Kyla Alissa Pratt (1986-yil 16-sentabrda tugʻilgan) — amerikalik aktrisa. U Disney kanali uchun "The Proud Familiy" deb nomlangan birinchi animatsion serialda Penny Proud ovozini va UPN telekanalining „One on One“ filmida Breanna Latrice Barnes ovozini taqdim etgan. Dr. Dolittle va Dr. Dolittle 2 filmlarida Eddie Murphy obrazining qizini oʻynaganidan soʻng, Pratt franshizaning „Dr. Dolittle 3“, „Dr. Dolittle: Tail to the Chief“ kabi remeyk seriyasida bosh qahramonga aylandi. Pratt, shuningdek, „Fat Albert“, "Hotel for Dogs" va "The proud Familiy Movie" filmlarida suratga tushgan. U "Letʼs Stay Together" serialida ham paydo boʻlgan. U hozirda VH1 telekanaliningBlack Ink Crew: Compton“ va FoxdaCall Me Kat“ filmining aktyorlari tarkibiga kiradi va Disney+ dagi „The Proud Familiy: Louder and Prouder“ filmidagi Penny rolini qayta ijro etmoqda.

Kyla Pratt
Tavalludi
Kyla Alissa Pratt

16-sentyabr 1986-yil (1986-09-16) (37 yosh)
Fuqaroligi AQSH bayrogʻi AQSh
Kasbi aktrisa
Faoliyat yillari 1993-hozirgacha
Bolalari 2

Shaxsiy hayoti

tahrir

Kyla Alissa Pratt[1] aktrisa Kecia Pratt va basketbolchi Johnny McCullarning besh farzandining eng kattasi[2][3].

Pratt 2010-yil 17-noyabrda Lyric Kirkpatrick ismli qizni dunyoga keltirdi. U 2013-yil 5-avgustda yana bir qizi Liyah Kirkpatrickni dunyoga keltirdi. Lyric va Liyahning otasi — Danny Kirkpatrick qoʻshiq muallifi, xip-xop rap rassomi va tatuirovka rassomi. Kirkpatrick shuningdek, Black Ink Crew: Compton filmining yulduzi[4][5].

2009-yilda Kyla Pratt Emma Roberts va Jeyk T. Ostin bilan birgalikda "Hotel for Dog" filmida suratga tushgan. Pratt BETning „Letʼs Stay Together“ serialining ikkinchi mavsumida aktyorlar tarkibiga qoʻshildi[6]. 2014-yil fevral oyida Pratt VH1 ning 100 ta eng zoʻr bola yulduzlari reytingida 97-oʻrinni egalladi[7]. 2014-yil iyun oyida u Jessica Sula bilan birga Blake Nelsonning xuddi shu nomdagi romani asosida Recovery Road deb nomlangan Freeform uchuvchisida rol oʻynadi[8]. Shou 2016-yil yanvar oyida Freeform-da debyut qilgan, biroq koʻp oʻtmay, 2016-yilning may oyida bekor qilingan[9].

Disney Channel Circle of Stars aʼzosi sifatida Pratt DisneyMania 2 albomida paydo boʻlgan „Circle of Life“ ning cover versiyasini ijro etdi. U, shuningdek, "The Proud Family" seriali saundtreki uchun „Itʼs All About Me“ qoʻshigʻini kuyladi. U Disney kanali yulduzlari bilan birgalikda „A Dream Is a Wish Your Heart Makes“ qoʻshigʻini kuyladi. Kyla shuningdek, 2019-yilgi „Thereʼs No Time Like Christmas“ nomli „Rojdestvo“ filmida ham kuylagan.

Filmografiyasi

tahrir
Yil Nom Rol Izohlar
1997 Riot Jenny Baker
A Walton Easter Joanie Potter Televizion film
Mad City Kid
1998 Barney’s Great Adventure Marcella Walker
Dr. Dolittle Maya Dolittle
1999 Jackieʼs Back Little Jackie Washington Televizion film
2000 Love & Basketball Young Monica
One on One Breanna Washington Qisqa
2001 Dr. Dolittle 2 Maya Dolittle
2002 More than Puppy Love Jae
2003 Maniac Magee Amanda Beale Televizion film
2004 The Seat Filler Diona
Fat Albert Doris
2005 The Proud Family Movie Penny Proud (voice) Televizion film
2006 Dr. Dolittle 3 Maya Dolittle Video
2007 Hell on Earth Keri Diamond/Dumpin Televizion film
2008 Dr. Dolittle: Tail to the Chief Maya Dolittle Video
2009 Hotel for Dogs Heather
Dr. Dolittle: Million Dollar Mutts Maya Dolittle Video
2015 Beauty and the Beat Boots - Qisqa
2016 Secret She Kept Tía Jiles/Kingston TV film[10]
2018 Best Baddies Melody (voice) Qisqa
The Christmas Pact Sadie Televizion film[11]
2019 Back to the Goode Life Francesca Goode Televizion film[12]
No Time Like Christmas Emma Potter Televizion film[13]
2020 Letʼs Meet Again on Christmas Eve Corinne Millbrook Televizion film[14]

