Shantel VanSanten(1985-yil 25-iyulda tugʻilgan[1]) — amerikalik aktrisa va model. Model sifatida u Teen Vogue va Seventeen jurnallarida surati chiqarilgan. Televizorda u CW kanali " One Tree Hill " serialida Quinn Jeyms rolini oʻynadi,[2] CW loyihasi The Flashda Detektiv Patti Spivot va „Shooter“ filmida bosh qahramon Bob Li Svaggerning rafiqasi Julie Swagger rolini oʻynadi. Bundan tashqari u "Yakuniy manzil", "Sen va men „ va “Yovuz narsa" filmlarida suratga tushgan.[3] 2019-yildan beri VanSanten " Apple TV+ "ning „Bütün insoniyat uchun“ ilmiy-fantastik dramas janridagi serialida Karen Bolduin rolini o‘ynamoqda.

Shantel VanSanten
Shantel VanSanten.jpg
Tavalludi 25-iyul 1985-yil (1985-07-25) (37 yosh)
Luverne, Minnesota, Amerika Qoʻshma Shtatlari
Fuqaroligi AQSh
Kasbi Aktrisa, model
Turmush oʻrtogʻi
Victor Webster (turm. 2021)
Faoliyat yillari 1999-yildan

YoshlikTahrirlash

VanSanten Minnesota shtatining Luvern shahrida tugʻilgan.[4][5] VanSanten Texasning Spring shahrida oʻsgan va u erda Xyustondagi Incarnate Word Academy (barcha qizlar uchun kollejga tayyorgarlik maktabi) va Fort-Uortdagi Texas xristian universitetida oʻqigan.VanSanten ham oʻz faoliyatini oʻn besh yoshida Page Parkes Management kompaniyasida model sifatida boshlagan.

KaryeraTahrirlash

 
VanSanten 2022-yilda

VanSanten birinchi marta NBC telekanalining Sports Illustrated: Swimsuit Model Search realiti-serialida finalga chiqgan ishtirokchi sifatida paydo boʻlgan. 2007-yilda u „ t.A.T.u. Come back“" romanining filmga moslashuvida ishtirok etgani eʼlon qilindi. Suratga olish 2007-yil davomida Los-Anjeles va Moskvada boʻlib oʻtdi. Mischa Barton bilan birga bosh rolni ijro etgan filmning premyerasi 2011-yil 25-yanvarda Rossiyada, bir yildan so‘ng esa AQShda bo‘lib o‘tdi.

VanSanten „Wothing Wicked“ filmida Kristin rolini oʻynadi. 2012-yilning bahorida VanSanten " Oltin Rojdestvo 3 " filmini Rob Mayes, Mark Famiglietti, Nikki DeLoach va Orson Binga bilan birga suratga tushdi. VanSanten xuddi shu nomdagi DC Comics qahramoniga asoslangan The CW teleseriali The Flashning ikkinchi mavsumida Patti Spivotning rolini oʻynagan. Patti Spivot Detektiv Jo Uestning (Jessi L. Martin) yangi himoyachisi Barri Allenning (Grant Gustin) sevgilisi edi.[6][7]

2016-yildan 2018-yilgacha VanSanten „Shooter“ serialifa bosh qahramon Bob Li Svaggerning rafiqasi Juli Swagger rolini ijro etgan.[8] U 2017-yilda CBS loyihasi Scorpionning so‘nggi mavsumida Emi rolini o‘ynadi. VanSanten Amazon Prime Video seriyali The Boysning dastlabki ikki mavsumida Rebekka Butcher rolini oʻynadi.[9] 2019-yildan beri VanSanten " Apple TV+ "ning „Bütün insoniyat uchun“ asl ilmiy-fantastik kosmik dramasi serialida Karen Bolduin rolini o‘ynamoqda.[10] Shuningdek, 2019-yilda u Apex Legends video oʻyinida Wraith qahramoniga ovoz berdi.

Shaxsiy hayotTahrirlash

2021-yil 9-fevralda VanSanten 2016-yilda „ Muhabbat gullab-yashnashi“ filmida tanishgan aktyor Viktor Vebster bilan unashtirilgan.[11] Ular 2021-yil oktabr oyida turmush qurishdi.[12]

FilmografiyaTahrirlash

Yil Sarlavha Rol Eslatmalar
2006 yil Yirtqich Ruh Lori Toʻgʻridan-toʻgʻri video film
2008 yil Sen va men Jeni Soyer
2008 yil Ochiq eshik Ochilish sahnasi qizi
2009 yil Yakuniy manzil Lori Milligan
2011 yil Mening choʻntagimda Sofi
2011 yil Xotira Rebekka Levin
2014 yil Yomon narsa Kristina 2009 yilda suratga olingan
TBA Amerikalik qotil TBA Suratga olish [13]

