Karen Fukuhara (yaponcha: 福原かれん, Fukuhara Karen; 10-fevral, 1992-yilda tugʻilgan)[1][2] — amerikalik aktrisa, 2016-yilda „Suicide Squad“ nomi superqahramon filmidagi Tatsu Yamashiro/Katana va Amazon Primening „The Boys“ (2019-yildan hozirgacha) original serialidagi Kimiko Miyashiro rollari bilan tanilgan. Fukuhara shuningdek, Netflixdagi „She-Ra and the Princesses of Power“ serialida Glimmer va „Kipo and the Age of Wonderbeasts“da Kipo obrazlariga ovoz berganligi bilan tanilgan.

Karen Fukuhara
Karen Fukuhara (28522629051) (cropped).jpg
Fukuhara 2016-yil San Diego Comic-Conda
Tavalludi 10-fevral 1992-yil (1992-02-10) (30 yosh)
Fuqaroligi AQSh
Kasbi Aktrisa
Bilimi Kaliforniya Universiteti, Los Anjeles (Sanʼat bakalavri: BA)
Faoliyat yillari 2016-yildan hozirgacha

Yoshlik va taʼlimiTahrirlash

Fukuhara Los-Anjelesda yapon ota-ona oilasida tugʻilgan. Uning birinchi tili yapon tili boʻlib, u shanba kunlari yapon tili maktabiga 11 yil davomida qatnashgan[1]. Uning ukasi bor[1]. Fukuhara oʻrta maktabda karate bilan shugʻullana boshladi[1] va kollejga borishdan oldin jigarrang kamarga ega boʻldi[1].

Fukuhara Yaponiyadagi NHK telekanalida sport shousida muxbir sifatida ishlagan vaqtida Los-Anjelesdagi Kaliforniya universitetida (UCLA) tahsil olgan[3]. U Medleys a capella guruhining aʼzosi edi, uning bitiruvchilari hamkasbi aktrisa Kelli Mari Tranni oʻz ichiga oladi[4][5]. Fukuhara 2014-yilda UCLAni sotsiologiyada sanʼat bakalavri va teatr yoʻnalishi boʻyicha tamomlagan[4][5].

KaryerasiTahrirlash

 
Fukuhara 2022-yilda The Boys targʻiboti uchun South by Southwestga tashrif buyurgan

Fukuhara oʻrta maktabda koʻngilochar industriyada oʻz karyerasini Disney kanalida qisqa shakldagi koʻngilochar yangiliklar dasturi boʻlgan Movie Surfers dasturiga boshlovchi sifatida tayinlanganida boshlagan[4].

Aktyorlik debyutidan oldin Fukuhara turli xil yarim kunlik ishlarda, jumladan tarjimon, taglavhalar muharriri va reggi mavzusidagi sushi restoranida ofitsiant sifatida ishlagan.

2016-yilda Fukuharaning 2016-yil avgust oyida chiqqan DC Comics superqahramoni „Suicide Squad“ filmidagi Katana rolida debyuti suratga olindi[6][7]. Oldin jang sanʼatlari boʻyicha tajribaga ega boʻlsa-da, Fukuhara qilichni toʻgʻri ishlatishni oʻrganish uchun ikki oygacha tayyorgarlikdan oʻtgan[1].

2019-yilda Fukuhara Strayda paydo boʻldi (Kristin Vuds, Miyavi va Ross Partridge bilan birga)[8].

Fukuhara „Craig of the Creek“ multfilmlar tarmogʻi seriyasida kanalizatsiya malikasi va Alexis qahramonlariga ovoz berdi. 2018-yilda u 1985-yilgi animatsion teleserialning qayta boshlangan „She-Ra and the Princesses of Power“ filmida Glimmer ovozini berishni boshladi[9].

2019-yilda u xuddi shu nomdagi komiksga asoslangan Amazon Prime seriali „The Boys“da Kimiko rolini o‘ynay boshladi[10].

2020-yilda u „Kipo and the Age of Wonderbeasts“da bosh qahramonini ijro etdi[11]. Serial Kipo nomli qisqa muddatli veb-komiksga asoslangan edi.

