Erica Durance (/dəˈræns/, 1978-yil 21-iyunda tugʻilgan[1]) — kanadalik aktrisa. U WB / CW superqahramoni Smallville teleserialidagi Lois Leyn roli va CTV tibbiy dramasida „Saving Hope“ filmidagi doktor Alex Reed roli bilan tanilgan.

Erica Durance
Erica Durance 2010 (2).jpg
Durance ComicConda 2010-yil
Tavalludi 21-iyun 1978-yil (1978-06-21) (44 yosh)
Fuqaroligi Kanada
Kasbi Aktrisa
Faoliyat yillari 2001-hozirga qadar
Turmush oʻrtogʻi
Wesley Parker
(turm. 1996; ajr. 1999)

David Palffy (turm. 2005)
Bolalari 2

YoshligiTahrirlash

Durancening ota-onasi Gail va Joel Durancedir. U Kalgarida tugʻilgan, akasi va singlisi bilan Kanadaning Alberta shtatidagi Three Hills shahridagi kurka fermasida oʻsgan[2]. U bolaligidan klassik qoʻshiqchi sifatida tarbiyalangan. Oʻrta maktabni tugatgandan soʻng Durance 1999-yilda Vankuverga koʻchib oʻtdi va oʻzining professional aktyorlikka qiziqishini davom ettirdi[3]. U koʻp-yillar davomida Yaletown aktyorlari studiyasida murabbiyi va eri Devid Palffi bilan aktyorlik mahoratini oʻrganishni davom ettirdi.

FaoliyatiTahrirlash

Durance oʻz karerasini kichik ishdan bilan boshladi[2]. Durance oʻzining badiiy filmdagi debyutini "Untilmas" (2002) filmida qilgan. U "Kris Isaak Show" komediya seriali va "Collector" gʻayritabiiy serialida mehmon rolini ijro etgan. Tru Calling filmida uning xarakteri Eliza Dushku bilan goʻzallik tanlovida daʼvogar edi. SyFy kanalida u Andromedadagi intergalaktik kutubxonachi rolini oʻynadi va Stargate SG-1 da Teal’c uchun sevgi qiziqishini oʻynadi.

Yarim staj aktyorlik vaqtida Durance fon aktyorlari uchun agent boʻlib ishlagan va Smallville teleseriali uchun foto dublonlar buyurtma qilgan. Durance 2004-yilda Smallville filmida Lois Lane rolini oʻynaganidan soʻng aktyorlikni tashlamoqchi boʻlgan[4]. U 4-mavsumda xushchaqchaq, koʻchada aqlli oʻsmir rolini Loisni oʻynadi. Prodyuser Kelly Souders Duranceni ishga olganini eslab, shunday dedi: "Rol uchun kelgan juda koʻp ajoyib aktrisalar bor edi, lekin men uning lentasini tomosha qilib oʻtirganimni eslayman va hamma „Bu u. Hech qanday savol yoʻq.[5]“ Souders shuningdek, „Lois oʻynash eng qiyin qahramonlardan biri boʻlishi kerak, chunki u oʻta fikrli, juda yorqin va biroz keskin va shu bilan birga u yoqimli boʻlishi kerak“ deb taʼkidladi[6]. Hamkor prodyuser Brayan Petersonning qoʻshimcha qilishicha, Durance ishga qabul qilingan paytdan boshlab ular uning serial uchun Lois boʻlishini bilishgan[7]. Durance beshinchi mavsumda oddiy serialga koʻtarildi va serialning qolgan qismida oddiy aktyorlar tarkibiga kirdi. Lois Leyn oʻynaganida Durance shunday dedi: „Har kimning Lois Leyn kimligi haqida oʻziga xos fikri bor va sizda umumiy rejangiz bor, lekin keyin uni oʻzingiz qilishingizga harakat qilishingiz kerak. Bu qilayotgan ishingizda rost boʻlishga harakat qilishning yagona yoʻli[8]. Bu men doimo qadrlaydigan va hech qachon unutmaydigan tajriba. Lois — sevimli qahramon. Men buni jiddiy qabul qildim va etti-yil davomida qalbim va qalbimni unga bagʻishladim. Men har bir daqiqadan zavqlanaman va bundan abadiy oʻzgardim.[3]

