Kaitlin Willow Olson - amerikalik aktrisa. U oʻz faoliyatini Kaliforniyaning Los-Anjeles shahridagi improvizatsiya teatri va maktabi boʻlgan Groundlingsdagi The Sunday Company-da boshlagan. U Filadelfiyada har doim quyoshli (2005-yildan hozirgi kungacha) FX komediya serialida Deandra „Sweet Di“ Reynolds rolini oʻynashdan oldin bir nechta teleseriallarda kichik rollarni oʻynagan.

Kaitlin Olson
Kaitlin Olson by Gage Skidmore 3.jpg
Olson 2013-yil San Diego Comic-Con
Tavalludi
Kaitlin Willow Olson[1]

18-avgust 1975
Fuqaroligi AQSh
Kasbi Aktrisa
Turmush oʻrtogʻi
Rob McElhenney (turm. 2008)
Faoliyat yillari 2000–h.q.
Bolalari 2

YoshligiTahrirlash

Olson Oregon shtatining Portlend shahrida[2] noshir Donald Li Olson va hamshira Melinda Leora oilasida tugʻilgan[3]. Tugʻilganidan koʻp oʻtmay, Olson oilasi bilan Spokanga, Vashingtonga, keyin Vashon oroliga, Vashingtonga, Puget Sounddagi 13 milya (21 km) -ga koʻchib oʻtdi. Sietldan gʻarbda, u yerda sakkiz yoshgacha yashagan. Keyinchalik uning oilasi Portlend hududiga koʻchib oʻtdi va Olson fermada oʻsgan Tualatinga joylashdi[4][5]. Uning otasi 2000-yildan 2001-yilgacha Portlend Tribune[4] nashriyotchisi boʻlib ishlagan[6]. Oʻn ikki yoshida Olson transport vositasi bilan jiddiy velosiped halokatiga uchradi, natijada rekonstruktiv operatsiyani talab qiladigan bosh suyagi singan[4][7]. U 1993-yilda Oregon shtatining Tigard shahridagi Tigard oʻrta maktabini tamomlagan[6][8].

FaoliyatiTahrirlash

Olson Dax Shepard bilan birga The Groundlings Sunday kompaniyasining aʼzosi edi[4]. U USO bilan Bosniya, Kosovo va Norvegiyaga gastrol qilgan. U bir qancha filmlar va teleseriallarda, masalan, “Entuziazmni jilovla”, “Dryu Keri shousi ”, “Jeymi Kennedi eksperimenti”, “Amaldan tashqari”, “Miss Match ”, “ Family Guy ” va “ Punk'd ” filmlarida mehmon sifatida ishtirok etdi. U " Koyot Ugly " filmida kichik rol oʻynagan[9].

Shaxsiy hayotiTahrirlash

 
Olson eri Rob Makelxenni bilan, 2010 yil

Olson 2008-yil 27-sentyabrda Kaliforniyada “Itʼs Always Sunny in Filadephia” serialidagi hamkasbi Rob Makelxenniga turmushga chiqdi[10][11][12]. Serialning ikkinchi mavsumida er-xotin yashirincha uchrashishni boshladilar[13][14].

2009-yilda McElhenney va Olson Filadelfiyadagi Skinner's Barni sotib olganliklarini eʼlon qilishdi. U Mac Tavern deb oʻzgartirildi[15]. Ularning birinchi farzandi - oʻgʻil Aksel Li. Olson Los-Anjeles Dodgers va Filadelfiya Phillies oʻrtasidagi oʻyinda tugʻilishga kirishdi va Axel rejalashtirilganidek ularning Kaliforniyadagi uyida tugʻildi. Ularning ikkinchi oʻgʻli - Leo Grey McElhenney[16][17].

