Caitlin Jean Stasey (talaffuzi: „Keytlin Jan Steysi“, 1990-yil 1-mayda tugʻilgan) — avstraliyalik aktrisa va qoʻshiqchi. U „Neighboors“ filmidagi Rachel Kinski roli bilan tanilgan. Oldinroq Caitlin „The Sleepover Club“ filmida Francheska Thomas rolini oʻynagan, garchi uning filmdagi yutugʻi „Tomorrow, When the War Began“ filmida boʻlgan boʻlsa-da, u bosh qahramon Ellie Lintonni oʻynagan xuddi shu nomdagi oʻsmirlar romanining 2010-yildagi filmiga moslashgan. Shuningdek, u 2013-yildan 2015-yilgacha Amerikaning „Reign“ serialida Lady Kenna rolini oʻynagan va 2013-yildan 2016-yilgacha ABC2 „Plases Like Me“ serialida takroriy rol oʻynagan. 2017-yilda Stasey 2017-yil may oyida bir mavsumdan keyin bekor qilingan Fox televizion dramasi APBda Ada rolini ham ijro etdi[1].

Caitlin Stasey
Tavalludi
Caitlin Jean Stasey

1-may 1990-yil (1990-05-01) (34 yosh)
Melbourne, Victoria, Avstraliya
Fuqaroligi Avstraliya
Kasbi
  • Aktrisa
  • xonanda
Faoliyat yillari 2003-hozirga qadar

Yoshligi tahrir

Caitlin Viktoriya shtatining Melburn shahrida tugʻilgan va u yerda singlisi Victoria bilan birga oʻsgan. Uning ota-onasi David va Sally.

Stasey „Star of the Sea“ kollejida taʼlim olgan. 2000-yilda oʻn yoshida Caitlin Avstraliyalik qizlar xori aʼzosi sifatida dunyo boʻylab sayohat qildi va Qantas reklamasi uchun Peter Allenning „I Still Australia Home Call“ qoʻshigʻini qayta yozishda ishtirok etdi.

Faoliyati tahrir

Stasey 2003-yil sentabrida „The Sleepover Club“ bolalar teleserialida oʻzini-oʻzi klub rahbari etib tayinlagan Francheska „Frankie“ Thomas rolini oʻynaganida oʻz karerasida katta muvaffaqiyatga erishdi. Stasey 2006-yilda The Sleepover Club filmining ikkinchi seriyasida Frankey obraziga qisqacha qaytdi.

Bir yil oʻqigan va tinglovlarda qatnashgandan soʻng 2005-yil aprel oyida „Neightboors“ filmining kasting direktori Jean Russ uni Rachel Kinski roliga taklif qildi. Uning birinchi epizodi 18-avgust kuni efirga uzatilgan. Stasey Reychelning qismiga tushganidan keyin Dengiz yulduzi kollejini tark etdi, lekin masofaviy taʼlim dasturida oʻqishni davom ettirdi. 2008-yil sentyabr oyida Stasey Herald Sun gazetasiga bergan intervyusida yaqin haftalarda qoʻshnilarni tark etishini, birinchi navbatda, yil oxiridagi VCE imtihonlariga eʼtibor qaratishini eʼlon qildi. Prodyuserlarning taʼkidlashicha, uning feʼl-atvori „oʻldirilmaydi“ va Staseyga qaytish imkoniyatini beradi. Stasey: „Men imtihonlarni tugatib, ball olganimda, bu mening qobiliyatlarimni ifodalashini bilishni istayman, imtihonlarim noyabr oyida boshlanadi va men ularga toʻliq konsentratsiyani berishni xohlayman“, dedi.

Shaxsiy hayoti tahrir

2014-yildan boshlab Stasey Los-Anjelesda yashagan[2]. Stasey amerikalik aktyor Lukas Neffga turmushga chiqqan edi, ammo ular endi birga emas[3].

Filmografiyasi tahrir

Film rollari
Yil Sarlavha Rol Izohlar
2009-yil Yozgi oromgoh Christina
2009 Summer Camp Christine
2010 Tomorrow, When the War Began Ellie Linton
2013 Evidence Rachel
2013 All Cheerleaders Die Maddy Killian
2014 Lust for Love Trinity / Divinity
2014 Chu and Blossom Cherry Swade
2014 I, Frankenstein Keziah
2016 All I Need Chloe Wake in Fear sifatida maʼlum
2016 Fear, Inc. Lindsey Gains
2018 Summer Days, Summer Nights Suzy Denner Summertime sifatida maʼlum
2019 Kindred Spirits Sadie
2020 Laura Hasnʼt Slept Laura Weaver Qisqa film
2022 Smile
Televizion rollar
Yil Sarlavha Rol
2002-2006 The Sleepover Club Francesca „Frankie“ Thomas
2005-2009 Neighbours Rachel Kinski
2013-2016 Please Like Me Claire
2013-2015 Reign Kenna
2017 APB Ada Hamilton
2018 For the People ATF Agent Anya Ooms
2018 The Girl in the Bathtub Julia Law
2021 Fantasy Island Isabel Marshall
2021 Bridge and Tunnel Jill

Manbalar tahrir

  1. Andreeva, Nellie. „'Making History', 'Son of Zorn' & 'APB' Canceled By Fox After One Season“ (inglizcha). Deadline (11-may 2017-yil). Qaraldi: 27-sentabr 2017-yil.
  2. Gamble, Livia. „Former Neighbours star Caitlin Stasey made out to be a 'bizarre, raving, sexual lunatic'“. The Sydney Morning Herald (19-iyun 2014-yil). Qaraldi: 7-mart 2015-yil.
  3. White, Adam. „Caitlin Stasey: Former Neighbours actor reveals she will direct pornographic films“. The Independent (17-fevral 2021-yil). Qaraldi: 18-sentabr 2021-yil.