Shaxsiy hayotiTahrirlash

Durance 1996-yildan 1999-yilgacha Uesli Parker bilan turmush qurgan. U kanadalik aktyor David Palffy bilan 2001-yilda uchrasha boshlagan va 2005-yilda unga turmushga chiqqan. 2014-yil sentabrida Durance er-xotinning birinchi farzandiga homilador ekanligini maʼlum qildi va 2015-yil fevralida oʻgʻil tugʻdi[9][10]. Durance 2016-yil iyun oyida ikkinchi farzandiga homilador ekanligini eʼlon qildi[11]. Uning ikkinchi oʻgʻli 2016-yil dekabrida tugʻilgan[12]. Erining avvalgi munosabatlaridan oʻgay oʻgʻli ham bor. Durance va uning eri Vankuverda, Britaniya Kolumbiyasida istiqomat qilishadi[13].

FilmografiyasiTahrirlash

 
Sarguzashtlardagi Durance, 2006-yil
Yil Sarlavha Rol Eslatmalar Ref
2002 The Untold Tara Knowles
2003 House of the Dead Johanna Eric Parker sifatida
2004 The Bridge Amy Qisqa film
2006 The Butterfly Effect 2 Julie Miller
2010 Sophie and Sheba Natalia
2012 Tim and Eric's Billion Dollar Movie Paris Waitress
2015 Painkillers Trudy

ManbalarTahrirlash

  1. Interview with Erica Durance on WPIX, New York, New York; uploaded to YouTube June 25, 2006.
  2. 2,0 2,1 „Erica Durance Biography“. TV Guide. Qaraldi: 25-dekabr 2014-yil.
  3. 3,0 3,1 „Erica Durance Website“. 13-avgust 2017-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 23-iyun 2013-yil.
  4. Couch, Aaron. „“We Had Freedom to Change the Mythology:” An Oral History of ‘Smallville’“ (inglizcha). The Hollywood Reporter (15-oktabr 2021-yil). Qaraldi: 15-oktabr 2021-yil.
  5. Mitovich, Matt. „Episode 200: A hero's journey remembered“. infinity TV (14-oktabr 2010-yil). 20-dekabr 2010-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 12-dekabr 2010-yil.
  6. Mitovich. „SEARCHING HIGH AND LOIS“. TV Line (12-may 2021-yil). Qaraldi: 1-iyun 2022-yil.
  7. „Erica Durance“. movieweb (15-oktabr 2010-yil). 19-oktabr 2010-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 12-dekabr 2010-yil.
  8. „Exclusive Interview: Erica Durance, from 'Smallville'“. BuddyTV (12-dekabr 2007-yil). Qaraldi: 10-yanvar 2016-yil.
  9. „Durance Debuts Her Baby Belly“. ericadurance.tv (11-sentabr 2014-yil). 14-fevral 2015-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 14-oktabr 2022-yil.
  10. „Erica & David Welcome Son Lochlan“. ericadurance.tvdate (11-fevral 2015-yil). 26-fevral 2017-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 14-oktabr 2022-yil.
  11. „Erica Durance Is Pregnant Again… And It’s A Boy!“. ericadurance.tv (9-iyun 2016-yil). 18-iyun 2016-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 14-oktabr 2022-yil.
  12. „Congrats: Erica Durance & David Palffy Welcome Their Third Son“. ericaduranc.tv. 26-fevral 2017-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 24-fevral 2017-yil.
  13. „Erica Durance on motherhood and advice for her 'Saving Hope' alter ego“. Hello! (30-sentabr 2015-yil). 2-fevral 2016-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 8-yanvar 2016-yil.

{{DEFAULTSORT:Durance, Erica}