Jason Statham (talaffuzi: Jeyson Stethem; 1967-yil 26-iyulda tugʻilgan) angliyalik aktyordir. Koʻplab jangari filmlarda salbiy rollar bilan tanilgan.

Jason Statham

Statham 2018-yilda
Tavalludi 26-iyul 1967-yil (1967-07-26) (56 yosh)
Shirebrook, Angliya
Fuqaroligi Buyuk Britaniya bayrogʻi Birlashgan Qirollik
Kasbi Aktyor
Faoliyat yillari 1993 — hozirgi kun
Yoʻnalish Jangari
Bolalari 2
Statham 2007-yilda
Statham The Expendables 2 filmi premyerasida (2012).

Biografiyasi

tahrir

Jason Statham 1967-yil 26-iyulda Birlashgan Qirollikning Shirebrook shaharchasida tavallud topgan[1][2]. Onasi — Eileen Statham (qizlik familiyasi: Yates), otasi — Barry Statham[3].

Jason Statham dastlab mahalliy bozor savdo nuqtalarida ishlab otasiga yordam berib yurgan. Uning otasi bokschi boʻlgan. U Guy Richie bilan birgalikda jang sanʼati bilan shugʻullangan[4]. U Londondagi Crystal Palace milliy sport markazida shugʻullangan. Bir reklama agentligi unga jeansshim reklamasida suratga tushishni taklif qiladi va u bunga rozi boʻladi. Oradan vaqtlar oʻtgach, shu agentlik Stathamga prodyuserlik qiladi.

Filmografiyasi

tahrir
Yil Nom Rol Izohlar
1998 Lock, Stock and Two Smoking Barrels Bacon
2000 Snatch Turk odam
Turn It Up janob B
2001 Ghosts of Mars serjant Jericho Butler
One, TheThe One MVA agenti Evan Funsch
Mean Machine Monk
2002 Eltuvchi Frank Martin
2003 Italian Job, TheThe Italian Job Rob
2004 Collateral Frank Martin Kameo
Cellular Ethan Greer
2005 Eltuvchi 2 Frank Martin
Revolver Jake Green
London Bateman
Chaos izquvar Quentin Conners
2006 Telba politsiyachi Yves Gluant
Crank Chev Chelios
2007 War FBI agenti John Crawford
2008 Bank Job, TheThe Bank Job Terry Leather
In the Name of the King Farmer Daimon
Death Race Jensen Garner "Frankenstein" Ames
Truth in 24 sharhlovchi Hujjatli film
Eltuvchi 3 Frank Martin
2009 Crank: High Voltage Chev Chelios
2010 13 Jasper Bagges
Expendables, TheThe Expendables Lee Christmas
2011 Mechanic, TheThe Mechanic Arthur Bishop
Gnomeo & Juliet Tybalt Ovoz bergan
Blitz izquvar Tom Brant
Killer Elite Danny Bryce
2012 Truth in 24 II sharhlovchi Hujjatli film
Safe Luke Wright
Expendables 2, TheThe Expendables 2 Lee Christmas
2013 Parker Parker
Fast & Furious 6 Deckard Shaw Kameo
Hummingbird Joey Jones Boshqa nomi: Redemption
Homefront Phil Broker
2014 The Expendables 3 Lee Christmas
2015 Wild Card Nick Wild
Furious 7 Deckard Shaw
Spy Rick Ford
2016 Mechanic: Resurrection Arthur Bishop
2017 The Fate of the Furious Deckard Shaw
2018 The Meg Jonas Taylor
2019 Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw Deckard Shaw Prodyuser
2021 Wrath of Man Patrick "H" Hill/Hargreaves
F9 Deckard Shaw Kameo
2023 Operation Fortune: Ruse de Guerre Orson Fortune Prodyuser
Fast X Deckard Shaw
Meg 2: The Trench Jonas Taylor Post-production[5]
The Expendables 4 Lee Christmas Prodyuser; Post-production[6]
The Beekeeper [7]

Manbalar

tahrir
  1. Statham, Jason „Thanks for all the Birthday messages. The real date is 26 July....“. Jason Statham verified Facebook page (2013-yil 12-sentyabr). 2013-yil 13-sentyabrda asl nusxadan arxivlangan. Qaraldi: 2015-yil 4-iyun.
  2. Syson, Damon. „Jason Statham stays true to himself“. The Independent (1995-yil 2-iyun). 2017-yil 19-iyunda asl nusxadan arxivlangan. Qaraldi: 2011-yil 5-mart. „His name's Jason Statham, he's 26 [in June 1995]...“.
  3. Corcoran, Monica. „Action Bloke“. The New York Times (2006-yil 3-sentyabr). Qaraldi: 2018-yil 18-yanvar.
  4. [1] Jonathan Crocker Blogi
  5. Yossman, K.J. „'The Meg' Sequel Dives Into Production“. Variety (2022-yil 4-fevral). Qaraldi: 2022-yil 4-fevral.
  6. Grobar, Matt „Sylvester Stallone Announces Exit From 'Expendables' Franchise As He Wraps Production On Fourth Installment“. Deadline Hollywood (2021-yil 18-oktyabr). Qaraldi: 2021-yil 22-oktyabr.
  7. Wiseman, Andreas „Jeremy Irons, Emmy Raver-Lampman, Bobby Naderi & Josh Hutcherson Join Jason Statham In David Ayer Action Pic 'Beekeeper', Filming Underway In UK“. Deadline Hollywood (2022-yil 13-oktyabr). Qaraldi: 2022-yil 13-oktyabr.

Havolalar

tahrir