Alexandra Ruth Shipp (1991-yil 16-iyulda tug'ilgan) - amerikalik aktrisa va qo'shiqchi, " Aaliyah: The Princess of R&B" (2014) va " Oskar " mukofotiga nomzod bo'lgan Straight Outta Compton filmida rol o'ynagan. Bundan tashqaru Kimberli Vudruffning " Umr bo'yi " telefilmida qo'shiqchi Aaliya obrazi bilan mashhur bo'lgan. (2015).

Alexandra Shipp
Alexandra Shipp by Gage Skidmore 2.jpg
Tavalludi
Alexandra Ruth Shipp

16-iyul 1991-yil(1991-07-16)
Phoenix, Arizona, Amerika Qo'shma Shtatlari
Kasbi Aktrisa,qo'shiqchi
Faoliyat yillari 2009–yildan

Shipp X-Odamlar franshizasida Storm rolini o'ynashi bilan mashhur bo'ldi

YoshlikTahrirlash

Shipp 1991-yil 16-iyulda Arizona shtatining Feniks shahrida dinyoga kelgan.[1] Uning onasi Kundalini yoga o'qituvchisi, otasi esa musiqachi bo'lgan.[2][3] Uning ikki akasi Jeyms va Jordan va o'gay singlisi Kasia bor.[4] Shipp Squaw Peak boshlang'ich maktabida, Arizona san'at maktabida va Feniksdagi Avliyo Meri katolik o'rta maktabida tahsil olgan.[5] U 17 yoshida aktyorlik faoliyatini davom ettirish uchun Los-Anjelesga ko'chib o'tdi.[5]

KaryeraTahrirlash

2009-yilda Shipp " Alvin va Chipmunks: The Squeakquel" filmidagi kichik rol bilan aktyorlik faoliyatini boshladi. U Nickelodeonning " Anubis uyi " o'smirlar uchun drama seriyasining uchinchi mavsumida KT Rush rolini o'ynadi.

2014-yilda Shipp VH1 televizion filmining davomi “ Drumline: A New Beat” va “ Aaliyah : The Princess of R&B” televizion filmidagi bosh roldagi Dani Raymond roli bilan e’tiborni qozondi.[6] Oxirgi chiqish uchun Shipp qo'shiq ham kuyladi. Keyinchalik u NWA xip-xop guruhining kareralarini tasvirlaydigan Straight Outta Compton biografik drama filmida Ice Cubening rafiqasi Kimberli Vudruffning rolini ijro etdi. 2016-yilda u Brayan Singerning superqahramon filmi " X-odamlar: Apokalipsis "da Ororo Munro/Storm avvalroq Xalli Berri tomonidan tasvirlangan ob-havoni nazorat qiluvchi mutant rolini o'ynagan.[7] 2018-yilda u Nik Robinson va kichik Xorxe Lendeborg bilan birga " Muhabbat" filmida, Saymon va Ketrin Preskott va Lyusi Xeyl bilan " Dude " filmida o'rta maktab komediya filmlarida rol o'ynagan.[8]

U 2019-yilgi Dark Phoenix[9][10]filmida Ororo Munro / Storm rolini qayta ijro etdi. Oʻsha yozda yana bir serialida Sasha Arias rolini ham ijro etdi.[11] 2021-yilda u Tick filmida Syuzan obrazini gavdalantirdi.

Shipp Greta Gervigning " Barbi " filmida rol o'ynash uchun shartnoma imzoladi. Film 2023-yil 21-iyulda chiqarilishi rejalashtirilgan.[12][13]

FilmografiyaTahrirlash

Yil Sarlavha Rol Eslatmalar
2011 yil Tug'ilganda almashtirilgan Eshli Epizod: "Xanjarlar orasida raqs"
2012 yil G'olib Aleese Epizod: "Gorilla klubi"
2013 yil Anubis uyi KT Rush 41 epizod
2013 yil Anubis uyi: Raning tayanch toshi KT Rush Maxsus TV
2013 yil Yashirin Alana Xatchins Sotilmagan A&E uchuvchisi
2013 yil Noqulay Abby Martin Epizod: "Qahramondan kam"
2014 yil Rey Donovan Tiffany Epizod: "Yo Soy Capitan"
2014 yil Hayotimiz kunlari Meri Bet 3 qism
2014 yil Drumline: Yangi zarba Dani Raymond Televizion film
2014 yil Aaliyah: R&B malikasi Aaliya Haughton Televizion film
2015 yil Sizning oilangiz yoki meniki Lucy Epizod: "Uchuvchi"
2020 Ishlasin! O'zi Televizion maxsus

Video O'yinlarTahrirlash

Yil Sarlavha
2019 <i id="mwAXM">Yolg'on gapirish</i>

Musiqa videolarTahrirlash

Yil Sarlavha Rassom(lar) Rol
2021 yil "Imkoniyat" Xeyli Kiyoko Sevgi qiziqishi

ManbalarTahrirlash

  1. Aquino. „Personality Complex: Alexandra Shipp Goes From Emo Kid to Aaliyah“. Complex (12-noyabr 2014-yil). 23-yanvar 2015-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 28-avgust 2015-yil.
  2. Gardner. „Alexandra Shipp's best Twitter and Instagram photos“. RollingOut.com (19-iyul 2014-yil).
  3. Bell. „Young Mutant Power: Meet X-Men: Apocalypse's Alexandra Shipp & Lana Condor“. Refinery29 (24-may 2016-yil).
  4. Lowman. „Alexandra Shipp's New 'Do“. Essence.com (13-iyul 2015-yil).
  5. 5,0 5,1 Cordova. „Phoenix native Alexandra Shipp plays Aaliyah in TV movie“. The Arizona Republic (27-noyabr 2014-yil).
  6. Nededog. „Lifetime's 'Aaliyah' Star Alexandra Shipp on Controversial Role: 'I'm Just an Actress Doing Her Job'“. TheWrap (15-noyabr 2014-yil).
  7. „'X-Men: Apocalypse' Adds 3 To Mutant Ranks“. Deadline Hollywood (22-yanvar 2015-yil).
  8. Lincoln. „Indie Comedy 'Dude' Rounds Out Lead Cast With Trio Of Actresses“. Deadline Hollywood (19-noyabr 2015-yil).
  9. Fleming. „Fox Formalizes Simon Kinberg To Helm 'X-Men: Dark Phoenix'; Jennifer Lawrence, Michael Fassbender, James McAvoy Back, Jessica Chastain In Talks“. Deadline Hollywood (14-iyun 2017-yil). Qaraldi: 30-iyun 2017-yil.
  10. Ramos, Dino-Ray. „20th Century Fox Shuffles Release Dates For 'Bohemian Rhapsody', 'Dark Phoenix' & More“. Deadline Hollywood (26-mart 2018-yil). Qaraldi: 26-mart 2018-yil.
  11. Kit. „Alexandra Shipp in Talks to Join Samuel L. Jackson in 'Shaft' Reboot“. The Hollywood Reporter (20-noyabr 2017-yil).
  12. Davis. „‘Tick, Tick … Boom!’ Star Alexandra Shipp Joins Greta Gerwig’s ‘Barbie’ (EXCLUSIVE)“ (en-US). Variety (18-mart 2022-yil). Qaraldi: 12-iyun 2022-yil.
  13. Donnelly. „Margot Robbie’s ‘Barbie’ Sets 2023 Release Date, Unveils First-Look Photo“ (en-US). Variety (26-aprel 2022-yil). Qaraldi: 12-iyun 2022-yil.