Mukta Barve — 1981-yil 17-mayda tugʻilgan hind kino, televideniye va teatr aktrisasi va prodyuseri. Marathining eng mashhur yulduzlaridan biri, u marathi filmlarida karyerasini yoʻlga qoʻygan. U oltita Maxarashtra shtati kino mukofoti sohibi boʻlib, ulardan biri eng yaxshi debyut va oltitasi turli spektakllar va filmlardagi eng yaxshi aktrisa uchun.

Mukta Barve
Mukta Barve at the special screening of the short film ‘Devi’.jpg
Barve at the special screening of the short film ‘Devi’
Tavalludi 17-may 1981-yil (1981-05-17) (41 yosh)
Fuqaroligi Hindiston
Kasbi
  • Aktyor
  • Prodyuser
  • Taqdimotchi
Faoliyat yillari 1999-bugungi kun
Mukofotlari Full list
Imzo
Mukta Barve Signature.jpg

1999-yilda u Ghadlay Bighadlay shousi bilan Marathi televideniesida debyut qildi. U Marathi teatrida Aamhala Vegle Vhayache (2001) filmida debyut qilgan. 2002-yilda u Chakva bilan marathi filmlarida debyut qildi. Uning ishi Thang (2006), Maati Maay (2007), Sawar Re (2007), Saas Bahu Aur Senseks (2008), Sumbaran (2009) va Ek Daav Dhobi Pachhad (2009) filmlarida u mashhurlikga erishgan. 2009-yilda suratga olingan "Jogva" filmi uning karerasidagi burilish nuqtasi bo‘lib, unga ketma-ket xit filmlarni taqdim etdi: Mumbay-Pune-Mumbay (2010), Aaghaat (2009), Badam Rani Gulam Chor (2012), Lagna Paxave Karun (2013), Mangalashtak bir marta (2013), Double Seat (2015) va Mumbay-Pune-Mumbay 2 (2015), Agnihotra (2009-2010) va Eka Lagnachi Dusri Goshta (2012) shoulari uning televizion karerasining muhim qismidir. Uning teatr karerasidagi Yakuniy qoralama (2005), Dehbhaan (2005), Kabaddi Kabaddi (2008) va Chhapa Kata (2013) uning mashhur pyesalaridir. 2015-yilda u uchta muvaffaqiyatli filmning bir qismi boʻldi, ular orasida Highway, Double Seat va Mumbai-Pune-Mumbay 2. 2016-yilda u ikkita Marathi filmi YZ va Ganveshda ham ijro etgan.

Barve, shuningdek, Rasika Productions nomli prodyuserlik uyiga egalik qiladi, u ostida u spektakllarni ishlab chiqargan: Chhapa Kata, Lovebirds (2015) va Indira (2015), teatrga asoslangan sheʼriyat dasturi, Rang Nava, unda u oʻzining sheʼrlarini taqdim etadi. Hozirda u Rasika Productions bayrogʻi ostida CodeMantra (2016) nomli spektaklni ijro etmoqda va prodyuserlik qilmoqda. Mukta, shuningdek, hindistonlik Jessica Alba deb hisoblanadi, chunki ularning tashqi koʻrinishi va film tanlashda bir nechta oʻxshashliklar mavjud.

Hayot va oilasiTahrirlash

Mukta Barve 1979-yil 17-mayda Hindistonning Maxarashtra shtatidagi Pune yaqinidagi Chinchvad shahrida tugʻilgan. Uning otasi telekom kompaniyasida ishlagan, onasi esa maktab oʻqituvchisi edi. Uning tijorat rassomi Debu Barve ismli akasi ham bor.[1][2] Maktabda u koʻplab spektakllarda qatnashgan.[3] 10-sinfni tugatgandan soʻng, Barve aktyorlik kasbini egallashga qaror qildi.[3] Barve oʻzining 11 va 12-standartlarini Punedagi Ser Parshurambhau kollejida tamomladi.[3] Keyinchalik u Savitribai Phule Pune universitetini teatrda yoʻnalishida tamomladi va Lalit Kala Kendradan drama boʻyicha bakalavr darajasini oldi.[3][4] Barve bolaligida qaysar ekanligini tan oldi va uning doʻstlari koʻp emas edi.[3] Keyinchalik, u oʻzining aktyorlik karerasiga toʻliq eʼtibor qaratish uchun Mumbayga koʻchib oʻtdi va Kurladagi qizlar yotoqxonasida qoldi.[5][6]

