Neha Sharma (1990-yil 17-sentabrda tugʻilgan), sahnada Niya Sharma nomi bilan mashhur, hind televideniyesi aktrisasi va modeli.[1][2][3] U Star Plus telekanalidagi Ek Hazaaron Mein Meri Behna Xay filmida Manvi Chaudxari roli,[4] Zee TV telekanalidagi Jamai Raja Roshni Patel rolida,[5] Colors TV telekanalidagi Ishq Mein Marjavanda Aarohi Kashyap va Naagin 4 rollarini ijro etgani bilan tanilgan. 2017-yilda u Fear Factor: Khatron Ke Khiladi 8 filmida ishtirok etdi. 2020-yilda u Qoʻrquv omili: Khatron Ke Khiladi — Hindistonda ishlab chiqarilgan ishtirok etdi. U raqamli dunyoga 2017-yilda Vikram Bhattning Twisted veb-seriyasi bilan kirdi.[6] U oxirgi marta 2021-yil mart oyida ZEE5 da raqamli ravishda chiqarilgan Jamai 2.0 veb-serialining ikkinchi mavsumida ishtirok etgan.[7]

Nia Sharma
Nia-Sharma-spotted-at-Phoonk-Le-song-launch-2.jpg
Tavalludi
Neha Sharma

17-sentabr 1990-yil (1990-09-17) (32 yosh)
Delhi, Hindiston
Fuqaroligi Hindiston
Kasbi Aktrisa model
Faoliyat yillari 2010-yildan

YoshlikTahrirlash

Sharma 1990-yil 17-sentabrda tugʻilgan.[8][9]

KaryeraTahrirlash

 
Sharma Ek Hazaaron Mein Meri Behna Xay toʻplamida, uning birinchi muhim muvaffaqiyati

Sharma televideniyedagi aktyorlik faoliyatini 2010-yilda Star Plus -ning Anu rolida Kaali — Ek Agnipariksha bilan boshlagan. Keyin u kanalning koʻp yulduzli Behenein filmida Nisha Mehta rolini oʻynadi.[10]

Sharma oʻzining birinchi tanaffusini 2011-yildan 2013-yilgacha 2 yil muvaffaqiyatli davom ettirgan „Star Plus“ning " Ek Hazaaron Mein Meri Behna Xay " filmida Krystle D'Souza, Karan Tacker va Kushal Tandon bilan birga Manvi Chaudharyning parallel bosh rolini ijro etganidan keyin oldi.[11]

Sharma keyin Bollivud super yulduzi Akshay Kumar tomonidan suratga olingan filmda Ravi Dubey qarshisida Roshni Patel rolini tasvirlaydigan Zee TV -ning Jamai Rajaga[12]rolini oldi. 2017-yilda u raqamli platformadagi debyutini Vikram Bhattning " Twisted " erotik trilleri bilan nishonladi, u yerda Rrahul Sudhir va Namit Xanna bilan supermodel Aliya Mukerji rolini oʻynagan.

2017-yil iyul oyida Sharma Colors TV -ning mashhur kaskadyorlik realiti-shousining sakkizinchi mavsumida ishtirok etdi: Rohit Shetti boshchiligidagi Qo‘rquv omili: Xatron Ke Khiladi.[13] U yana kirishdan oldin ikki marta shoudan chetlashtirildi va shou tugaguniga qadar tirik qoldi va birinchi finalchi sifatida chiqdi.[14] 2017-yilning oktabridan 2018-yilning yanvarigacha u Meri Durga Star Plus shousida Palasha Trivedi rolida koʻrilgan.[15]

Sharma navbatdagi oʻz personajini " Twisted " filmining ikkinchi va uchinchi mavsumida takrorladi.[16] 2018-yil iyul oyida u oʻzining navbatdagi personajini Colors TV -ning " Ishq Mein Marjawan " shov-shuvli triller serialida topdi, unda u Aarohi Kashyap va Anjali Sharmaning qoʻsh rolini ijro etgan. Arjun Bijlani shou 2019-yil iyun oyida nihoyasiga yetguncha, u 2 yil muvaffaqiyatli davom etdi. Keyinchalik u ZEE5 da Jamai 2.0 veb-seriyasida Dubey bilan birlashdi.[17]

2019-yil noyabr oyida u Ekta Kapur tomonidan ishlab chiqarilgan Colors TV-ning Naagin g‘ayritabiiy qasos franshizasining to‘rtinchi mavsumi bo‘lgan Naagin 4: Bhagya Ka Zehreela Khel filmiga qo‘shildi va u 20-avgustda efirga uzatilgunga qadar Vijayendra Kumeriya qarshisida shaklini o‘zgartiruvchi ilon Brinda rolini o‘ynadi.[18] Uning kulminatsiyasidan soʻng u „ Far Factor: Khatron Ke Khiladi“ — Hindistonda ishlab chiqarilgan filmda ishtirok etdi va gʻolib boʻldi.[19]

Ommaviy axborot vositalaridaTahrirlash

 
Nia Sharma oʻzining „Aankhiyan Da Ghar“ qoʻshigʻini reklama qildi.