TelevizionTahrirlash

Yil Sarlavha Rol Eslatmalar
1999 yil Chelik Anxel Kurumi Kaori Ovozli rol (inglizcha versiya)
2005 yil Uch dono yigit Goʻzal qiz Televizion film
2009 yil CSI: NY Tara Habis Epizod: „U yoʻq“
2009-2012 Bitta daraxt tepaligi Quinn Jeyms Bosh rol (7-9-fasllar) [14]
2012 yil Oltin Rojdestvo 3 Hizer Xartli Televizion film
2013 yil Sohibjamol va maxluq Tayler 3 qism
2013 yil Glades Jeki Epizod: „Yanki Dan“
2014 yil Guruh bilan bogʻliq Jessica Chapel Bosh rol
2015 yil Tungi smena Chloe Epizod: „Koʻzlar oxirgi marta qaraydi“
2015 yil Paygʻambarlar Vera Bakli Bosh rol
2015-2016 Flash Patty Spivot Takroriy rol (2-mavsum) [15]
2016 yil Shoshilinch soat Viktoriya Epizod: „Oila rishtalari“
2016 yil Vaqtsiz Kate Drummond Epizod: Pilot
2016-2018 yillar Otishmachi Julie Swagger Asosiy rol [16]
2017 yil Sevgi gullari Violet Chappel Televizion film
2018 Chayon Emi Berkstead Epizodlar: „Bunker oʻyinlari“, „Toʻlqinli xayr“
2019-2020 Bolalar Becca Butcher Takroriy rol (1-2 fasllar) [17]
2019 — hozirgi kungacha Butun insoniyat uchun Karen Bolduin Asosiy rol [18]
2022 FBI Maxsus agent Nina Chase Takroriy rol (4-mavsum) [19]

ManbalarTahrirlash

  1. Collar. „Shantel VanSanten“. The New York Times (2016). 24-yanvar 2016-yilda asl nusxadan arxivlandi.
  2. Andreeva, Nellie. „Shantel VanSanten joins One Tree Hill. The Hollywood Reporter (17-iyun 2009-yil). Qaraldi: 9-may 2015-yil.
  3. Gingold, Michael. Something Wicked marks the final screen appearance of actress Brittany Murphy, who co-stars with The Final Destination's Shantel VanSanten“. Fangoria (17-iyun 2009-yil).
  4. „Shantel VanSanten on How She Relates to Her The Messengers Character“. Young Hollywood (2015). 12-iyul 2015-yilda asl nusxadan arxivlandi.
  5. Mateo, Ashley (February 16, 2010). "SELFy VIP: Shantel VanSanten". Self (Condé Nast). Archived from the original on August 28, 2014. https://web.archive.org/web/20140828024348/http://www.self.com/flash/celebrity-blog/2010/02/selfy-vip-shantel-van-santen. 
  6. The Flash's Shantel VanSanten on Barry and Patty's budding romance“. {{cite magazine}}: Cite magazine requires |magazine= (yordam)
  7. Beedle. „Love and Metahumans: Shantel VanSanten Heats up The Flash. DC Comics (3-noyabr 2015-yil). 24-yanvar 2016-yilda asl nusxadan arxivlandi.
  8. Goldberg. One Tree Hill Alum to Star Opposite Ryan Phillippe in USA's Shooter. The Hollywood Reporter (13-oktabr 2015-yil). — „One Tree Hill alum Shantel VanSanten has been tapped to co-star in the potential series based on the 2007 Mark Wahlberg feature film of the same name.“. 1-fevral 2016-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 26-may 2022-yil.
  9. Gelman. „'The Boys' Shantel VanSanten Explains Becca's 'Painful' Choice About Butcher“. Yahoo! (13-sentabr 2020-yil). Qaraldi: 26-may 2022-yil.
  10. Porter. „Ron Moore's Apple Space Drama Adds Shantel VanSanten, Wrenn Schmidt (Exclusive)“. The Hollywood Reporter (30-avgust 2018-yil). Qaraldi: 30-avgust 2018-yil.
  11. Dugan. „Shantel VanSanten Says She's Ready to 'Begin Forever Together' with Fiancé Victor Webster“. People (5-mart 2021-yil). Qaraldi: 26-iyul 2021-yil.
  12. „Victor Webster Marries Star He Met on the Set of a Hallmark Movie“. Heavy.com (13-oktabr 2021-yil). Qaraldi: 14-oktabr 2021-yil.
  13. Lang. „Paul Schneider, Shantel VanSanten, Kevin Corrigan, and Moises Arias Join 'American Murderer' (EXCLUSIVE)“. Variety (10-dekabr 2020-yil). Qaraldi: 10-dekabr 2020-yil.
  14. Andreeva, Nellie. „Shantel VanSanten joins One Tree Hill. The Hollywood Reporter (17-iyun 2009-yil). Qaraldi: 9-may 2015-yil.
  15. Abrams, Natalie (October 19, 2015). The Flash's Shantel VanSanten on Barry and Patty's budding romance“. {{cite magazine}}: Cite magazine requires |magazine= (yordam)
  16. Goldberg. One Tree Hill Alum to Star Opposite Ryan Phillippe in USA's Shooter. The Hollywood Reporter (13-oktabr 2015-yil). — „One Tree Hill alum Shantel VanSanten has been tapped to co-star in the potential series based on the 2007 Mark Wahlberg feature film of the same name.“. 1-fevral 2016-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 26-may 2022-yil.
  17. Gelman. „'The Boys' Shantel VanSanten Explains Becca's 'Painful' Choice About Butcher“. Yahoo! (13-sentabr 2020-yil). Qaraldi: 26-may 2022-yil.
  18. Porter. „Ron Moore's Apple Space Drama Adds Shantel VanSanten, Wrenn Schmidt (Exclusive)“. The Hollywood Reporter (30-avgust 2018-yil). Qaraldi: 30-avgust 2018-yil.
  19. Mitovich. FBI: Shantel VanSanten Set to Return, Recur as New Team Member“. TVLine (20-aprel 2022-yil). Qaraldi: 26-may 2022-yil.