Televideniye

tahrir
Yil Nom Rol
1993 Where I Live Brittany
1995 Living Single Tracy
Guideposts Junction Mailbox Kid #3
The Parent 'Hood Monica
1996 In the House Erica
Sisters Little Girl
Lois & Clark Little Girl
ER Lily
The Show Nia
Public Morals Gretel
Touched by an Angel Annie
Friends Charla Nichols
1997 Family Matters Kelsey Webster
Walker, Texas Ranger Kyla Jarvis
Smart Guy Lillie
1998 The Pretender Tracy Johnson
Smart Guy Brandi
Any Day Now Birdie
1999 Becker Keisha
So Weird Kamilah Simmonds
Sister Sister Basketball Player
The Parent 'Hood Monica
Moesha Patricia
2000 The Parkers Shaquilla
The Hughleys Kenyatha
Moesha Sabrina Wilson
Strong Medicine Donna Jenkins
2001 Lizzie McGuire Brooke Baker
2001-05 The Proud Family Penny Proud (voice)
2001-06 One on One Breanna Latrice Barnes
2004 Veronica Mars Georgia
2005 Lilo & Stitch: The Series Penny Proud (voice)
2012 The Mentalist Juliana McVie
2012-14 Letʼs Stay Together Crystal Whitmore
2015 The Soul Man Alicia
2016 Recovery Road Trish Collins
2018 In the Cut LaShantay
2019 Black Ink Crew: Compton Herself
2020 Insecure Dina
2021 Bronzeville Maisie
Duncanville Allison (voice)
2021-present Call Me Kat Randi
2022 A Black Lady Sketch Show Edge Donor
The Proud Family: Louder and Prouder Penny Proud

Musiqa videolar

tahrir
Yil Nom Artist
2003 "What a Girl Wants" B2K

Manbalar

tahrir
  1. „Kyla Pratt Biography“. TV Guide. Qaraldi: 15–mart 2017–yil.{{cite magazine}}: CS1 maint: date format ()
  2. Lucas, Michael P.. „Nickelodeon Lets Kids Name Stars in Their Firmament“. Los Angeles Times (30-aprel 1999-yil). Qaraldi: 1-fevral 2009-yil.
  3. Spruell, Sakina P.. „A day in the life of TV star Kyla Pratt - How They're Living“. Black Enterprise (2003-yil mart). 17-may 2009-yilda asl nusxadan arxivlangan. Qaraldi: 3-oktabr 2008-yil.
  4. „IAM SETTING THE RECORD STRAIGHT“. 3-dekabr 2011-yilda asl nusxadan arxivlangan. Qaraldi: 31-iyul 2022-yil.
  5. Cadet, Danielle. „Kyla Pratt Confirms Rumors“. The Huffington Post (10-noyabr 2011-yil).
  6. „Kyla Pratt“. BET. Qaraldi: 8-aprel 2014-yil.
  7. „VH1′s 100 Greatest Kid Stars Of All Time“. 15-avgust 2015-yilda asl nusxadan arxivlangan. Qaraldi: 21-fevral 2014-yil.
  8. Andreeva, Nellie. „Kyla Pratt & Justin Prentice Join ABC Family Drama Pilot 'Recovery Road'“. Deadline Hollywood (3-jun 2014-yil). Qaraldi: 20-jun 2014-yil.
  9. Gelman, Vlada. „Recovery Road Cancelled at Freeform“ (inglizcha). TVLine (14-may 2016-yil). 2022-yil 31-iyulda asl nusxadan arxivlangan. Qaraldi: 4-sentabr 2018-yil.
  10. „About "The Secret She Kept"“ (30-iyun 2016-yil).
  11. „The Christmas Pact (2018 Lifetime)“ (12-dekabr 2018-yil).
  12. „Back to the Goode Life (2019) - Movie“.
  13. „Back to the Goode Life (2019) - Movie“.
  14. „Let's Meet Again on Christmas Eve“.

Havolalar

tahrir