Elizabeth Ann Behrs (talaffuzi:Yelizabet Enn Behrs;1985-yil 26-dekabrda tugʻilgan) - amerikalik aktrisa, CBS telekanalining "2 Broke Girls" komediya serialidagi Caroline Channing roli bilan tanilgan. Shou olti fasl davomida davom etdi va Behrs maqtovga sazovor bo'ldi. KeyinT een va People's Choice mukofotlariga nomzod bo'ldi. 2009-yilda "American Pie Presents: The Book of Love" komediya filmida ekrandagi debyutini amalga oshirganidan so'ng, u keyinchalik televizion rollarga kirishdi. "2 Broke Girls" filmidan so'ng, Behrs 2015-yilda "Chasing Eagle Rock" va "Salom, mening ismim Doris" filmlari bilan badiiy filmlarga qaytdi. U Monsters University (2013) animatsion filmida Carrie Williamsning ovozini ijro etgan. 2018-yilda u o'zining ikkinchi yirik televizion rolida, CBS "The Neighbourhood" sitcomida Gemma Johnsonni o'ynadi[1].

Beth Behrs
Beth Behrs at the 38th People's Choice Award (cropped).jpg
Behrs 2012-yilda 38-Xalq tanlovi mukofotlarida
Tavalludi
Elizabeth Ann Behrs

1985-yil 26-dekabr
Fuqaroligi AQSh
Kasbi Aktrisa
Turmush oʻrtogʻi Michael Gladis
Faoliyat yillari 2009-yildan hozirgi kungacha
Bolalari 1 ta

Aktyorlik karerasiga qo'shimcha ravishda, Behrs "self-help book" kitobini yozgan va yosh kattalar uchun "Dents" veb-komikasini yozgan. U, shuningdek, xayriyachi va jinsiy zo'ravonlik qurbonlariga yordam beradigan SheHerdPower jamg'armasining asoschisi.

YoshlikTahrirlash

Behrs 1985-yil 26-dekabrda Pensilvaniya shtatining Lankaster shahrida kollej ma’muri David Behrs va birinchi sinf oʻqituvchisi Maureen Behrsning katta qizi boʻlib tugʻilgan[2][3][4]. Uning olti yosh kichik singlisi bor[5].  1989-yilda uning oilasi Virjiniya shtati Springfildga, keyinroq Virjiniya shtatining Linchburg shahriga ko'chib o'tdi va u yerda o'sdi[6]. U toʻrt yoshida teatrda oʻynashni boshlagan va oʻsgan chogʻida futbol oʻynagan. U EC Glass High School talabasi edi[7].

15 yoshida Behrs oilasi bilan Kaliforniyaning Marin okrugiga ko'chib o'tdi[8]. U 2001-yilda Tamalpais o'rta maktabiga borishni boshladi va maktabning yuqori baholangan drama dasturiga qabul qilindi[9]. U oʻsha oʻrta maktabni 2004-yilda tugatgan. Behrs San - Frantsiskodagi Amerika konservatoriyasi teatrida tahsil olgan va “Dangling Conversations: The Music of Simon and Garfunkel” va “Korczak's Children” va “Bright Room Called Day” spektakllarida ijro etishni davom ettirgan. U klassik tarzda qo'shiqchi sifatida tarbiyalangan.

Behrs 2004-yilda Los-Anjelesga (Kaliforniya) koʻchib oʻtdi va UCLA teatr, kino va televidenie maktabida aktyorlik mahoratidan tahsil oldi[10].  2005-yilda u San-Fransiskodagi "Light Theatre" teatrida "Grease" spektaklida Sandy Dumbrowski rolini oʻynadi va 2006-yilda Miss Marin okrugi nomiga sazovor boʻldi[11][12]. 2008-yilda tanqidiy tadqiqotlar bo'yicha bakalavr darajasiga ega. Behrs institutni tamomlagach, Yosh musiqachi fondi vokal stipendiyasi bilan taqdirlandi[13][14].

Shaxsiy hayotTahrirlash

Behrs va aktyor Michael Gladis olti yillik munosabatlardan soʻng 2016-yil 10-iyulda unashtirilgan edi. Ular 2012-yilda "Funny or Die" komediya veb-sayti uchun "The Argument" nomli qisqa metrajli filmda suratga tushishdi. 2018-yil 21-iyulda u Gladisga Aydaxo shtatining Viktor shahridagi, Moose Creek Ranch-da turmushga chiqdi. Behrs va Gladis oʻz qizi Emma Jorj Gladisni 2022-yil iyun oyida kutib olishdi. Tugʻilgan sanasi ma’lum qilinmagan boʻlsa-da, Behrs 13-iyun kuni Instagramdagi postida bu xabarni e’lon qildi[15][16].

