Shahzoda, haqiqiy ismi sharifi Zilola Bahodirovna Musayeva, (28-iyul, 1979-yilda tugʻilgan) — oʻzbek pop qoʻshiqchisi, "Shuhrat" medali sohibasi.

Shahzoda

Shahzoda 2012-yilda
Umumiy maʼlumot
Tugʻilgan paytidagi ismi Zilola Musayeva Bahodirovna
Tugʻilishi 28-iyul 1979 (1979-07-28) (41 yosh)
Fuqaroligi Oʻzbekiston
Guruh Jonim
Faoliyat yillari 1999 — bugun
Mukofotlari Shohrat rib.png
Janr Pop
Amplua vokal
Sayt shahzoda.uz

BiografiyasiTahrirlash

  • 1979 yilning 28-iyul kuni tavallud topgan.
  • 1980-yildan to 1987-yilgacha otasining Moskvada oʻz ish faoliyatini yuritganligi sababli butun oila aʼzolari bilan u yerda turishgan. 1987-yil Toshkent shahriga qaytib keldi. 5 — sinfgacha u 80 — oʻrta maktabda tahsil oldi keyin esa 307 — gimnaziya maktabiga oʻtkazildi. Aynan shu yerda u Natella (Aziza Halilova) bilan tanishib olgan. Shu yildan boshlab ularing doʻstligi boshlangan. 1997-yilda u aʼlo baholar bilan maktabni bitirdi.
  • 1999-yili Kiyev Davlat Universitetiga kirdi, lekin musiqa sanʼati ustun olib u o‘qishni tashlab yubordi. Shu yili taniqli aranjirovkachi hamda bastakor Vagif Zokirov Zilola bilan Natellaga „Jonim“ guruhini tashkil qilish taklifini berdi. Birinchi ikki oy davomida „O‘tib ketadi“ deb nomlangan albomi yozib bitirildi. Soʻngra yangi hitga aylangan „Qarama ko‘zlarimga“ deb nomlangan qo‘shig‘iga BVS studiyasi tomonidan klip suratga tushirildi.
  • 2000-yilda „Jonim“ guruhi o‘z faoliyatini tugatdi.
  • 2001-yildan boshlab „Tarona Records“ kompaniyasi Zilola Musayevaga o‘z ish faoliyatini Shahzoda taxallusi ostida davom etirish taklif qildi. Shu kungacha Shahzoda „Tarona Records“ kompaniyasi bilan ishlab kelmoqda.

OilasiTahrirlash

  • Onasi, Mirixta Musayeva — filolog (rus tili va rus adabiyoti oʻqituvchisi).
  • Otasi, Bahodir Musayev — falsafa fanlari doktori.
  • Akasi, Erkin Musayev — tadbirkor.
  • Turmush oʻrtogʻi, Ravshanbek Jumanazarovich Yoʻldoshev — Tarona Records studiyasi asoschisi va rahbari.
  • O‘g‘illari — Xolid va Solih Yoʻldoshevlar.

FilmografiyaTahrirlash

FilmlarTahrirlash

Film
Yil Film Rol Izoh
2000 Tohir va Zuhra yangi talqin Zuhra Musiqiy film
2004 Sevinch Nargiza
Xavfli burilish Shahzoda Kameo
Sarvinoz Sarvinoz
2006 Fotima va Zuhra Zuhra
Voy dod sumalak Zilola Musiqiy film
2007 Zumrad va Qimmat Zumrad
2010 Majruh Sevara
2011 Nafs Shahzoda Kameo
2012 O Maryam, Maryam Maryam
2016 Sharofatxonning kelinlari yoxud Navro′z muborak Shahzoda Musiqiy film

DiskografiyasiTahrirlash

Yil Albom
2002 Bor ekan
2003 Baxt boʻladi
2004 Keragimsan
2005 Baxtliman
2007 Assalomu alaykum
2009 Sevgi bor
2009 Unutmadim
2010 Tilayman
2011 Qora koʻzlaring
2013 Bu muhabbat
2014 Sen menga kerak

