Gaspard Thomas Ulliel (talaffuzi: Gaspard Tomas Ulyel; 25-noyabr 1984-yil — 19-yanvar 2022-yil) fransuz aktyoridir.[2][3] Jean-Pierre Jeunetning „Juda uzun nikoh“ filmidan keyin dunyoviy mashhurlikga erishdi. Uning ikkinchi mashhur roli esa „Hannibalning tugʻilishi“ filmidagi yosh Hannibal Lecter roli boʻldi.

Gaspard Ulliel

Ulliel 2018-yilda
Tavalludi
Gaspard Thomas Ulliel[1][2]

25-noyabr 1984-yil
Vafoti 19-yanvar 2022-yil(2022-01-19)
(37 yoshda)
La Tronche, Fransiya[2]
Fuqaroligi Fransiya bayrogʻi Fransiya
Kasbi Aktyor
Faoliyat yillari 1997-2022
Mukofotlari César (2004)
Gaspard Ulliel

Tanlangan filmografiyasiTahrirlash

Yil Nom Rol Izohlar
1999 La Bascule Oliver Baron
1999 La Refuge Quentin
1999 Juliette Nicolas Dastier Televideniye uchun qilingan
2000 Julien l’apprenti Julien (14 yosh) Televideniye uchun qilingan
2001 L’Oiseau rare Gaspard Televideniye uchun qilingan
Le Pacte Des Loups Louis
2002 Embrassez qui vous voudrez Loïc
2003 Les égarés (Strayed) Jean Delgas -Alias-Yvan
Le dernier jour Simon
Juda uzun nikoh (A Very Long Engagement) Manech
2005 La Maison de Nina Izic
2006 Paris, je t'aime Gaspard
2007 Jacquou Le Croquant Jacquou adult
Hannibalning tugʻilishi (Hannibal Rising) Hannibal Lecter
2008 Un Barrage Contre le Pacifique Joseph
Vinochining omadi (The Vintner’s Luck) Xas pre-production

ManbalarTahrirlash

  1. Rouchy, Marie-Elisabeth „Gaspard Ulliel, haute couture“ (fr). Marie Claire (21-yanvar 2022-yil).
  2. 2,0 2,1 2,2 2,3 „Birth certificate and death certificate of Gaspard Thomas Ulliel“ (fr). CinéArtistes.com. Qaraldi: 6-fevral 2022-yil.
  3. Marshall, Alex „Gaspard Ulliel, French Actor and 'Moon Knight' Star, Dies at 37“. The New York Times (19-yanvar 2022-yil).

HavolalarTahrirlash