Behrs kantri musiqasining muxlisidir va ACM, CMT va CMA mukofotlarida mukofotlarni topshirgan va Lady A ning "Downtown" musiqiy videosida rol o'ynagan. 2020-yilda u Beth Bers bilan "Harmonics" podkastini o'tkaza boshladi, u yerda Glennon Doyle, Geeta Novotny, Mickey Guyton, Brandi Carlile, Tichina Arnold, Allison Russell va Mary Gauthier kabi mamlakat va blugrass qo'shiqchilari va qo'shiq mualliflaridan intervyu oladi[17].

Behrs 2011-yilda o'smirlik davridan beri boshdan kechirgan vahima hujumlari va tashvishlarini boshqarishda yordam berish uchun ot terapiyasini boshlagan[18].

FilmografiyaTahrirlash

Film
Yil Sarlavha Rol Eslatma
2009 American Pie Presents: The Book of Love Heidi To'g'ridan-to'g'ri videoga
2011 Adventures of Serial Buddies Brittany
2012 Route 30, Too! Alien girl
2013 Monsters University PNK Carrie Ovozli rol
2015 Chasing Eagle Rock Deborah
Hello, My Name Is Doris Brooklyn
Televizion
Yil Sarlavha Rol Eslatma
2010 NCIS: Los Angeles Female caroler Epizod:"Disorder"
2011 Castle Ginger Epizod:"Slice of Death"
Pretty Tough Regen Hulu seriyasi
2011-2017 2 Broke Girls Caroline Wesbox Channing 138-epizod
2014 40th People's Choice Awards Herself Xost
2015 Repeat After Me 1-qism
2016 Home: Adventures with Tip & Oh Moochie Ovoz
2018 The Big Bang Theory Nell Epizod: "The Separation Triangulation"
2018-yildan hozirgi kungacha The Neighborhood Gemma Johnson Bosh rol

ManbalarTahrirlash

  1. Andreeva, Nellie (May 9, 2018). "CBS Picks Up To Series Cedric the Entertainer's Pilot & Damon Wayans Jr.'s Comedy With Harry Styles Joining As EP"Deadline Hollywood
  2. "2 Broke Girls Cast: Beth Behrs"CBS
  3. "A star was born (here)"Lancaster Online
  4. "Letters to the editor – June 12, 2011" Lancaster Online. Archived from the original on December 24, 2013.
  5. Loughlin, Sue (October 26, 2007). "The Woods installs first male president"Tribune-Star
  6. "Behrs bears up to be a 'Broke' girl"Variety
  7. Gillis, Casey (May 22, 2012). "E.C. Glass's drama director to retire". The News & Advance. Archived from the original on May 24, 2012.
  8. "SFist Interviews: Beth Behrs, a Direct-to-DVD American Pie Sequel Actress from Marin"
  9. Larson, Vicki (September 20, 2011)."Marin's Beth Behr is 1 lucky girl for role in '2 Broke Girls'"Marin Independent Journal
  10. Mai, Denise (January 3, 2010)."Alumna makes film debut"
  11. "In the Spotlight"Ray of Light Theatre
  12. Storm, Jonathan (September 24, 2011)."Jonathan Storm: Advice on how not to be one broke girl"The Philadelphia Inquirer
  13. "Marin's Beth Behr is 1 lucky girl for role in '2 Broke Girls'"Marin Independent Journal
  14. "SFist Interviews: Beth Behrs, a Direct-to-DVD American Pie SeqSFistuel Actress from Marin"
  15. "'2 Broke Girls' Star Beth Behrs Marries 'Mad Men' Actor Michael Gladis -- See the Pics!" www.msn.com.
  16. "'2 Broke Girls' Star Beth Behrs Marries Michael Gladis" Us Weekly. July 23, 2018.
  17. "Harmonics Archives"
  18. "How '2 Broke Girls' Star Beth Behrs Is Using Equine Therapy to Help Sexual Assault Victims" The Hollywood Reporter. December 13, 2016.