Raʼno Shodiyeva

Raʼno Shodiyeva

Raʼno Shodiyeva Odilovna (12-avgust 1979-yilda tugʻilgan) — oʻzbek film aktrisasi.[1] Shodiyeva 2006-yil olingan “Vatan” filmida oʻynagan rolidan keyin Oʻzbekistonda shuhrat qozondi. Undan keyingi yillarda aktrisa bir necha filmlarda rol ijro etdi.

Raʼno Shodiyeva Odilovna
Tugʻilishi 12-avgust 1979-yil (1979-08-12) (41 yosh)
Fuqaroligi Oʻzbekiston bayrogʻi Oʻzbekiston
Kasbi Aktrisa

Hozirda aktrisa “Oʻzbekiston yoshlar ittifoqi” qoshida tashkil etilgan “Imkoniyati cheklangan yoshlar va bolalar markazi” rahbari sifatida faoliyat yuritadi.

HayotiTahrirlash

Raʼno Shodiyeva 1979-yil 12-avgustda Samarqandda tugʻilgan. Shodiyeva “Shaytanat” (1998) t/s, “Vatan” (2006), “Oʻtov” (2007), “Qoʻrgʻoshin” (2011), “Kuzda gullagan daraxt” (2015) kabi filmlarda rol ijro etgan. Shodiyeva oilali boʻlib, ikki oʻgʻli va bir qizi bor: Diyor, Oqoyim-Rahshona, Amirxon. [2]

FilmografiyasiTahrirlash

Film
Yil Film Rol Izoh
1998 Shaytanat Zaynab Serial
2006 Vatan Gunavsha Videofilm
2009 Tashlandiq Shirin Videofilm
2010 Oyijon Tarjimon Videofilm
2011 Qoʻrgʻoshin Saodat Videofilm
2015 Kuzda gullagan daraxt Rustam Videofilm
2016 Majnun Videofilm
Baron Videofilm
2017 Isnod Hurshida Videofilm
2018 Berlin oqqoʻrgʻon
Scorpion

ManbalarTahrirlash

HavolalarTahrirlash