Vladislav Efimovich Grakovskiy (1967-yil 11-oktabr, Qaragʻanda) — rus va nemis teatr va kino aktyori, rejissor, dramaturg, produser, aktyor Vadim Grakovskiyning ukasi

Vladislav Efimovich Grakovskiy
Tavalludi 11-oktyabr 1967-yil (1967-10-11) (56 yosh)
Fuqaroligi Avstriya bayrogʻi Avstriya
Olmoniya bayrogʻi Germaniya
Kasbi Aktyor, rejissor
Faoliyat yillari 1987 – hozirgacha

Biografiyasi

tahrir

Vladislav Grakovskiy 1967-yil 11-oktabrda Qaraganda shahrida tugʻilgan. 1989- yilda Toshkent teatr va rassomlik institutining aktyorlik va rejissorlik fakultetini (V. A. Gvozdkov mahorat maktabi) tamomlagan (Oʻzbekiston). 1987-1990-yillarda „302-bis“ (Toshkent) teatr studiyasi rahbari. 1989-2001-yillarda Toshkent shahridagi Gorkiy nomidagi Rus akademik drama teatrida aktyor va rejissor lavozimlarida faoliyat koʻrsatgan. 1994-1995-yillarda Gorkiy nomidagi Samara akademik drama teatrida aktyor boʻlib ishlagan. 2002-yildan beri Germaniyada faoliyatini davom ettirmoqda.

Teatrlardagi faoliyati: Bonn Evropa teatri, Frankfurt xalqaro teatri, Berlin Aleksandrplatz teatri. 2013-yil oktabr oyidan — Shtutgartdagi teatr atelyesi tashkilotchisi va rahbari.

2010-yilda Vladislav asosiy rollardan birini ijro etgan The Night Father Christmas Died filmi "Rojdestvo otasi vafot etgan tun " filmi[1] Oskar mukofotiga nomzod etib tavsiya etildi (talabalar boʻlimi, „Eng yaxshi xorijiy film“ nominatsiyasi).

Ijodiy faoliyati

tahrir

Teatrdagi rollari

tahrir

Toshkent akademik drama teatri

tahrir

Samara akademik drama teatri

tahrir
  • Jak Fontanj („Kroshka“ J. Letraz)
  • Antonio („Silindr“ de Filippo)
  • Chorshanba („Oppoq oy va etti gnom“, L. Ustinova va O. Tabakov)
  • Gustav ("Kameliyalar xonimi ", A. Dumas oʻgʻli)
  • Anuchkin „Jenitba“ [[Nikolay Gogol Vasilyevich|Gogol)

Frankfurt xalqaro teatri

tahrir
  • Grishka („Winter unterm Tisch“ / „Zima pod stolom“ R. Topor)

Shtutgartdagi Olgaek teatri

tahrir

Vladislav Grakovskiyning teatr guruhi

tahrir

Teatrdagi spektakllari

tahrir

„302-bis“ teatr studiyasi (Toshkent) 1988-1991-yy.

tahrir
  • " Oʻz joniga qasd qilish " N. Erdman
  • „Hech narsa, yoki jinnixonadagi oqshom“ mualliflik asari
  • „Kunlar kunga oʻxshaydi, yoki hozir kanareykalar vaqti emas“ F. Zardo
  • „Motsart va Salyeri“ A. S. Pushkin
  • „Tom“ A. Galin

Toshkent akademik drama teatri 1989-1994-yy.

tahrir

„Krisha“ A. Galin

Toshkent „Ilhom“ teatri 1994-yil

tahrir

Shtutgartdagi Olgaek teatri 2005-2010-yy.

tahrir

= "Alexanderplatz" teatri, Berlin 2009-yil

tahrir
  • Molyerning "Die Gaunereien des Scappino " („Skapin qaroqchilari“)

Shtutgartdagi Atele teatri 2013-yil

Vladislav Grakovskiyning teatr guruhi 2002-yil

tahrir
  • „Gore ot uma“ muallif A. S. Griboyedov
  • „Drakon“ Ye. Shvarts
  • „Juleta“ S.Rubbe
  • „Zoykina kvartira“ M. Bulgakov
  • „Priglasheniye v zamok“ J.Anuya
  • „Gospodin“ A.Sherbak