Sharmaning Ek Hazaaron Mein Meri Behna Xai, Jamai Raja, Ishq Mein Marjavan va Naagindagi aktyorlik spektakllari : Bhagya Ka Zehreela Khel uni Hindiston televideniesi sanoatining yetakchi aktrisasi sifatida koʻrsatdi.[20]

Sharma Britaniyada joylashgan Eastern Eye gazetasi tomonidan oʻtkazilgan tanlovda 2016-yilda 3-oʻrinni, 2017-yilda esa 2-oʻrinni egallagan.[21][22]

2020-yilda Sharma The Times eng Desirable Women on TV 2020 reytingida 2-o‘rinni egalladi.[23][24]

FilmografiyaTahrirlash

Yil Sarlavha Rol Eslatmalar
2010-2011 Kaali — Ek Agnipariksha Anu
2011 yil Behenein Nisha Mehta
2011-2013 Ek Hazaaron Mein Meri Behna Hai Manvi Chaudhari
2014-2016 <i id="mw0w">Jamay Raja</i> Roshni Patel
2014 yil <i id="mw2g">Box Kriket Ligasi 1</i> Musobaqa ishtirokchisi
2015 yil Qotil Karaoke Atka Toh Latkah
2016 yil Komediya kechalari Bachao
2017 yil Qoʻrquv omili: Xatron Ke Khiladi 8 4-oʻrin
Rasoi Ki Jung Mumyon Ke Sung
Meri Durga Palasha Trivedi
2018-2019 Ishq Mein Marjawan Aarohi Kashyap
2019-2020 Naagin 4 Brinda
2020 Qoʻrquv omili: Xatron Ke Khiladi — Hindistonda ishlab chiqarilgan Musobaqa ishtirokchisi Gʻolib
2020-2021 Xonimlar va janoblar Panelist

Veb-seriyaTahrirlash

Yil Sarlavha Rol Ref.
2017-2018 yillar Buralgan Aliya Mukerji [25]
2019-2021 yillar Jamai 2.0 Roshni Patel [26]

Musiqa videolarTahrirlash

Yil Sarlavha Xonanda(lar) Ref.
2017 yil Vaada Toni Kakkar [27]
2019 Hor Pila Jyotica Tangri [28]
2020 Geyl Lagana Xay Neha Kakkar, Toni Kakkar [29]
2021 yil Tum Bewafa Ho Payal Dev, Stebin Ben [30]
Ankhiyaan Da Ghar Yosir Desay [31]
Ghoont qiling Shruti Rane [32]
Garbe Ki Raat Rahul Vaidya, Bhoomi Trivedi [33]
2022 Phoonk Le Nikhita Gandi [34]
Hayron Javed Ali [35]
Paisa Paisa Star Boy LOC [36]

MukofotlarTahrirlash

 
Sharma ITA mukofotlari 2022 da
  • 2012 yil — Hindiston televideniyesi akademiyasi mukofotlari, Desh Ki Dxadkan — Eng yaxshi aktrisa — Ek Hazaaron Mein Meri Behna Xay uchun mashhur (gʻolib)
  • 2015 yil — Hindiston televideniye akademiyasi mukofotlari, Gr8! Jamai Raja uchun ayol yuzi

