Bridget Catherine Regan (1982-yil 3-fevralda tugʻilgan) — amerikalik aktrisa, " Iztopar afsonasi " teleserialidagi Kahlan Amnel, " Oqsuyak Izquvar " serialidagi Rebekka Lou/Reychel Tyorner, " Jane Virgin „ filmidagi Rouz Solano kabi obrazlari bilan tanilgan. U 2016-yildan 2018-yilgacha TNT telekanalida efirga uzatilgan “The Last Ship " serialida Sasha Kuper rolini ijro etgan.

Bridget Regan
Bridget Regan (36115995281) (cropped).jpg
Tavalludi
Bridget Catherine Regan[1]

3-fevral 1982-yil (1982-02-03) (40 yosh)
Carlsbad, California, Amerika Qoʻshma Shtatlari
Fuqaroligi AQSh
Kasbi Aktrisa
Turmush oʻrtogʻi Eamon OʻSullivan
Bilimi University of North Carolina School of the Arts (BFA)
Faoliyat yillari 1999-yildan
Bolalari 2

KaryerasiTahrirlash

Regan 2006-yildan beri turli telekoʻrsatuvlar va filmlarda rol oʻynagan. 2008-yilda u Iztopar afsonasi serialida suratga tushishni boshlagan. Uning tabiiy sochlari qizil va jingalak boʻlsa-da, Regan film uchun ularni toʻq jigarrang va qora rangga boʻyagan[2]. 2009-yilda u Nyu-Yorkdagi La MaMa eksperimental teatr klubida namoyish etilgan Camp Wanatachi nomli musiqiy filmda suratga tusha boshlagan[3]. Regan 2012-yilda „ The Frontier“ teleserialida bosh rolni oʻynash uchun taklif qilingan[4]. 2013-yilda u " Oqsuyak Izquvar " jinoyat drama serialining beshinchi mavsumida takrorlanuvchi rolni oʻynay boshlagan. Oʻsha yili „ Beauty & the Beast“ serialiga qoʻshilgan. Reganning serialdagi roli Facebook foydalanuvchilari orasida tanqidga uchragan.

2014-yilda Regan " Jane Virgin " filmida sobiq advokat, keyinchalik jinoiy tashkilotchi Rouz rolini oʻynagan[5]. Shuningdek, 2014-yilda u John Wick filmida kichik rol oʻynagan[6].

Regan 2009-yildan 2013-yilgacha komikslar muxlislari va tanqidchilari tomonidan „ Wonder Woman“ ni tasvirlash uchun ideal tanlov sifatida tanlangan[7][8][9]. 2014-yilda Regan Agent Karter komikslari asosidagi teleserialida 2015-yilda Dotti rolini ijro etgan[6].

2016-yilda Regan TNT kanalida efirga uzatilgan "The Last Shepp " serialining uchinchi mavsumida rol oʻynay boshlagan. Osiyoda xizmat qiluvchi amaldagi diplomat va sobiq harbiy-dengiz kuchlari razvedkasi xodimi Sasha Kuper rolini oʻynagan[10]. 2021-yilda Regan The CW kanalida egirga uzatilgan " Batwoman " drama serialining uchinchi mavsumida Poison Ivy rolini ijro etgan[11].

Shaxsiy hayotiTahrirlash

Regan Kaliforniyaning Karlsbad shahrida tugʻilgan[12]. U bolaligida La Paloma teatridagi Oz sehrgari va Karlsbaddagi Jozef va Ajoyib Technicolor Dreamcoat spektakllarida rol oʻynay boshlagan[13]. Kollejni tugatganidan u professional aktyorlik faoliyatini davom ettirish uchun Nyu-York shahriga koʻchib oʻtgan[14]. U shunday deydi: „Toʻgʻrisini aytsam, men har doim aktyor boʻlishni xohlardim. Bu intake meni tinch qoʻygan kunni eslay olmayman“[15].

Regan "Iztopar afsonasi" serialini suratga olish paytida yozuvchi[14] Eamon OʻSallivanga turmushga chiqqan. Ularning qizi va Bernard Moon ismli oʻgʻli bor[16].

FilmografiyasiTahrirlash

 
Regan 2016 WonderCon koʻrgazmasida
Yil Sarlavha Rol Izohlar
2006-yil Blinders Vivian Qisqa film
2007-yil Babysitters, TheThe Babysitters Tina Tuchman
2008-yil Sexy and the City Styuardessa
2010-yil Best and the Brightest, TheThe Best and the Brightest Robin
2014-yil John Wick Addy
2015-yil The Leissure Class Fiona HBO ning Greenlight loyihasi 4-mavsum filmi
2017-yil Devil’s Gate Mariya Pritchard

