Tara Buck (1975-yil 16-martda tugʻilgan) — amerikalik kino, sahna va televideniya aktrisasi. Buck "True Blood", "Rey Donovan" va "Party of Five" filmlaridagi rollari bilan tanilgan.

Tara Buck
Tara Buck 2013.jpg
Tavalludi
Tara Buck

1975-yil 16-mart
Kasbi Aktrisa
Turmush oʻrtogʻi Chris Pierce
Faoliyat yillari 1999-yildan hozirgi kungacha
Sayt http://tarabuck.com

Buck Aydaxo shtatidagi Vud-River o'rta maktabida o'qigan va u yerda teatr spektakllarida birinchi aktyorlik rollarini o'ynagan[1]. Keyinchalik u Los-Anjelesga Amerika Dramatik sanʼat akademiyasida qatnashish uchun koʻchib oʻtdi[2]. O'qishni tamomlaganidan ko'p o'tmay, Buck "Party of Five" seriyasida o'zining birinchi takroriy televizion rolini oldi[3].

KaryeraTahrirlash

TeatrTahrirlash

Buck ko'plab jonli teatr spektakllarida, jumladan, Paula Vogelning Pulitser mukofotiga sazovor bo'lgan 2010-yilda "How I Learned To Drive"  va 2009-yilda Marisa Vegrzin tomonidan yozilgan "Ten Cent Night written"ning G'arbiy sohildagi premyerasida rol o'ynagan[4][5]. U 2004-yilda "A Gift From Heaven" filmidagi ijrosi uchun "Ovation" mukofotiga nomzod bo'lgan[6].

TelevideniyaTahrirlash

Televideniyada Buck HBO serialidagi "True Blood" serialidagi Ginger rolida takrorlanuvchi roli bilan tanilgan[7]. U 2008-yildan 2014-yilgacha shouda ishtirok etgan va shouning yettinchi va oxirgi mavsumida muntazam serialga koʻtarilgan[8].

2008-yilda Tara, shuningdek, HBO uchun mototsikl mavzusidagi "1%" deb nomlangan, Alan Teylor rejissori va Michael Tolkin tomonidan yozilgan dramatik filmni yakunladi[9]. Hells Angels asoschisining ijodiy ziddiyatlari tufayli shou hech qachon HBO telekanalida efirga uzatilmagan[10].

Buck "Bones", "The X-Files", "Criminal Minds", "Justified", "Cold Case", "Nip/Tuck", "The Shield", "Southland", "The Closer" va "Bloodline" filmlarida mehmon sifatida ishtirok etdi[11][12].

2016 - 2017-yillarda Buck "Showtime" seriyasining to'rtinchi va beshinchi fasllarida rolini takrorlandi. U LAPD patrul politsiyachisi Maureen Dougherty rolini o'ynadi[13][14][15].

2018-yilda Buck Shondaland tomonidan ishlab chiqarilgan ABC telekanalidagi "For The People" shouning pilot epizodida Madeline Locarno rolini oʻynadi.

Shaxsiy hayotTahrirlash

Buck 2012-yilda qoʻshiqchi Kris Pirsga turmushga chiqdi[16]. U eri bilan Janubiy Kaliforniyada yashaydi.

Aktrisa ochiq-oydin feminist va gender tengsizligi muammolarini ko'rib chiqadigan ko'plab tadbirlarda mehmon ma'ruzachisi bo'lgan, shu jumladan, "Alohida ayollar bilan suhbatlar", ayollar bilan bog'liq masalalarni muhokama qilish uchun barcha professional sohalardagi yuqori malakali ayollarni birlashtiradigan yillik konferensiya uyushtiradi[17][18]. Bundan tashqari, bu yoʻnalishda Buck oʻzining She & I Productions nomli produserlik kompaniyasiga asos soldi. Los-Anjelesda joylashgan kompaniya ayollar mazmuniga qaratilgan film va televideniya ishlab chiqaruvchi kompaniya bo'lib, uning vazifasi kamera oldida ham, orqasida ham ayollarning imkoniyatlarini kengaytirishga sodiqdir[19].

Buck va uning eri Ledbetter nomli butik vino yorlig'ining hammualliflari. Ledbetter vinolarini ko'plab Kaliforniya restoranlarida topish mumkin[20].