MaʼlumotnomalarTahrirlash

  1. „These pictures prove that birthday girl Nia Sharma is truly one of the sexiest women in the world“ (en). The Indian Express (17-sentabr 2017-yil). Qaraldi: 29-iyul 2020-yil.
  2. „Inside Nia Sharma's 'Unplanned' Birthday Celebrations“ (en). NDTV.com. Qaraldi: 29-iyul 2020-yil.
  3. „Onscreen bahu Nia Sharma flaunts her toned figure in a Victoria Secret bikini - Times of India“. The Times of India.
  4. „Ek Hazaaron Mein Meri Behna Hai“. The Indian Express (9-noyabr 2011-yil). Qaraldi: 29-may 2012-yil.
  5. Audiologist trains TV show actor by Serena Menon, Hindustan Times. 25 January 2012.
  6. Olivera. „Bahus offer tips to the latest Jamai on ZeeTV“. The Times of India (4-avgust 2014-yil). Qaraldi: 7-yanvar 2015-yil.
  7. „Jamai Raja completes 100 episodes!“. The Times of India (19-dekabr 2014-yil). Qaraldi: 7-yanvar 2015-yil.
  8. „Inside Nia Sharma's 'Unplanned' Birthday Celebrations“. NDTV.com. Qaraldi: 3-iyun 2022-yil.
  9. „These pictures prove that birthday girl Nia Sharma is truly one of the sexiest women in the world“ (en). The Indian Express (17-sentabr 2017-yil). Qaraldi: 3-iyun 2022-yil.
  10. „Nia Sharma bids farewell to Jamai Raja; posts pic“. The Times of India. Qaraldi: 9-avgust 2016-yil.
  11. Olivera, Roshni. „Bahus offer tips to the latest jamai on TV“. The Times of India (4-avgust 2014-yil). Qaraldi: 7-yanvar 2015-yil.
  12. „Jamai Raja completes 100 episodes“. The Times of India (19-dekabr 2014-yil). Qaraldi: 7-yanvar 2015-yil.
  13. „Khatron Ke Khiladi 8 final contestants list: Nia Sharma, Manveer Gurjar, Hina Khan to fight their fears this season“. India.com (8-may 2017-yil). Qaraldi: 8-may 2017-yil.
  14. „Khatron Ke Khiladi 8 6 August 2017 Review: Nia Sharma Gets Eliminated From Rohit Shetty's Show“. India.com (7-avgust 2017-yil).
  15. „Khatron Ke Khiladi 8 finale week: Nia Sharma becomes the first finalist on the show“. DNA (18-sentabr 2017-yil).
  16. „Nia Sharma To Star in the Sequel of Vikram Bhatts Web Series Twisted via indiacom“. India.com (20-noyabr 2017-yil).
  17. „Nia Sharma in 'Khatron Ke Khiladi'“. DNA (29-mart 2017-yil). Qaraldi: 29-mart 2017-yil.
  18. „Nia Sharma to Star in Naagin 4, But Won't be a Shapeshifting Snake Woman Herself“ (en). Mumbai Mirror. Qaraldi: 25-oktabr 2019-yil.
  19. „Television star Nia Sharma has won Khatron Ke Khiladi - Made in India“. Hindustan Times (30-avgust 2020-yil). Qaraldi: 31-avgust 2020-yil.
  20. „Nia Sharma gets candid about Naagin 4; Reveals she is NOT the naagin“ (en). PINKVILLA (25-oktabr 2019-yil). Qaraldi: 25-oktabr 2019-yil.
  21. „Deepika Padukone dethrones Priyanka Chopra, becomes sexiest Asian woman“. The Indian Express (8-dekabr 2016-yil).
  22. „I'm loving the attention I have got after ranking 3rd on sexiest Asian women's list: Nia Sharma - Times of India“. The Times of India.
  23. „Meet The Times 20 Most Desirable Women on Television 2020 - Times of India“ (en). The Times of India. Qaraldi: 5-avgust 2021-yil.
  24. „CONFIRMED: Nia Sharma to enter 'Bigg Boss OTT' as wild card entry, 'Naagin' star shares video“. The Hindu Times (31-avgust 2021-yil).
  25. „Twisted 2: This is when Nia Sharma's new web series will start streaming“. India Today (20-mart 2018-yil). Qaraldi: 24-iyun 2018-yil.
  26. „Jamai 2.0 Teaser Out, Ravi Dubey & Nia Sharma Back with an Edgier Sequel“. News 18 (14-avgust 2019-yil). Qaraldi: 28-sentabr 2019-yil.
  27. „Nia Sharma steams it up in bikini in Tony Kakkar music video Waada! Watch the beautiful black and white number!“ (en). India News, Breaking News | India.com (8-fevral 2017-yil). Qaraldi: 15-sentabr 2021-yil.
  28. „Nia Sharma Sets Fans Drooling Over Her Smoking Hot Look as She Unveils New Party Number 'Hor Pila'“ (en). India News, Breaking News | India.com (11-may 2019-yil). Qaraldi: 9-sentabr 2021-yil.
  29. „Gale Lagana Hai: A mediocre romantic track by Neha and Tony Kakkar“ (en). The Indian Express (18-yanvar 2021-yil). Qaraldi: 9-sentabr 2021-yil.
  30. „Tum Bewafa Ho out now. Nia Sharma, Arjun Bijlani's song is all about heartbreak“ (en). India Today. Qaraldi: 9-sentabr 2021-yil.
  31. „Nia Sharma shares teaser of music video Ankhiyaan Da Ghar with Kamal Kumar“ (en). India Today. Qaraldi: 9-sentabr 2021-yil.
  32. „Do Ghoont: Nia Sharma brings alive 70s charm in her sizzling avatar“ (en). The Indian Express (6-sentabr 2021-yil). Qaraldi: 9-sentabr 2021-yil.
  33. TV — Times of India Videos“ (en). The Times of India. Qaraldi: 8-oktabr 2021-yil.
  34. „Nia Sharma ने पान की दुकान पर किया 'Phoonk Le' गाना प्रमोट“ (en). Aaj Tak (9-yanvar 2022-yil). Qaraldi: 10-yanvar 2022-yil.
  35. „Nia Sharma says her break from work isn't voluntary: 'I am still a beggar who needs work, money'“ (en). Hindustan Times (23-iyun 2022-yil). Qaraldi: 2-iyul 2022-yil.
  36. „Nia Sharma's music video gives a funky vibe to the beats“ (en). PINKVILLA (30-iyun 2022-yil). Qaraldi: 2-iyul 2022-yil.