FilmografiyasiTahrirlash

Film
Yil Sarlavha Rol Izohlar
2016 Suicide Squad Tatsu Yamashiro/Katana
2017 The Lost Laura Baker Qisqa metrajli film
2019 Stray Nori
2020 Bobbleheads: The Movie Ikioi (ovoz) Toʻgʻridan-toʻgʻri DVDga
2022 Bullet Train Post-ishlab chiqarish
Televizion
Yil Sarlavha Rol Izohlar
2018-present Craig of the Creek Kanalizatsiya malikasi, Alexis (ovoz) Takroriy; 11 epizod
2018-2020 She-Ra and the Princesses of Power Glimmer (ovoz)[12] Doimiy seriallar; 48 epizod
2019-present The Boys Kimiko Miyashiro/Ayol[13] Doimiy seriallar; 21 epizod
2020 Kipo and the Age of Wonderbeasts Kipo Oak (ovoz) Bosh rol; 30 epizod
2021 Star Wars: Visions F (ovoz) Qisqa metrajli film: The Village Bride: Ingliz tilidagi dublyaj[14]
2021 Archer Reiko (ovoz) 1 epizod: Dingo, baby, et cetera

Video oʻyinlarTahrirlash

Yil Sarlavha Ovoz roli Izohlar
2022 The Callisto Protocol Danny Nakamura [15]

ManbalarTahrirlash

  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 1,4 1,5 Regensdorf, Laura. „Meet Karen Fukuhara, Suicide SquadAndoza:'s Karate-Trained Breakout Star“. Vogue (5-avgust 2016-yil). Qaraldi: 20-avgust 2019-yil.
  2. Andrea. „Attention, Hollywood: It's time to give these 11 Asian stars their due“ (en-US). USA TODAY (15-fevral 2017-yil). Qaraldi: 15-sentabr 2020-yil.
  3. „Young Superstar Karen Fukuhara Joins Suicide Squad with a Mission“ (en-US). Mochi Magazine. Qaraldi: 15-dekabr 2019-yil.
  4. 4,0 4,1 4,2 „Next Big Thing: 'Suicide Squad's' Karen Fukuhara Explains Her Tattoo From Margot Robbie“ (en). The Hollywood Reporter. Qaraldi: 15-dekabr 2019-yil.
  5. 5,0 5,1  (en-US). Qaraldi: 15-dekabr 2019-yil.
  6. Hawkes. „Suicide Squad: everything you need to know“. telegraph.co.uk. The Daily Telegraph (26-may 2015-yil). 6-iyun 2015-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 26-yanvar 2016-yil.
  7. Trumbore. „Suicide Squad Cast Reveals First Trailer At Comic-Con“. Collider (11-iyul 2015-yil). 12-iyul 2015-yilda asl nusxadan arxivlandi. Qaraldi: 26-yanvar 2016-yil.
  8. Hipes. „Christine Woods, 'Suicide Squad's Karen Fukuhara & More Join 'Sleight' Team's 'Stray'“. Deadline Hollywood (2-dekabr 2016-yil). Qaraldi: 4-dekabr 2016-yil.
  9. Petski. „'She-Ra And the Princesses Of Power': Aimee Carrero, Karen Fukuhara, Sandra Oh Among Voice Cast“ (en). Deadline (18-may 2018-yil). Qaraldi: 3-sentabr 2019-yil.
  10. Petski. „'The Boys': 'Suicide Squad's Karen Fukuhara Cast In Amazon's Superhero Drama Series“. Deadline (21-mart 2018-yil). Qaraldi: 3-sentabr 2019-yil.
  11. Ramos. „'Kipo And The Age Of Wonderbeasts': Karen Fukuhara, Sterling K. Brown, Dan Stevens And More Set For Animated Series“ (en-US). Deadline (12-dekabr 2019-yil). Qaraldi: 15-sentabr 2020-yil.
  12. „She-Ra gets a makeover! A first look at the new Netflix series and meet the cast“. Entertainment Weekly. Qaraldi: 18-may 2018-yil.
  13. Petski, Denise „'The Boys': 'Suicide Squad's Karen Fukuhara Cast In Amazon's Superhero Drama Series“. Deadline (21-mart 2018-yil). Qaraldi: 21-mart 2018-yil.
  14. „Stunning New Star Wars: Visions Trailer Debuts“ (en-US). StarWars.com (17-avgust 2021-yil). Qaraldi: 17-avgust 2021-yil.
  15. „'THE CALLISTO PROTOCOL' CREATOR SAYS IT'S WAY SCARIER THAN 'DEAD SPACE'“ (1-iyul 2022-yil). Qaraldi: 12-iyul 2022-yil.

HavolalarTahrirlash