FilmografiyaTahrirlash

Film
Yil Sarlavha Rol Eslatma
1999 Thinking Positive Sara Qisqa film
2008 1% Kimmy TV film
2010 The Grind Krisi
2nd Take Evelyn
2011 The Life Zone Lisa Raines
2012 Currency Screen Test Qisqa film
K-11 Crystal
Tomorrow You're Gone Blonde Mistress
2013 Medeas Ada
My Mother Is Not a Fish Cindy Qisqa film
The Night Visitor Hilda
2014 At the Devil's Door Yolanda
2015 The Best Driver in the County Vivian Qisqa film
2016 Great Plains Murel
Pee-wee's Big Holiday Beverly
2017 Son of Perdition Kristine Tullamore Shuningdek, ijrochi produser
2019 Inherit the Viper Eliza
2020 Run Sweetheart Run Raven
Joe Bell Mary Ivy
Noise in the Middle Sara Brooderick
2021 In the Desert of Dark and Light Iris Qisqa film
Televideniya
Yil Sarlavha Rol Eslatma
1999 Party of Five Ricki (as Tara L. Buck) Epizodlar: "Haunted" va "Otherwise Engaged"
2000 The X-Files Blueberry Epizod: "Orison"
Sabrina, the Teenage Witch Nancy Epizod: "House of Pi's"
2002 The Division Aurora Epizod: "Welcome Home"
2003 Without a Trace Julie Epizod: "Underground Railroad"
JAG P.O. Translator Epizod: "Touchdown"
2004 Six Feet Under Girl with Edie Epizod: "Parallel Play"
NCIS P.O. Debra Marshall Epizod: "The Good Wives Club"
2005 The Shield Susan Gary Epizod: "Hurt"
Strong Medicine Josie Weaver Epizod: "Dying Inside"
Nip/Tuck Rhea Reynolds Epizod: "Rhea Reynolds" va "Granville Trapp"
2006 The Closer Ginnifer Rawley Epizod: "The Other Woman"
Cold Case Kylie Epizod: "The Red and the Blue"
2009 Bones Valerie Daniels Epizod: "The Princess and the Pear"
2010 The Whole Truth Melissa Derrico Epizod: "Cold Case"
2011 Prime Suspect USA Kasey Monrad Epizod: "Bitch"
Southland Denise Epizod: "Graduation Day"
Justified Sally Peener Epizodlar: "The Spoil" va "Save My Love"
2012 True Blood: Jessica’s Blog Ginger Epizodlar: "What to Do When the Guy You’re Sleepin’ With Shoots You in the Head" va "Retail Therapy"
2013 Criminal Minds Hannah Johnson Epizod: "Gatekeeper"
2014 Longmire Phoebe Greene Epizod: "Of Children and Travelers"
2008–2014 True Blood Ginger
2015 Backstrom Arianna Fitch Epizod: "I Like to Watch"
2016–2017 Ray Donovan Maureen Dougherty
2017 Bloodline Lannie Epizod: "Part 24"
2018 For The People Madeline Locarno Epizod: "Pilot"
2021 Shameless Letty Epizod: "Do Not Go Gentle Into That Good... Eh, Screw It"
9-1-1: Lone Star Amy Epizod: "Bad Call"
2022 Magnum P.I. Jill Picone Epizod: "Angels Sometimes Kill"

Mukofotlar va nominatsiyalarTahrirlash

Yil Uyushma Turkum Nomzod qilingan ish Natija
2004 Ovation mukofoti Eng yaxshi ikkinchi plandagi aktrisa A Gift from Heaven Nomzod

ManbalarTahrirlash

  1. Davlin, Melissa (October 4, 2010)."Former Wood River Valley resident makes it big on 'True Blood'" Twin FallsTimes-News.
  2. Sobleski, Elizabeth (August 11, 2014)."Still Screaming After All These Years- True Blood 's Tara Buck Becomes a Series Regular"
  3. "Tara Buck" tvguide.com.
  4. Magruder, Melonie (April 28, 2010). "The 'power of love and mercy'" Arxivlandi 2020-07-15 Wayback Machine saytida.. Malibu Times.
  5. Foley, F. Kathleen (July 16, 2009)."Theater review: 'Ten Cent Night' at Victory Theatre"
  6. Hernandez, Ernio (November 14, 2005)."Los Angeles Ovation Awards Presented at Nov. 14 Ceremony; Ann Magnuson Hosts"
  7. Mandi Bierly (August 17, 2014)."'True Blood' postmortem: Tara Buck talks Ginger's moment"Entertainment Weekly
  8. Nellie Andreeva (March 7, 2014).""True Blood" Promotes Tara Buck To Regular"Deadline Hollywood
  9. "Tara Buck" IMDb.
  10. "Hells Angels founder sues HBO" The Hollywood Reporter 2.
  11. "Tara Buck to star in 'Pee-wee's Big Holiday'" Times of India.
  12. Hipes, Patrick (March 11, 2015)."'True Blood's Tara Buck Invited To 'Pee-Wee's Big Holiday' Party" Deadline 2.
  13. "Tara Buck Joins 'Ray Donovan'; 'Younger' Casts India de Beaufort"Deadline Hollywood
  14. Feldman, Dana (October 24, 2017). "Susan Sarandon Talks 'Ray Donovan' And Showtime Announces Sixth-Season Pick-Up"
  15. "Ray Donovan (TV Series)" IMDB.
  16. Elizabet Sobueski (2014-yil 11-iyun)."Buncha yillardan keyin hamon qichqirmoqda - True Blood's Tara Buck muntazam seriyaga aylanadi"
  17. "Ruth Bader Ginsburg Commits to Conversations with Exceptional Women" Bossick, Karen (August 18, 2019).
  18. Melville, Chris (September 11, 2019)."Exceptional Women discern 'How Far We've Come'"
  19. Wood, James (March 7, 2008)."Watch: Soul Man Chris Pierce releases new single, 'Trouble Man' on International Women's Day"
  20. Miller, Taylor Cole"Pee-Wee, Ledbetter Syrah, and a Wine and TV Pairing Cheat Sheet" Huffington Post 2. No. September 28, 2016.