 
Marathi filmi Mumbay-Pune-Mumbay premyerasida aktyor Swwapnil Joshi bilan barve
 
Aishwarya Rai Bachchan va Vikram Phadnis bilan Hrudayantarning musiqiy taqdimotida Barve

FilmografiyasiTahrirlash

Yil Film Rol Izohlar
2004-yil Chakwa Chhaya Debut film [7]
2005 Thang Unnamed Bilingual film [7]
2006-yil Shevri Unnamed Cameo appearance [8]
Blind Game Detective Supporting role [7]
Maati Maay Yashoda Supporting role [7]
2007-yil Sawar Re Mukta Supporting role [7]
2008-yil De Dhakka Unnamed Dancer in a song [7]
Saas Bahu Aur Sensex Parimal G. Bhosle Cameo appearance, Hindi film [9]
2009-yil Ek Daav Dhobi Pachhad Sulakshana Supporting role [7]
Sumbaran Kalyani (Kalli) Supporting role [10]
Jogwa Suli Lead role [11]
2010-yil Thanks Maa Lakshmi — the prostitute Cameo appearance, Hindi film [12]
Mumbai-Pune-Mumbai Mumbai Lead role [7]
Aika Dajiba Sharu Supporting role [13]
Aaghaat Dr. Smita Deshmukh Pune International Film Festival award [14]
2012-yil Badam Rani Gulam Chor Pencil Lead role [15]
Gola Berij Nandini Chaubal Supporting role [16]
2013-yil Lagna Pahave Karun Aditi Tilak Lead role [17]
Mangalashtak Once More Aarti Pathak Lead role [18]
2014-yil Gunaaji Shepherd Lead role, Konkani film [19]
Shot Shruti Short film [20]
2015-yil Double Seat Manjiri Naik Lead role [21]
Highway Sex worker Supporting role [22]
Mumbai-Pune-Mumbai 2 Gauri Ashok Deshpande Lead role [23]
2016-yil Ganvesh Inspector Meera Patil Lead role [24]
2016-yil YZ Sayali Supporting role [25]
2017-yil Hrudayantar Samaira Joshi Released [26]
2018-yil Aamhi Doghi Amla Sardesai Released[27] [28]
2018-yil Mumbai Pune Mumbai 3 Gauri Pradhan Released [29]
2019-yil Wedding Cha Shinema Urvi Released [30]
2019-yil Bandishala Madhavi Sawant State Film Award [31]
2019-yil Smile Please Nandini Released [32]
2020-yil Devi Arzu Short film [33]

