17-mart 2019-yil.
  4. „Annie Ilonzeh Doesn't See Color But Is Happy To Be Charlie's First Black Angel“ (10-oktabr 2011-yil). Qaraldi: 20-aprel 2018-yil.
  5. Filmography by type for Annie Ilonzeh.
  6. Adams. „'Charlie's Angels' seems like it's embarrassed to be an 'Angels' remake“. The A.V. Club. The Onion (22-sentabr 2011-yil). Qaraldi: 16-oktabr 2011-yil.
  7. Jeffery. „'Arrow': CW superhero drama adds 'Charlie's Angels' star Annie Ilonzeh“. Digital Spy (13-mart 2012-yil). Qaraldi: 27-mart 2012-yil.
  8. „Killer Reality“. myLifetime.com. 5-sentabr 2014-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 18-avgust 2014-yil.
  9. Ross. Beauty and the Beast Scoop: Who Are Cat and Vincent's New Threats?“. TV Guide (5-sentabr 2013-yil). Qaraldi: 6-sentabr 2013-yil.
  10. Obenson. „Annie Ilonzeh Cast to Play Kidada Jones in Morgan Creek's Tupac Shakur Biopic“ (20-fevral 2016-yil). Qaraldi: 27-fevral 2018-yil.
  11. „'Til Death Do Us Part': Film Review“. The Hollywood Reporter (30-sentabr 2017-yil). Qaraldi: 27-fevral 2018-yil.
  12. N'Duka. „Jennifer Garner Thriller 'Peppermint' Adds Kyla Drew & Annie Ilonzeh“ (28-noyabr 2017-yil). Qaraldi: 27-fevral 2018-yil.
  13. Andreeva. „'Staties': Annie Ilonzeh Cast As Lead Of ABC Drama Pilot“ (21-fevral 2018-yil). Qaraldi: 27-fevral 2018-yil.
  14. Andreeva. „'Chicago Fire': Annie Ilonzeh Cast As New Series Regular For Season 7“. Deadline Hollywood (20-sentabr 2018-yil). Qaraldi: 21-sentabr 2018-yil.
  15. Andreeva. „Annie Ilonzeh Departs 'Chicago Fire' After 2 Seasons“. Deadline Hollywood (16-aprel 2020-yil). Qaraldi: 16-aprel 2020-yil.
  16. N'Duka. „Mel Gibson, Dermot Mulroney, Katherine McNamara, Rhys Coiro & Annie Ilonzeh Join 'Agent Game' Spy Thriller“. Deadline Hollywood (5-mart 2021-yil). 25-aprel 2021-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 5-mart 2021-yil.