Bianca Jasmine Lawson(1979-yil 20-martda tugʻilgan)— amerikalik kino va televideniye aktrisasi. U " Saved by Bell: The New Class ", " Goode Behavior ", " Pretty Little Liars " va „Rogue“ teleseriallaridagi rollari bilan tanilgan. Shuningdek, u " Sister, Sister „, “Buffy the Vampire Slayer „, “The Steve Harvey Show „, “Dawsonʼs Creek", "The Secret Life of the American Teenager „, “Vampir kundaliklari", "Teen Wolf „ va “Witches of East End" seriallarida yordamchi rollarni ijro etgan.

Bianca Lawson
Bianca Lawson publicity shot.jpg
Lawson 2008-yil
Tavalludi
Bianca Jasmine Lawson

20-mart 1979-yil (1979-03-20) (43 yosh)
Los Angeles, California,Amerika Qoʻshma Shtatlari
Fuqaroligi AQSh
Kasbi Aktrisa
Otasi Richard Lawson
Onasi Denise Gordy
Bilimi
Faoliyat yillari 1988-yildan

YoshlikTahrirlash

Lawson Kaliforniyaning Los-Anjeles shahrida tugʻilgan. U Denise va aktyor Richard Lousonning qizi. Lowson Motown asoschisi Berri Gordining jiyani.[1] U Stella Adler aktyorlik studiyasida qatnashgan va Los-Anjelesdagi katolik maktabi Marymount High Schoolni tamomlagan. Keyin u Janubiy Kaliforniya universitetida kino va psixologiya boʻyicha oʻqishni davom ettirdi.

KaryeraTahrirlash

Lawson toʻqqiz yoshida aktyorlik faoliyatini boshlagan. U Barbie va Revlon uchun reklama roliklarida suratga tushgan. 1993-yilda u Megan Jonsning Saved by the Bell: The New Class teleserialida rol oʻynadi. U WB sitkomlarining bir nechta qismlarida " Sister Sister „ Ronda Koli va “Stiv Xarvi shousi " Rozalind rolini oʻynagan. 1996-yilda u UPNning „ Goode Behavior“ serialida oʻsmir qizi Byanka Gud rolini oʻynadi. 1997-yilda u Buffy the Vampire Slayer filmida vampir qotili Kendra Yang rolini oʻynadi. 1999-yilda u The WB’s Dowsonʼs Creek filmida raqib Nikki Green rolini oʻynagan.

Lawson ikki xil televidenie miniserialida ishtirok etgan. 1998-yilda u "The Temptations" filmida Diana Ross rolida paydo boʻldi (Louson Rossning qizi Ronda Ross Kendrikning qarindoshi); va 2001-yilda u Anna Raysning " The Feast of All Saints " filmida Anna Bella Monro rolini ijro etdi. Lawsonning bugungi kunga qadar „ Primary colors“ (1998), "Save the Last Dance" (2001), " Bones „ (2001) va “Breakin All the Rules" (2004) filmlsrida suratga tushgan. Kino va televideniyedan tashqari, Lawson 2011-yil Star Wars:The old Republi video oʻyiniga ovoz bergan. 2016-yilda Louson Ava DuVernay tomonidan yaratilgan serial Queen Sugarda rol oʻynadi.[2]

FilmografiyaTahrirlash

Yil Sarlavha Rol Eslatmalar
1998 yil Twice the Fear Qiz doʻsti Video
Primary Colors Loretta
2000 Big Monster on Campus Darien Stompanato
Pavilion Meri
2001 yil Save the Last Dance Nikki
Bones Cynthia
The Feast of All Saints Anna Bella Monro Televizion film
2004 yil Dead and Breaks Kate
Breaking All the Rules Helen Sharp
Pavilion Meri Televizion film
2005 yil Flipp the Script farishta
2006 yil Broken Mia
National Lamponʼs Pledge This Monika
2007 yil Supergator Karla Masters Video
2009 yil The Killing of Wendy Bruk
2010 yil Donʼt Fade Away Alison Jonson
2011 yil Heavenly Sasha Grant Televizion film
2012 yil All About Christmas Eve Lila Televizion film
2014 yil House of Secrets Julie

Video OʻyinlarTahrirlash

Yil Sarlavha Rol Eslatmalar
2011 yil Star Wars: The Old Republic (ovoz) Qoʻshimcha ovozlar taqdim etildi

Mukofotlar va nominatsiyalarTahrirlash

Yil Mukofot Turkum Sarlavha Natija Reflar
2001 yil Teen Choice mukofotlari Tanlangan film: Jang sahnasi (Juliya Stilz bilan baham koʻrilgan)
2018 Televizion uchun Black Reel mukofotlari Ikkinchi plandagi eng yaxshi aktrisa, dramatik serial Queen Sugar
2022 NAACP Image mukofotlari Nominatsiya [3]

ManbalarTahrirlash

  1. Bianca Lawson Biography (1979-), Film Reference
  2. Denise Petski. „'Queen Sugar' Adds Bianca Lawson, Greg Vaughan & Henry G. Sanders - Deadline“. Deadline (23-fevral 2016-yil). Qaraldi: 23-fevral 2016-yil.
  3. Spivey. „2022 NAACP Image Awards Nominations: The Full List“ (en). Forbes (19-yanvar 2022-yil). Qaraldi: 20-yanvar 2022-yil.