ManbalarTahrirlash

  1. „The Debunair Artist“. Pune Mirror. 17-noyabr 2015-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 12-noyabr 2015-yil.
  2. „Article about Mukta barve by her Brother Debu Barve in Rasik“. bhaskar.com. 12-may 2020-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 16-noyabr 2018-yil.
  3. 3,0 3,1 3,2 3,3 3,4 Bhute, Vaishali. „खास भेट : मुक्ता बर्वे“ (Marathi). Sakaal (10-iyun 2010-yil). Qaraldi: 30-iyul 2010-yil.
  4. „Mukta Barve talks about Lalit Kala Kendra & theater education“. Loksatta. 17-noyabr 2015-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 12-noyabr 2015-yil.
  5. „Actors who started their career with theatre“. The Times of India. 13-mart 2016-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 27-mart 2016-yil.
  6. „मुक्तायन“. Loksatta (14-mart 2014-yil). 18-noyabr 2015-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 11-noyabr 2015-yil.
  7. 7,0 7,1 7,2 7,3 7,4 7,5 7,6 7,7 „Mukta Barve“. zeetalkies.com. 25-oktabr 2015-yilda asl nusxadan arxivlandi.
  8. „Shevri (2006)“. IMDb (1-noyabr 2006-yil). 7-mart 2016-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 27-dekabr 2015-yil.
  9. Bollywood Hungama. „Saas Bahu Aur Sensex“. bollywoodhungama.com. 21-noyabr 2015-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 24-oktabr 2015-yil.
  10. Everest Marathi. „Love doesn't understand any boundaries - Dialogue Promo - Sumbaran - Marathi Movie - Mukta Barve“ (11-noyabr 2012-yil). 21-dekabr 2017-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 16-noyabr 2018-yil.
  11. „Breaking away from the tradition“. The Times of India. 7-aprel 2019-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 24-oktabr 2015-yil.
  12. Bollywood Hungama. „Thanks Maa“. bollywoodhungama.com. 9-sentabr 2015-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 24-oktabr 2015-yil.
  13. „Aika Dajiba launched“. indianexpress.com. 7-fevral 2016-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 12-noyabr 2015-yil.
  14. Kanvinde, Vaishnavi. „पसंतीला 'आघात'“. Maharashtra Times (27-dekabr 2010-yil). Qaraldi: 6-yanvar 2011-yil.
  15. „Upendra Limaye and Mukta Barve are back“. The Times of India. 12-oktabr 2020-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 24-oktabr 2015-yil.
  16. „Gola Berij (2012) Cast and Crew“. gomolo.com. 5-yanvar 2016-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 27-dekabr 2015-yil.
  17. „Marathi film Lagna Pahave Karun is a refreshing entertainer“. dna (5-oktabr 2013-yil). 3-may 2015-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 24-oktabr 2015-yil.
  18. „नात्यांना अपडेट करणं गरजेचं - मुक्ता बर्वे“. Maharashtra Times. 12-oktabr 2020-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 24-oktabr 2015-yil.
  19. „Politician turns actor for a Konkani film“. The Times of India. 12-oktabr 2020-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 18-dekabr 2015-yil.
  20. „SHOT“. 5-mart 2018-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 24-fevral 2016-yil.
  21. „Film Reviews: That warm feeling!“. Pune Mirror. 25-sentabr 2015-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 12-noyabr 2015-yil.
  22. „Highway challenging to shoot: Mukta“. The Times of India. 12-oktabr 2020-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 24-oktabr 2015-yil.
  23. „कोणी ठरवून प्रेमात नाही पडत, ते सहज घडते“. Loksatta (18-sentabr 2015-yil). 18-noyabr 2015-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 24-oktabr 2015-yil.
  24. „'The Uniform' ('Ganvesh'): Goa Film Bazaar Review“. The Hollywood Reporter. 23-dekabr 2015-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 22-dekabr 2015-yil.
  25. „Mukta Barve in YZ“. Loksatta (5-iyul 2016-yil). Qaraldi: 5-iyul 2016-yil.
  26. „या सेल्फीमुळे मुक्ताचा आनंद गगनात मावेना“. Loksatta (14-dekabr 2016-yil). 15-dekabr 2016-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 16-dekabr 2016-yil.
  27. Everest Marathi (20 February 2018), Aamhi Doghi Final Take - Latest Marathi Movie 2018 | Mukta Barve, Priya Bapat | 23 February 2018, archived from the original on 12 October 2020, https://web.archive.org/web/20201012062224/https://www.youtube.com/watch?v=Hf4whljD2_0, qaraldi: 27 February 2018 Mukta Barve]]
  28. „Priya Bapat and Mukta Barve to come together for a film - Times of India“. The Times of India. 7-yanvar 2018-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 14-dekabr 2017-yil.
  29. „First Look: Get ready for Swapnil Joshi and Mukta Barve's 'Mumbai Pune Mumbai 3' in 2018 - Free Press Journal“. www.freepressjournal.in. 8-dekabr 2017-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 14-dekabr 2017-yil.
  30. „Wedding cha Shinema Movie Review:This Mukta Barve and Shivraj Waichal wedding drama is pleasant and appealing“. Pune Mirror. 19-aprel 2019-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 20-iyul 2019-yil.
  31. „Bandishala Movie Review {2.5/5}: Critic Review of Bandishala by Times of India“.
  32. „EXCLUSIVE! Vikram Phadnis: Mukta Barve's character in 'Smile Please' is inspired by my mother's journey - Times of India“. The Times of India. 6-noyabr 2019-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 15-oktabr 2019-yil.
  33. „Devi first look out: All-women short film marks Kajol and Shruti Hassan's digital debut“ (en). India Today. 20-fevral 2020-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 8-fevral 2020-yil.