Ana Celia de Armas Caso (talaffuzi: Ana Seliya de Armas Kaso; 30-aprel 1988-yilda tugʻilgan[1]) kuba-ispan aktrisasi. Ilk bor Una rosa de Francia (2006) nomli romantik dramadagi rol ijro etgan.

Ana de Armas

De Armas 2017-yilda
Tavalludi
Ana Celia de Armas Caso

30-aprel 1988-yil (1988-04-30) (36 yosh)
Havana, Kuba
Fuqaroligi Kuba bayrogʻi Kuba
Ispaniya bayrogʻi Ispaniya
Kasbi Aktrisa
Faoliyat yillari 2006 – hozirgacha
Turmush oʻrtogʻi
Marc Clotet
(turm. 2011; ajr. 2013)

De Armas Knock Knock (2015), War Dogs (2016), Hands of Stone (2016) va Blade Runner 2049 (2017) kabi filmlarda suratga tushgan. Knives Out (2019) detektiv filmida jonlantirgan hamshira Marta Cabrera roli ortidan „Kinokomediya yoki myuzikldagi eng yaxshi aktrisa“ (inglizcha: Best Actress – Motion Picture Comedy or Musical) nominatsiyasida Oltin globus mukofotiga nomzod qilib koʻrsatilgan.[2]

Filmografiyasi

tahrir
Yil Nomi Rol Izohlar
2006 Una rosa de Francia Marie
2007 Madrigal Stella Maris
2009 Sex, Party and Lies Carola
Y de postre, qué Girl Qisqa hamli film
Ánima Julieta Qisqa hajmli film
2011 Blind Alley Rosa / Laura
2012 Perrito chino Sabina Qisqa hajmli film
2013 Faraday Inma Murga
2014 For a Handful of Kisses Sol
2015 Anabel Cris
Knock Knock Bel
2016 Exposed Isabel de la Cruz
War Dogs Iz
Hands of Stone Felicidad Durán
2017 Overdrive Stephanie
Blade Runner 2049 Joi
2018 Corazón Elena Ramírez Qisqa hajmli film
2019 Merosxoʻrlar Marta Cabrera
The Informer Sofia Koslow
Yesterday Roxanne Deleted scenes
Wasp Network Ana Magarita Martinez
2020 The Night Clerk Andrea Rivera
Sergio Carolina Larriera
2021 No Time to Die Paloma
2022 Blonde Marilyn Monroe Post-production
Deep Water Melinda Van Allen Post-production
TBA The Gray Man Dani Miranda Post-production

Televideniye

tahrir
Yil Nomi Rol Izohlar
2007 El edén perdido Gloria Telefilm
2007-2010 El Internado Carolina Leal Solís 56 ta epizod
2010-2012 Hispania, la leyenda Nerea 17 ta epizod
2011 Actrices Oʻzi 2 ta epizod

Musiqiy videolar

tahrir
Yil Nomi Rol Artist
2018 „Everyday“ Chica Orishas
2021 „Antes Que El Mundo Se Acabe“ Oʻzi Residente

Manbalar

tahrir
  1. Nicolaou, Elena (12–mart 2020–yil). „The Most Interesting Thing About Ana de Armas Isn't Ben Affleck“. O, The Oprah Magazine. 28–noyabr 2020–yilda asl nusxadan arxivlandi. „De Armas was born on 30-aprel 1988-yil...“{{cite magazine}}: CS1 maint: date format ()
  2. film, Guardian „Golden Globes 2020: full list of nominations“ (en). the Guardian (2019-yil 9-dekabr). Qaraldi: 2021-yil 13-oktyabr.

Havolalar

tahrir