Filmografiya (aktyor)

tahrir
  • 1998-yil — „Kstati…“ (TV) — Boshlovchi
  • 1999-yil — „Ves etot djaz“ (TV) — Boshlovchi
  • 2003-yil — „Gideon der Schreiber“ — Yurodiviy
  • 2004-yil — „Wissen macht Aah“ (TV) — Rohib
  • 2007-yil — „Anjelina“ — Snayper
  • 2008-yil — „Novemberkind“ — Nikolay
  • 2010-yil — „The Night Father Christmas Died“ — Medvedev
  • 2010-yil — „Sled“ (seriya „Falshivka“) — Pleshkevich
  • 2012-yil — „In the Deathroom“ /"Oʻlim xonasida" — Xaynts
  • 2013-yil — „Noch nicht das Ende“ — Vlad
  • 2014-yil — „Sunny“ — Zarkovski
  • 2015-yil — „L’Origine de la violence“ — Geynrix Himmler
  • 2017-yil — „Irgendver“ — mayor Fedorov
  • 2019-yil — „Und der Zukunft zugewandt“ — NKVD Ofitseri

Pyesalari

tahrir
  • 1999-yil — „Ritsari lunnogo sveta“
  • 2000-yil — „Lyuter“
  • 2001-yil — „Dryan“
  • 2002-yil — „Mukammal juftlik“
  • 2003-yil — „Biz aqlli odamlarmiz!“
  • 2004-yil — „Posledneye ispitaniye, ili Spasti Korolevu — ubit Korolevu“ / „Soʻnggi sinov yoki qirolichani qutqaring — malikani oʻldiring“
  • 2004-yil — „Qisqa nemischa-ruscha soʻzlashuv“
  • 2004-yil — „Purpurnaya babochka“ / „Binafsha kapalak“
  • 2005-yil — „Salom, Evgeniy Pavlovich“
  • 2006-yil — Opornik
  • 2007-yil — „Riff yoki toʻrtlik uchun improvizatsiya“
  • 2008-yil — „Qisqa ertaklar“
  • 2012-yil — „Tuzoq“

Asarlar „Rossiyaning eng yaxshi pyesalari 2004“, „Rossiyaning eng yaxshi pyesalari 2008“, „Premyera 2005“, „Syujetlar 2013“ toʻplamlarida, „Ural“ va „Uralskaya Nov“ jurnallarida nashr etilgan.

Prodyuserlik loyihalari

tahrir
  • Jurnal „Rabochaya polnoch“ (Tashkent, 1989)
  • Rok-seyshn v „Darde“ (Tashkent, 1990)
  • „Koskom-shou“ (Tashkent, 1998—2001)
  • Festival molodogo rossiyskogo kino (Shtutgart, 2008)
  • Festival molodogo nemeskogo kino (Yekaterinburg, 2010)
  • Chteniya sovremennoy dramaturgii (Shtutgart, 2007 — hozirgi vaqtgacha)
  • Konkurs dramaturgii „Badenvayler“[2] (Shtutgart — Moskva, 2009 — hozirgi vaqtgacha)

Mukofot va diplomlari

tahrir
  • 2008-yil — „Qahramonlar“ drama tanlovining diplomi, Moskva
  • 2005-yil — „Premyera“ drama tanlovining diplomi, Moskva
  • 2005-yil — „Qahramonlar“ drama tanlovining diplomi, Moskva
  • 2004-yil — „Yevrosiyo“ drama tanlovida ikkinchi mukofot, Yekaterinburg
  • 2003-yil — Lyubimovka drama festivali diplomi, Moskva
  • 2003-yil — „Yevrosiyo“ drama tanlovining maxsus mukofoti, Yekaterinburg
  • 1988-yil — „Nihol“ festivali diplomi, Toshkent
  1. „Фильм The Night Father Cristmas Died на сайте IMDb“. 2012-yil 5-aprelda asl nusxadan arxivlangan. Qaraldi: 2013-yil 27-iyun.
  2. „Usloviya konkursa“. 2021-yil 22-yanvarda asl nusxadan arxivlangan. Qaraldi: 2022-yil 14-sentyabr.

Havolalar

tahrir