Kate Noelle „Katie“ Holmes (inglizcha: Kate Noelle «Katie» Holmes; 1978-yil 18-dekabr, Toledo, Ogayo, AQSh) — amerikalik kino va televideniye aktrisasi.

Kate Holmes
Katie Holmes, 2009.jpg
Tavalludi
Kate Noelle Holmes

1978-yil 18-dekabr
Fuqaroligi AQSH bayrogʻi AQSh
Kasbi aktrisa
Faoliyat yillari 1997-yildan hozirgacha

BiografiyaTahrirlash

Holmes Ogayo shtatining Toledo shahrida tugʻilgan. U oiladagi eng kenja, beshinchi farzand edi. Uning uchta singlisi va bir akasi bor. Uning otasi ajralish ishlariga ixtisoslashgan advokat. Holmes ingliz, irland va nemis ildizlariga ega. Oʻn toʻrt yoshida Kate Holmes modellik maktabiga borishni boshladi. 1996-yilda „Masxara qushini oʻldirish“ romanidan monologni oʻqib chiqqach, Ang Lining „Muz shamoli“ filmida rol oʻynadi. 1997-yilda u „Buffy the Vampire Slayer“ teleserialiga taklif qilindi, ammo u oʻqishni tugatishi kerakligi sababli rad etdi. Shunga qaramay, keyingi yili u 2003-yilgacha rol oʻynagan „Dawsonʼs Creek“ teleserialida bosh rol uchun imtihondan oʻtdi. Aynan shu serialdagi roli unga shuhrat keltirdi.

U birinchi yirik kino rolini 1999-yilda „Tingl xonimni oʻldirish“ filmida oʻynagan. Kate Holmes bosh qahramonlardan birini oʻynagan eng mashhur film Kristofer Nolanning „Betmen boshlanadi“ filmidir. Biroq, „Qora ritsar“ filmining davomida Holmes ishtirok etmadi. Uning oʻrniga Meggi Gyllenhal keldi.

Shaxsiy hayotTahrirlash

 
Tom Cruise va Kate Holmes 2009-yil may oyida

Dawsonʼs Creek teleserialini suratga olish paytida (ikkinchi mavsumning birinchi va qismi) u serialdagi sherigi Joshua Jekson bilan uchrashdi. Keyin, 2000-yildan boshlab, u Kris Klein bilan uchrashishni boshladi. Ular 2003-yilda unashtirilgan, ammo 2005-yil boshida ajralishdi. 2005-yil aprel oyida Holmes Tom Cruise bilan birinchi marta omma oldida chiqish qildi. Bir yil oʻtgach, 2006-yil 18-aprelda ularning qizi Suri tugʻildi. Ular 2006-yil 18-noyabrda Italiyada turmush qurishdi.

2012-yil 29-iyun kuni Holmes ajrashish uchun ariza bergani[1][2] va u oʻz qizi Suri[3][4][5] ning yagona vasiyligini talab qilishi eʼlon qilindi. 2012-yil 9-iyulda sobiq turmush oʻrtoqlar oʻrtasida ajrashish toʻgʻrisidagi shartnoma[6] imzolandi, unga koʻra Holmes Surining toʻliq vasiyligini oldi va bilan Nyu-Yorkda yashaydi[7]. 2012-yil 20-avgustda ajralish rasmiy ravishda yakunlandi[8].

Scientology cherkovining tarafdori boʻlgan Cruise bilan ajrashgandan soʻng, Holmes katolik cherkoviga qaytdi[9].

FilmografiyaTahrirlash

Yil Nomi Original nomi Rol
1997 f Ледяной ветер The Ice Storm Либбетс Касэй
1998 f Непристойное поведение Disturbing Behavior Рэйчел Вагнер
19982003 s Бухта Доусона Dawson's Creek Джоуи Поттер
1999 f Экстази Go Клэр Монтгомери
1999 f Маппет-шоу из космоса Muppets from Space Джоуи Поттер
1999 f Убить миссис Тингл Teaching Mrs. Tingle Ли Энн Уотсон
2000 f Вундеркинды Wonder Boys Ханна Грин
2000 f Дар The Gift Джессика Кинг
2002 f Покинутая Abandon Кэти Берке
2003 f Телефонная будка Phone Booth Памела «Пэм» Макфадден
2003 f Поющий детектив The Singing Detective сестра Миллс
2003 f Праздник Эйприл Pieces of April Эйприл Бёрнс
2004 f Первая дочь First Daughter Саманта Маккензи
2005 f Бэтмен: Начало Batman Begins Рэйчел Доуз

Andoza:ВИгре

2005 f Здесь курят Thank You for Smoking Хизер Холлоуэй
2008 f Шальные деньги Mad Money Джеки Труман
2008 s Элай Стоун Eli Stone Грэйс Фюллер
2010 f Романтики The Romantics Лаура Росен
2010 f Экстрамен The Extra Man Мэри Пауэлл
2010 f Не бойся темноты Don't Be Afraid of the Dark Ким
2011 f Опасный квартал The Son of No One Керри Уайт
2011 s Клан Кеннеди The Kennedys Жаклин Кеннеди
2011 s Как я встретил вашу маму How I Met Your Mother Наоми
2011 f Такие разные близнецы Jack and Jill Эрин
2013 f Дни и ночи Days and Nights Алекс
2014 f Мисс Медоуз Miss Meadows мисс Медоуз
2014 f Посвящённый The Giver мать Джонаса
2015 f Женщина в золоте Woman in Gold Пэм Шонберг
2015 f Прикосновение огнём Mania Days Карла
2015 s Рэй Донован Ray Donovan Пейдж Финни
2017 f Удача Логана Logan Lucky Бобби Джо Логан Чапман
2017 f Клан Кеннеди: После Камелота The Kennedys: After Camelot Жаклин «Джеки» Кеннеди Онассис
2018 f Восемь подруг Оушена Ocean's Eight Кэти Холмс
2019 f Кукла 2: Брамс Brahms: The Boy II Лиза
2020 f Секрет Secret: Dare to Dream Миранда Уэллс

ManbalarTahrirlash

  1. „Tom Cruise, Katie Holmes to divorce“ (en). CNN Entertainment (29-iyun 2012-yil). 7-avgust 2012-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 30-iyun 2012-yil.
  2. J.D. Heyman. „Tom Cruise and Katie Holmes Are Divorcing“ (en). People Magazine (29-iyun 2012-yil). 7-avgust 2012-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 30-iyun 2012-yil.
  3. „Tom Cruise and Katie Holmes File for Divorce“ (en). BackstageOL. 7-avgust 2012-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 30-iyun 2012-yil.
  4. „Tom Cruise, Katie Holmes split after five years of marriage: 'Tom is very saddened,' says actor's rep“ (en). 7-avgust 2012-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 30-iyun 2012-yil.
  5. „Marriage Impossible, Tom, Katie Split“ (en). NY Daily News (30-iyun 2012-yil). 7-avgust 2012-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 30-iyun 2012-yil.
  6. Tom Cruise, Katie Holmes Reach Divorce Settlement
  7. Katie Holmes Glad She Can Finally Practice Scientology In Peace | The Onion — Americaʼs Finest News Source
  8. Tom Cruise, Katie Holmes Divorce Is Finalized
  9. „Katie Holmes Returns To Catholic Church“ (en). Huffington Post (7-sentabr 2012-yil). 25-yanvar 2013-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 23-noyabr 2015-yil.