Jessica Kelly Siobhan Reilly (1977-yil 18-iyulda tugʻilgan) — ingliz aktrisasi. U Donmar omboridagi „Miss Julidan keyin“ (2003—2004) filmidagi ijrosi uchun Lorens Olivye mukofotiga nomzod boʻlgan. Uning film va teleseriallari orasida „Eden koʻli“ (2008), „Sherlock Holmes“ (2009), „Parvoz“ (2012) va „Yellowstone“ (2018-yildan hozirgi kungacha)kabi mashhur seriallar bor.

Kelly Reilly
Kelly Reilly 2013.jpg
Reilly,2013-yil, yanvar,Parij
Tavalludi
Jessica Kelly Siobhán Reilly

18-iyul 1977-yil (1977-07-18) (45 yosh)
Fuqaroligi Birlashgan Qirollik
Kasbi Aktrisa
Turmush oʻrtogʻi
Kyle Baugher (turm. 2012)
Faoliyat yillari 1995-hozirga qadar

HayotiTahrirlash

Reilly Chessingtonda tugʻilib oʻsgan, onasi kasalxonada adminstrator va otasi politsiyachi Jek Reylining qizi[1]. U Kingstondagi Tolvort Qizlar maktabida oʻqidi[2][3]. Uning bobosi va buvisi irland millatiga mansub boʻlgan[4].

Reilly 2007-yildan 2009-yilgacha aktyor Jonah Lotan bilan unashtirilgan[5]. Reilly 2012-yilda moliyachi Kayl Baugherga turmushga chiqdi[6].

KaryerasiTahrirlash

Reilly „Prime Suspect“ teleseriali prodyuserlariga ish soʻrab xat yozdi va olti oy oʻtgach, u 1995-yil 7-mayda ITV telekanalida namoyish etilgan „Prime Suspect 4: Inner Circle“ epizodida rol oʻynash uchun taklif etildi. 1996-yilda u Carlton UK televideniyesining „Bramwell“ dramatik seriyasida Ketlin Le Saux rolini oʻynadi. Olti yil oʻtgach, u „Oxirgi buyurtmalar“ filmida Helen Mirren bilan birga paydo boʻldi[7].

Uning birinchi professional rolidan keyin ingliz sahnasida bir qator filmlarda paydo boʻldi. U Terry Johnson bilan toʻrtta spektaklda ishlagan: „Elton Johnʼs Glasses“ (1997), „London qullari“ (1998), „Graduate“ (2000) va „Piano/Forte“ (2006)[8].

2000-yilga kelib,Reillyy 'zini komedik rollarda sinab koʻrdi va Fred Schepisi rejissyorligidagi „Oxirgi buyurtmalar“ filmida yosh Emy rolini ijro qildi[7].

Reillyning birinchi bosh roli 2008-yilda „Eden koʻli“ qoʻrqinchli filmida boʻlgan va 2009-yilda u „Shubhadan ustun“ filmida Britaniya televideniyesida yuqori darajadagi rolni ijro etgan. Reilly uchta yirik filmda ham suratga tushgan: Sherlok Holmes, Triaj va Men va Orson Uells.

2017-yilda Reyli Sky TV-ning "Britannia" serialida Rimlarning Britaniyaga bostirib kirishiga qarshi turgan, Keltlar qirolichasi Kerra rolini oʻynadi.

FilmografiyasiTahrirlash

Yil Sarlavha Rol Izohlar
1995 yil Asosiy gumon: ichki doiralar Polli Genri Televizion film
Biz Laura
1996 yil Bramvel Ketlin Le Saux 1 qism
Poldark Klouns Poldark Televizion film
Sharman Sofi Bright 1 qism
Rut Rendell sirlari Kimberli 2 epizod
1997 yil Rebekka Klaris
Osmondagi pirog Tina 1 qism
Tom Jonsning tarixi, poydevori Nensi Miller 3 qism
1998 yil Yangi oʻrmon bolalari Sabr Hizerstone Televizion film
1999 yil Ajoyib Siz Nensi 5 qism
Jinsiy aloqa va oʻlim Julie Televizion film
2002 yil Xavfsiz uy Fiona „Finn“ MakKenzi
2003 yil Agata Kristining Puaro Meri Jerrard „Gʻamgin sarv“
2006 yil Andromeda uchun A Kristin Jons / Andromeda Televizion film
2007 yil Jo saroyi Sharlotta
2008 yil U Mislarni oʻldiradi Jeannie
2009 yil Shubhadan yuqori DC / DI Anna Travis Asosiy rol; 11 qism
2010 yil Shubhadan ustun: Qizil Dahlia
2011 yil Shubhadan ustun: halokatli niyat
2012 yil Shubhadan yuqori: jim qichqiriq
2014 yil Qora quti Ketrin Blek Asosiy rol; 13 qism
2015 yil Haqiqiy detektiv Iordaniya Semyon Asosiy rol; 8 qism
2018 Britaniya Kerra Asosiy rol; 9 qism
2018 — hozirgi kungacha Yellowstone Bet Dutton Boshlovchi ayol roli; 39 epizod

ManbalarTahrirlash

  1. (en) Top 10 Facts - Kelly Reilly // Top Facts, archived from the original on 2022-03-19, https://web.archive.org/web/20220319224340/https://www.youtube.com/watch?v=vcSnW1iKwe4, qaraldi: 2021-09-06 Kelly Reilly]]
  2. „Kelly Reilly From The Heart“, Interview Daily Telegraph. Retrieved on 13 July 2013.
  3. „Kelly Reilly stars in ITV’s Above Suspicion“. This is Nottingham (29 December 2008). Retrieved on 2013-07-13.
  4. „The life of Reilly“, undated, The Scotsman. Retrieved on 13 July 2013.
  5. Halutz. „A Whale of a Time“ (13-noyabr 2008-yil). Qaraldi: 25-yanvar 2020-yil.
  6. Tracy. „Five Things You Should Know About 'Flight's' Kelly Reilly“. omg!. Yahoo! (19-noyabr 2012-yil). 24-noyabr 2012-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 2-yanvar 2013-yil.
  7. 7,0 7,1 Stephen Applebaum (2002). Interview with Kelly Reilly Netribution. Retrieved 3 October 2009.
  8. Review of Piano/Forte 21 September 2006, The Guardian