KliplariTahrirlash

Yil Qoʻshiq Rejissor
2000 „Oʻtib ketadi“ (Aziza Jonim bilan)
2002 „Yurak sezar“
„Baxt boʻladi (Bor ekan)“
2004 „Umr gʻanimat“
2005 „Hayot ayt“ Yodgor Nosirov
„Qayt“ (Shohruh bilan)
„Keragimsan“
2006 „Birinchi sevgi“ (Shahriyor bilan) Yodgor Nosirov
„Faqat sen“ Yodgor Nosirov
„Kechalar“ Jasur Shametov
„Yoʻq-yoʻq“ Jasur Shametov
2007 „Arman“
„Assalomu alaykum“ Yodgor Nosirov
„Ayirma“ Jasur Shametov
„Orzular“ Jasur Shametov
„Paxtakor“ Yodgor Nosirov
„Ogni Almati“ Jasur Shametov
2008 „Tisyacha i odna noch“ Bahodir Yuldashev
2009 „Erkala“ Nahrom Berdiyev
„Quchgin“ Jasur Shametov
„Unutmadim“ Jasur Shametov
„Mejdu nebom i zemley“ (DJ Smash bilan) Jasur Shametov
2010 „Layli va Majnun“ Jasur Shametov
„Nagʻzme binam“ Jasur Shametov
„Ol yuragimni“ Jasur Shametov
„Tilayman“
„Toʻrt qadam“ Abduvohid Gʻaniyev
„Lyublyu tebya“ Pavel Khudyakov
2011 „Qora koʻzlaring“ Yodgor Nosirov
„Yoqasan“ Jasur Shametov
„Vse tolko nachinaetsya“
2012 „Bahor“ Jasur Shametov
„Flying Tonight“ (Sean Bay bilan) Mustafa Mahdi
„Ishon“ Akbar Turdiyev
„Bahor“
2013 „Ayt“ Calin Moraru
„Bu muhabbat“ Aleksandr Syutkin
„Chicco“ Sanjar Matkarimov
„Habibi“ Yodgor Nosirov
„Hands in the Air“ Yodgor Nosirov
„Tirikmanmi?“ Yodgor Nosirov
„Qoʻllar tepaga“ Yodgor Nosirov
„Shoshma“ (Shohruhxon bilan) Sarvar Isayev
„Toʻkilib“ Yodgor Nosirov
„Davay do svidaniya“
„Kak bez tebya“
„Medlenno“ Aleksandr Syutkin
„Moy zolotoy“ (Costi Ioniță bilan) Aleksandr Syutkin
2014 „Qaynona“ Yodgor Nosirov
„Sen menga kerak“
„Yor-Yorlar“ Yodgor Nosirov
„Yurak“ Javlon Turdixoʻjayev
„Malo li“
„Shunchaki“ „Benom Media“ jamoasi
„Habibi (Ulibnis i vse OK)“ (Faydee va Dr. Costi bilan)
2015 „Super Lady (Bari Gal)“ (Jasur Gaipov bilan) Yodgor Nosirov
„Ayrilamiz“ „Benom Media“ jamoasi
„Chiccita (Chicco 2)“ Javlon Turdixoʻjayev, Sarvar Isayev, Izzatulla Lutfullayev
„Mon cheri“ Timur Primqulov
„Rashk“ (Ulugʻbek Rahmatullayev bilan) Yodgor Nosirov
„Maqtanchoq“ (Bojalar bilan)
„Déjà vu“ Yodgor Nosirov
„Moe chudo“
„Hırka“ (Sinan Akçıl bilan) Timur Primqulov
2016 „Sirdoshim“
„Ket“ (Shohruh bilan)ket
„Oʻzbegim“ „Benom Media“ jamoasi
„Linda“ (TWO bilan)
„Xasta“ Benom Media
„Pari“
„Allo“ (Shohruhxon bilan) Yodgor Nosirov
„Ming shukur“
2017 „Kuyov va kelinchak“
„Billionaire“ (Dr. Costi bilan)
„Yomgʻir“
„Chinara“ (Farrux Zokirov bilan) Jamshid Hojiniyozov
2018 „Aldagan sen“
„Jajji qizaloq“
„Men oʻsha“
„Hijo de ladrones“ (Avi Benedi bilan)
„Sogʻinib“
„Yana yomgʻir“


SovrinlariTahrirlash

  • „Tarona Taqdimoti — 2003“ marosimining — „Yilning eng yaxshi sahna qiyofasi“ hamda „Yilning eng yahshi ayol qo‘shiqchisi“ nominatsiyalari sovrindori, 2003
  • „Tarona Taqdimoti — 2004“ marosimining — „Yilning eng yaxshi albomi“ nominatsiyasi sovrindori, 2004
  • „Tarona Taqdimoti — 2005“ marosimining — „Yil qo‘shig‘i“ nominatsiyasi sovrindori, Keragimsan qoʻshigʻi uchun, 2005
  • Shuhrat medali, 2006
  • „Tarona Taqdimoti — 2006“ marosimining „Yil qo‘shig‘i“ nominatsiyasi sovrindori, Kechalari yoqimli qoʻshigʻi uchun, 2006
  • "Big Apple Music Awards" mukofoti (New York shahrida), „Markaziy Osiyo va Kavkazning eng yaxshi artisti“ sifatida, 2010
  • WORLD FASHION AWARDS 2010 mukofoti (Moskva shahrida), (Dj Smash bilan) „Yilning eng yaxshi videoklipi“ nominatsiyasi sovrindori, 2010
  • „Tarona Taqdimoti — 2014“ marosimining „Yil qo‘shig‘i“ nominatsiyasi sovrindori, Shunchaki qoʻshigʻi uchun, 2014
  • „RizaNova Taqdimoti — 2015“ marosimining „Yilning eng yaxshi videoklipi“ nominatsiyasi sovrindori, Shunchaki videoklipi uchun, 2015

ManbalarTahrirlash

HavolalarTahrirlash