Murod Rajabov

oʻzbek kino va teatr aktyori va rejissyori

Murod Yodgorovich Rajabov (oʻzbekcha: Murod Rajabov; 1949-yil 30-may, Toshkent, Oʻzbekiston SSR, SSSR) — oʻzbek aktyori va rejissiyori[1][2]. Oʻzbekiston Respublikasi xalq artisti (2008-yil).

Murod Yodgorovich Rajabov
Tugʻilgan sanasi 1949-yil 30-may (73 yosh)
Tugʻilgan joyi Toshkent, Oʻzbekiston SSR, SSSR
Fuqaroligi  SSSR  Oʻzbekiston
Kasbi kino aktyori
Faoliyat yillari 1973-yil — hozirgi vaqtgacha
Mukofotlari Oʻzbekiston xalq artisti (medali).jpg
Hamza nomidagi O‘zbekiston SSR Davlat mukofoti laureati
IMDb ID 0705937

BiografiyasiTahrirlash

1971-yilda A. N. Ostrovskiy nomidagi Toshkent teatr va rassomlik institutining aktyorlik fakultetini tamomlagan. „Yosh gvardiya“ o‘zbek drama teatri aktyori.

FilmografiyaTahrirlash

Yil Nomi Original nomi Rol
1973 f Огненный берег Olovli sohil
1975 f Первые пассажиры Birinchi yo’lovchilar
1976 f Мой старший брат Mening katta akam Baxtiyor
1977 f Буйный «Лебедь» Asov „Oq qush“ Po‘lat
1977 f Великолепный мечтатель Ajoyib hayolparast Vahhob
19771984 s Огненные дороги Olovli yo‘llar G‘ofur
1977 f Озорник Shumbola Shumbola
1977 f Это было в Коканде Bu Qo‘qonda bo‘lgan Ergash
1978 f Любовь и ярость Sevgi va g‘azab
1978 f Чужое счастье Begona baxt
1979 f Берегись! Змеи! Ehtiyot bo‘ling! Ilonlar! militsiya kapitani
1979 f На ринг вызывается… Ringga chaqirilmoqda...
1979 f Отцовский наказ Otaning ko‘rsatmasi Umid
1981 f Радуга семи надежд Yetti umid kamalagi Vali
1982 f Переворот по инструкции 107 107-ko‘rsatmalarga muvofiq to‘ntarilish Kazmi
1982 f Юность гения Dahoning yoshligi Faik
1983 f Пароль — «Отель Регина» Parol — „Regina mehmonxonasi“ Rasul Xusanbekov
1984 f Дневник, письмо и первоклассница Kundalik, xat va birinchi sinf o‘quvchisi Alijon Valiyevich
1984 f Наедине Yolg‘izlikda
1985 f Последняя инспекция Oxirgi inspeksiya
1985 f Прощай, зелень лета… Xayr yoz yashillari... Qo‘shni
1986 f Тайное путешествие эмира Amirning maxfiy sayohati
1987 f По второму кругу Ikkinchi aylana bo‘yicha
1987 f Смысл жизни (фильм, 1987) Hayot mazmuni (film, 1987-yil)
1988 f Заповедный холм Daxlsiz tepalik Pochtachi
1988 f Чудовище или кто-то другой Maxluq yoki boshqa birov Rasul Xusanbekov
1989 f Опалённые Кандагаром Qandahor tomonidan kuydirilgan Azizov
1989 f Шок Shok Nuriyev
1990 f Кодекс молчания Jimjitlik kodeksi (film, 1990) Tura Samatov
1990 f Чудо-женщина Temir xotin Qo‘chqor-aka
1990 f Динозавры XX века 20-asrning dinozavrlari Qahramon Xalilov
1991 f Железный мужчина Temir erkak
1991 f По закону джунглей O‘rmon qonuniga ko‘ra Ikrom
1992 f Восточный роман Sharq romani
1993 f Кодекс молчания 2: След чёрной рыбы Jimjitlik kodeksi 2: Qora baliq izidan Tura Samatov
1994 f Младшая Kichkina
1996 f Буюк Амир Тимур Buyuk Amir Temur
1998 f Любовь Sevgi
1998 f Маленький лекарь Kichkina Tabib Shuhrat Shodmonov
1998 s Шайтанат — царство бесов Shaytanat
2000 f Паримомо Pari momo
2002 f Дронго (телесериал) Drongo (teleserial) Pashayev
2004 f Сарвиноз Sarvinoz
2004 f Ходжа Насреддин и Азраил Xoja Nasriddin va Azroil
2005 f Ko‘zlaring mayus
2005 f Друзья Ulfatlar
20052005 s Близнецы Egizaklar Xolid
2006 f Ходжа Насреддин: Игра начинается Xoʻja Nasriddin: Oʻyin boshlandi
2006 f Анора Anora
2007 f Новый богач Yangi boy odam
20072007 s Платина Platina O‘zbek
2007 f Прости Kechir Ma’rufning otasi
2008 f Друзья 2 Ulfatlar 2
2008 f Суперневестка Super kelinchak Alisher aka, Diananing qaynotasi
2009 f Жених напрокат Ichkuyov aka, Go‘lzaning otasi
2009 f Цунами 2 Sunami 2
2014 f Друзья 3 Ulfatlar 3
2015 f Расплата Qasos
Ishlab chiqaruvchiTahrirlash

2000-yil — Pari momo
2005-yil — Ulfatlar
2008-yil — Ulfatlar 2
2014-yil — Ulfatlar 3

MukofotlariTahrirlash

Oʻzbekiston Respublikasi xalq artisti (2008-yil 25-avgust) — Vatan mustaqilligini mustahkamlash, mamlakatning xalqaro nufuzini oshirish, xalq madaniyati va maʼnaviyatini yuksaltirishga qo‘shgan salmoqli hissasi, yorqin isteʼdodi, serqirra ijodi, ilmiy faoliyati fan, taʼlim, adabiyot, madaniyat, sanʼat, sog‘liqni saqlash, sport va boshqa ijtimoiy sohalarda ko‘p yillik halol mehnati, jamiyat hayotidagi faol ishtiroki uchun.
Hamza nomidagi O‘zbekiston SSR Davlat mukofoti laureati, 1978-yilda „Bu Qo‘qonda bo‘lgan“ telefilmida ishtirok etgani uchun olingan.

Qiziqarli faktlarTahrirlash

Murod Rajabov va Saida Rametova „Sarvinoz“ va „Super kelinchak“, „Chapani oshiq“, „Qora tanli bojalar“, „Superqaynona“, „Qudamni ko‘rmadingizmi“ oʻzbek filmlarida bir necha bor er-xotin rolini ijro etgan.
Murod Rajabov o‘zbek xonandasi va aktyori Abduvali Radjabovning amakisi.

ManbalarTahrirlash

  1. „РАДЖАБОВ Мурад Ядгарович“. 30-yanvar 2016-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 16-mart 2013-yil.
  2. РАДЖАБОВ Мурад Ядгарович // Энциклопедия кино. — 2010.