FilmografiyasiTahrirlash

Yil Sarlavha Rol Izohlar
2000 Koʻzlar jannatga Nomaʼlum
2000 Jeklar Jocelyn
2000 Koyot xunuk Taklif qiluvchi mijoz
2001 Fugly Cha Cha Qisqa film
2003 Scapegoats Jeannie Qisqa film
2009 Ob-havo qizi Sheri
2010 Kabisa yili Libbi
2010 Ushlab turgan Rokki II
2012 Savdo Barbara Manzer Qisqa film
2013 Yer sayyorasidan qochish 3D kino qiz (ovozli)
2013 Issiqlik Tatyana
2015 Dam olish Arizona politsiyasi
2016 Dori topilmoqda Taqdir (ovoz)
2018 Arizona Viki

ManbalarTahrirlash

  1. „Kaitlin Willow McElhenney“. Ancestry.com.
  2. Valentino. „Q&A with Kaitlin Olson and Rob McElhenny from 'It's Always Sunny in Philadelphia'“. The Daily Emerald (15-noyabr 2013-yil). 5-noyabr 2014-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 3-noyabr 2014-yil.
  3. Fullmer, Chelsea. „"It's Always Sunny" Star Returns to Her Alma Mater“. CAS. University of Oregon (12-dekabr 2013-yil). 1-oktabr 2020-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 4-aprel 2018-yil.
  4. 4,0 4,1 4,2 4,3 Bartels, Eric. „Comedian gets funny in Philly“. Portland Tribune (27-iyun 2006-yil). Qaraldi: 20-mart 2007-yil.
  5. „Q&A: Kaitlin Olson, Tualatin native, stars in 'It's Always Sunny in Philadelphia'“. The Oregonian (15-sentabr 2010-yil). Qaraldi: 5-noyabr 2014-yil.
  6. 6,0 6,1 Haynes, Dane. „Kaitlin Olson Turn Shining Star“. Portland Tribune (10-aprel 2017-yil). Qaraldi: 4-aprel 2018-yil.
  7. „Kaitlin Olson's Plastic Surgery - The Truth!“ (26-aprel 2020-yil). Qaraldi: 11-may 2020-yil.
  8. Baker, Jeff. „18 actors you (maybe) didn't know were from Portland“. The Oregonian (28-aprel 2014-yil). Qaraldi: 12-aprel 2017-yil.
  9. „Seen on the screen“. News & Observer (20-sentabr 2007-yil). 21-dekabr 2008-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 17-oktabr 2007-yil.
  10. Gross. „It's Sunny for McElhenney“. Philadelphia Daily News (8-sentabr 2007-yil). 19-yanvar 2008-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 8-mart 2018-yil.
  11. „'It's Always Sunny' Stars Wed!“. UPI.com (3-oktabr 2008-yil). Qaraldi: 8-mart 2018-yil.
  12. „OK! Exclusive: Kaitlin Olson & Rob McElhenney Wed“. OK! (1-oktabr 2008-yil). 17-yanvar 2021-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 12-oktabr 2008-yil.
  13. „Still 'Sunny' after all these years: Kaitlin Olson talks 'It's Always Sunny in Philadelphia'“. Metro (16-sentabr 2013-yil). Qaraldi: 16-sentabr 2013-yil.
  14. Rainey. „Interview with actress Kaitlin Olson“. Elle (11-noyabr 2009-yil). Qaraldi: 12-noyabr 2009-yil.
  15. „Mac and Dee from "Always Sunny" getting into bar business for real | Philadelphia Inquirer | 12/17/2009“. Philly.com (17-dekabr 2009-yil). Qaraldi: 16-noyabr 2011-yil.
  16. Johnson. „Meet Kaitlin Olson and Rob McElhenney's Son Leo Grey!“. US Magazine (10-aprel 2012-yil). Qaraldi: 1-avgust 2012-yil.
  17. Wihlborg, Ulrica. „Kaitlin Olson, Rob McElhenney Welcome Son Axel Lee“. People (2-sentabr 2010-yil). 27-sentabr 2012-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 2-sentabr 2010-yil.