TelevideniyeTahrirlash

Yil Sarlavha Rol
2006 Wedding Album, TheThe Wedding Album Kate
2006 Love Monkey Woman
2006-2007 Law & Order: Criminal Intent ADA Claudia Shankly
2007 Six Degrees Diana Foss
2007 American Experience Angelica Shippen
2007 Black Donnellys, TheThe Black Donnellys Trish Hughes
2007 Supreme Courtships Holly
2008 New Amsterdam Daphne Tucker
2008-2010 Legend of the Seeker Kahlan Amnell
2011 NCIS: Los Angeles Elizabeth Smith
2011 Hide Annabelle Granger
2011 Person of Interest Wendy McNally
2012 The Frontier Hannah Strong
2012 Perception Victoria Ryland
2013 Murder in Manhattan Lex Sutton
2013 Beauty & the Beast Alex Salter
2013 Sons of Anarchy Escort
2013-2014 White Collar Rebecca Lowe/Rachel Turner
2014-2019 Jane the Virgin Rose / Sin Rostro
2015 The Good Wife Madeline Smulders
2015 Magic Stocking Lindsey Monroe
2015-2016 Agent Carter Dottie Underwood
2016 Grey's Anatomy Megan Hunt
2016-2018 The Last Ship Sasha Cooper
2017 Christmas Getaway Emory Blake
2019 MacGyver Charlotte Cole
2020 Paradise Lost Frances Forsythe
2021-2022 Batwoman Pamela Isley / Poison Ivy

TeatrTahrirlash

Yil Sarlavha Rol Teatr
1999-yil 12-oktabr — 14-noyabr Sweet Bird of Youth La Jolla oʻyin uyi
2005-yil 21 mart Children and Art Brodvey
2005-yil 20-sentabr — 23-oktabr Scottish Play, TheThe Scottish Play Eden La Jolla oʻyin uyi
2007-yil 9-dekabr — 2008-yil 9 mart Is He Dead? Sesil Leru Brodvey
2008-yil 21-yanvar Geneva Begonia Brown Oʻyinchilar
2021-yil 21-yanvar Kamp Wanatachi La MaMa eksperimental teatr klubi

ManbalarTahrirlash

  1. Manba xatosi: Invalid <ref> tag; no text was provided for refs named Twitter
  2. Sahakians. „Interview: BRIDGET REGAN (Kahlan Amnell) from "Legend of the Seeker"“. tvequals.com (24-fevral 2009-yil). Qaraldi: 17-noyabr 2014-yil.
  3. „Bridget Regan - Producer“. campwanatachi.com (16-iyul 2009-yil). 24-iyul 2012-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 17-noyabr 2014-yil.
  4. Andreeva. „Bridget Regan, Ethan Embry, Randall Park & Jake McLaughlin Among Pilot Additions - Deadline.com“. Deadline Hollywood (9-fevral 2012-yil). Qaraldi: 18-fevral 2012-yil.
  5. Bendix. „"Jane the Virgin" has lesbian characters and other reasons to watch the premiere tonight“. AfterEllen.com (13-oktabr 2014-yil). Qaraldi: 11-noyabr 2014-yil.
  6. 6,0 6,1 'Marvel's Agent Carter' Adds 'White Collar' Actress Bridget Regan to Cast“. {{cite magazine}}: Cite magazine requires |magazine= (yordam)
  7. „Wonder Woman: Who Should Be Cast?“. TV Guide (2013). Qaraldi: 11-noyabr 2014-yil.
  8. Marshall. „Bridget Regan Runs Away With 'Wonder Woman' Movie Casting Poll!“. MTV (10-avgust 2009-yil). Qaraldi: 11-noyabr 2014-yil.
  9. Dyce. „7 Actresses Who Could Play Wonder Woman in 'Justice League'“. Screen Rant (15-oktabr 2013-yil). Qaraldi: 11-noyabr 2014-yil.
  10. Petski, Denise. „'The Last Ship' Casts Bridget Regan As Regular“. Deadline Hollywood (21-oktabr 2015-yil). Qaraldi: 4-iyun 2016-yil.
  11. Del Rosario. „'Batwoman': Bridget Regan To Play Poison Ivy In Season 3 Of CW Drama“. Deadline Hollywood (30-avgust 2021-yil). Qaraldi: 30-avgust 2021-yil.
  12. Catherine Doyle. „Six Things You Never Knew About 'Legend of the Seeker' Actress Bridget Regan (exclusive interview)“. Hollywood Life (24-may 2010-yil). 20-dekabr 2014-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 17-noyabr 2014-yil.
  13. The Editors. „Bridget Regan: Carlsbad's Own Legend Seeker“. Carlsbadistan (16-noyabr 2009-yil). Qaraldi: 24-yanvar 2014-yil.
  14. 14,0 14,1 {{cite magazine}}: Empty citation (yordam)
  15. Radish, Christina. „Bridget Regan Talks BEAUTY AND THE BEAST, Joining the Show, and Her Favorite Moments to Shoot“. Collider.com (7-fevral 2013-yil). Qaraldi: 17-noyabr 2014-yil.
  16. Reitman. „Bridget Regan Welcomes Son Bernard Moon“. People (9-mart 2018-yil). Qaraldi: 9-mart 2018-yil.