Fardin Xon (/ˈfɑːrdɛɛn/; hindcha: फ़र्दीन ख़ान, urdu: فردین خان, inglizcha: Fardeen Khan 1974-yil 8-martda tugʻilgan) — hind aktyori. U Filmfare mukofoti sovrindori (1999) va aktyor, rejissyor va kino prodyuseri Feroz Xonning oʻgʻli[1].

Fardin Xon
Fardeen Khan at the screening of Tadap.jpg
Tavalludi 8-mart 1974-yil (1974-03-08) (48 yosh)
Fuqaroligi Hindiston
Kasbi Aktyor
Turmush oʻrtogʻi
Natasha Madhvani (turm. 2005)
Otasi

Feroz Xon (otasi)

Faoliyat yillari
  • 1998–2010
  • 2020–present
Bolalari 2

Erta hayoti va taʼlimiTahrirlash

Fardin Xon 1974-yil 8-martda Mumbayda tugʻilgan. U Bollivud aktyori, rejissyori va prodyuseri Feroz Xonning oʻgʻli[2][3][4]. Uning singlisi Laila Xon. Xon aktyorlar Sanjay Xon va Akbar Xonning jiyani. U Suzanna Xon va aktyor Zayd Xonning amakivachchasi. Xon Amxerstdagi Massachusets universitetining biznes boshqaruvi fakultetini tamomlagandan soʻng, kino sohasida faoliyatini davom ettirish uchun Hindistonga qaytib keldi va Kishor Namit Kapur nomidagi aktyorlik institutida aktyorlik boʻyicha tahsil oldi. 

FaoliyatiTahrirlash

Xon oʻzining aktyorlik debyutini 1998-yilda „Prem Aggan“ romantikasidagi bosh rol bilan oʻtkazdi va bu unga Filmfare eng yaxshi debyut mukofotini taqdim etdi. Xon mashhur triller „Jungle“ (2000), kriminal komediyasi „Love Ke Liye Kuch Bhi Karega“ (2001), „Om Jai Jagadish“ (2002), „Bhoot“ (2003) gʻayritabiiy dahshatli filmi, „Janasheen“ (2003) romanidagi bosh rollar bilan mashhur boʻldi. „No Entry“ (2005), „Hey Babyy“ (2007), „Life Partner“ (2009) va „All the Best: Fun Begins“ (2009) komediyalari. U 2001-yilda „Pyaar Tune Kya Kiya“ trilleri, 2004-yilda „Dev“ dramasi, 2004-yilda „Fida“ romantik trilleri va 2005-yilda „Ek Khiladi Ek Haseena“ trilleridagi ijrosi uchun maqtovlarga sazovor boʻldi. Filmlarda rol ijro etishdan tashqari, u kontsert gastrollari va sahna koʻrinishlarida ishtirok etgan. 2001-yil may oyida Xon kokain sotib olishga urunganligi uchun hibsga olingan[5].

2010-yilda Xon oʻzining soʻnggi bosh rolidan soʻng oilasiga eʼtibor qaratish uchun kino biznesidan tanaffus oldi. 2020-yil dekabr oyida u kinorejissor Mukesh Chxabraning ofisidan tashqarida koʻrilgach, aktyorlikka qaytishni rejalashtirayotgan boʻlishi mumkinligi haqidagi taxminlar paydo boʻldi. Keyinroq Chhabra ikkalasi imkoniyatlarni oʻrganayotganini va 2021-yilda yangi loyiha ustida ishlashni boshlashlarini tasdiqladi[6].

Shaxsiy hayotiTahrirlash

Fardin aktrisa Mumtozning qizi Natasha Madxvaniga uylandi[7]. Er-xotinning Diani ismli qizi va Azarius ismli oʻgʻli bor[8].

FilmografiyasiTahrirlash

Yil Sarlavha Rol Eslatmalar
1998 Prem Aggan Suraj Singx
2000 Jungle Siddharth „Siddhu“ Mishra
2001 Pyaar Tune Kya Kiya Jai Bhatt
Ke Liye Kuch Bhi Karega seving Rahul Kapur / Xolid Muhammad
Hum Ho Gaye Aapke Rishi Oberoi
2002 Kitne Door Kitne Paas Jatin
Kuch Tum Kaho Kuch Hum Kahein Abhay Indra Vishnu Pratap Singx
Om Jai Jagadish Jai Batra
2003 Kxushi Karan Roy
Bhoot Sanjay
Janashin Baxtli Kapur
2004 Dev Farhan Ali
Fida Vikram Singx
2005 Kirish taqiqlangan Shekhar „Quyoshli“
Shaadi № 1 Raj Mittal
Ek Khiladi Ek Haseena Arjun Verma
2006 Pyare Mohan Pyare
Aryan Samir Maxsus koʻrinish
2007 Hozirgina turmush qurgan Abhay Sachdeva
Hey Babyy Ali Haydar
Azizim Aditya Soman
2009 Jai Veeru Jai
Hayotiy sherik Karan Malxotra
Kislota zavodi Romeo
Eng yaxshisi: Oʻyin-kulgi boshlanadi Veer Kapur
2010 Dulha Mil Gaya Tej „Donsai“ Dhanraj
2023 yil Visfot TBA Suratga olish[9]
Heeramandi TBA Netflix series; suratga olish[10]

ManbalarTahrirlash

  1. „FardeeKhan“. MSN. 14-iyul 2011-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 5-dekabr 2010-yil.
  2. „Bollywood actor Firoz Khan dies at 70“ Arxivlandi 11 October 2020 Wayback Machine saytida. (27 April 2009), Dawn. Retrieved 12 March 2009.
  3. „Rakhi: Bond of bonds“ Arxivlandi 25 October 2018 Wayback Machine saytida., 19 Aug 2013, The Times of India. Retrieved 25 October 2018.
  4. Rohit Garoo (22 September 2016), „Feroz Khan Marriage: Flamboyant Lover, Style Icon And A Film Legend“ Arxivlandi 26 October 2018 Wayback Machine saytida., The Bridal Box. Retrieved 25 October 2018.
  5. „Caught with cocaine, Fardeen Khan was let off after de-addiction stint“. The Times of India (23-may 2012-yil). Qaraldi: 7-avgust 2018-yil.
  6. „Is Fardeen Khan Planning To Make A Comeback In Bollywood? Here's What Casting Director Mukesh Chhabra Said“. NDTV.com. Qaraldi: 5-yanvar 2021-yil.
  7. outlook web desk. „Fardeen Khan Opens Up About Wife Losing Their Twins in the Sixth Month of Pregnancy“. Outlook India (9-mart 2022-yil).
  8. „Congratulations! Fardeen Khan and wife blessed with son, Azarius“ (inglizcha). Hindustan Times (12-avgust 2017-yil). Qaraldi: 16-avgust 2020-yil.
  9. „Fardeen Khan and Riteish Deshmukh starrer Visfot goes on floors“. Bollywood Hungama (19-oktabr 2021-yil). Qaraldi: 19-oktabr 2021-yil.
  10. etimes.in. „Fardeen Khan cast opposite Aditi Rao Hydari in Sanjay Leela Bhansali's Heeramandi“. Times of India (23-iyul 2022-yil). Qaraldi: 11-avgust 2022-yil.

HavolalarTahrirlash