Leena Chandavarkar (1950-yil 29-avgustda tugʻilgan) — hindistonlik sobiq aktrisa, Bollivud filmlarida yetakchi aktrisa sifatida suratga tushgan va hozirda realiti-shoularda ishtirok etadi. U 60-yillarning oxiri va 70-yillarning boshlarida aktrisa sifatida koʻringan edi. Leena Chandavakar oʻsha davrda deyarli barcha superyulduzlar qarshisida bosh qahramon rolini oʻynagan va tez-tez Rajesh Xanna, Dharmendra, Jeetendra, Sanjeev Kumar, Vinod Khanna, Dilip Kumar, Sunil Dutt va Raaj Kumar bilan juftlikda rollar ijro etgan.

Leena Chandavarkar
Leena Chandavarkar attending Durga Puja in 2021.jpg
Tavalludi 29-avgust 1950-yil (1950-08-29) (72 yosh)
Fuqaroligi Hindiston
Kasbi Aktrisa
Turmush oʻrtogʻi Siddharth Bandodkar
Faoliyat yillari 1968-1989
Bolalari Sumeet Kumar

FaoliyatiTahrirlash

Chandavarkar Filmfare tomonidan butun mamlakat boʻylab oʻtkazilgan Fresh Face tanlovida ikkinchi oʻrinni egallaganidan keyin eʼtiborga tushgan. Dastlab u reklamalarda suratga tushgan, keyinchalik filmlarda rollar ijro eta boshlagan. U Sunil Dutt uchun Man Ka Meet filmida debyut qilgan. Uning aktrisa boʻlishga Sunilning turmush oʻrtogʻi Nargis tayyorlagan. 1969-yildan 1979-yilgacha Leena koʻplab filmlarda rollar ijro etgan. U oʻsha davrning koʻplab mashhur qahramonlari bilan birga suratga tushgan. U 1971-yilda Rajesh Khanna bilan Mehboob Ki Mehndi filmida oʻzining eng yaxshi chiqishlaridan birini berdi.[1]

''Bayraag'' filmi (1976), Dilip Kumar va Saira Bano, Prem Chopra va Xelenning ansambl yulduzlari bilan birga harakat qilgan yana bir misol.[2]

U Sony TV tomonidan 2007-yil dekabr oyida boshlangan yangi realiti-shou „K for Kishore“ning dastlabki 2 epizodida mehmon hakami sifatida ishtirok etdi. U hozir realiti-shoularda qatnashmoqda. U shuningdek, musiqa albomi uchun Amit Kumar va Rajesh Bambal uchun bir nechta qoʻshiqlar yozgan.

FilmografiyasiTahrirlash

Yil Film Rol Birga rol oʻynagan yulduz Izohlar
1989-yil Mamta Ki Chhao Mein Leena Rai Rajesh Khanna
1985-yil Sarfarosh Sita Jeetendra
1980-yil Zalim Kiran Vinod Khanna
Pyar Ajnabi Hai Chiqarilmagan Kishore Kumar
1978-yil Daaku Aur Jawan Seeta Vinod Khanna Semihit
Nalayak Seema Jeetendra
1977-yil Aafat Inspektor Chhaya Navin Nischol
Aakhri Goli Suman Sunil Dutt
Naami Chor Dr.Leena Biswajit
Yaaron Ka Yaar Bindiya Shatrughan Sinha
1976-yil Bairaag Soniya Dilip Kumar
1975-yil Qaid Preet Vinod Khanna Hit
Jaggu Geeta Shatrughan Sinha
Ek Mahal Ho Sapno Ka Sonia Dharmendra
Apne Rang Hazaar Malti Sanjeev Kumar
1974-yil Bidaai Padma D. Das Jeetendra Superhit
Chor Chor Hema Vijay Anand
Manchali Leena Sanjeev Kumar Semihit
Imaan Imli Sanjeev Kumar
1973-yil Anhonee Dr. Rekha Sanjeev Kumar Semihit
Ek Kunwari Ek Kunwara Neela Rakesh Roshan
Honeymoon Madhu Bhargav Anil Dhawan
1972-yil Dil Ka Raja Geeta Raaj Kumar
1971-yil Rakhwala Chandni Dharmendra
Chingari(1971-yil) Reshma Sanjay Khan
Preetam Sharan B. Sinha/Bindya Shammi Kapoor
Jaane-Anjaane Mala Shammi Kapoor
Main Sunder Hoon Radha Biswajit Semihit
Mehboob Ki Mehndi Shabana Rajesh Khanna
1970-yil Humjoli Ranibala Rai Jeetendra Superhit
Jawab Chanchal Jeetendra
Saas Bhi Kabhi Bahu Thi Sadhana Deepak Chaud Sanjay Khan
1968-yil Man Ka Meet Aarti Som Dutt Semihit

ManbalarTahrirlash

  1. Malhotra, Aps. „Mehboob Ki Mehndi (1971)“ (en-IN). The Hindu (4-iyun 2015-yil). Qaraldi: 16-fevral 2021-yil.
  2. „ಲೀಲಾವತಿಯವರ ನಿಜವಾದ ಗಂಡ ಯಾರ್ ಗೊತ್ತಾ..? ಕೊನೆಗೂ ಸತ್ಯ ಬಾಯ್ಬಿಟ್ಟ ನಟಿ..!! | Civic News“.